Μπαρτσελόνα – Εφές 82-77: Ο Γιοκουμπάιτιτς καθόρισε τη ματσάρα (hls)

Παρότι τραγικά άστοχη από μακριά (5/26 τρίπ) η Εφές πίεσε ως το τέλος την Μπαρτσελόνα, όμως ο 21χρονος Γιοκουμπάιτιτς είχε την τελευταία λέξη. Επεισοδιακή αποβολή Αταμάν.

Ματσάρα με άρωμα φάιναλ φορ στη Βαρκελώνη καθώς και το δεύτερο ντέρμπι μεταξύ των ομάδων που έπαιξαν τελικό πέρσι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Μπαρσελόνα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως δεν κατάφερνε να κρατήσει την Εφές μακριά από το επιθετικό ριμπάουντ. Οι Τούρκοι έβρισκαν τον τρόπο να κερδίζουν φάουλ (28/33 βολές) και ανανέωσαν 15 επιθέσεις, όμως τα 5/26 τρίποντα εν τέλει τους καταδίκασαν.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Καθοριστικός στην τελευταία περίοδο ο υπέροχος Ρόκας Γιοκουμπάιτις, διάστημα στο οποίο σκόραρε 7 από τους 16 πόντους του. Ο Μίροτιτς είχε 15 πόντους αλλά μόλις 2 στην επανάληψη, ο Σανλί 13. Η Μπάρσα είχε 10/20 τρίποντα, στοιχείο που την βοήθησε να αντέξει στην αντεπίθεση της Εφές στην τελευταία περίοδο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Ντάνστον (12π, 6ρ), χρήσιμο τον Σίμον (12π), ο Μίτσιτς είχε 18 πόντους με 12/15 βολές και ο Λάρκιν 17π, 4ας, όμως τα πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ τελικά τους καταδίκασαν σε δεύτερη φετινή ήττα από την Μπάρσα.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η αποβολή του Εργκίν Αταμάν με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές στο 23΄(!), με τον Τούρκο προπονητή να αρνείται να αποχωρήσει στην αρχή και εν τέλει να το κάνει με υψωμένες γροθιές και φωνάζοντας στο κοινό «εγώ κέρδισα το κύπελλο»!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.