Ερυθρός Αστέρας – Ζενίτ 76-80: «Απόδραση» με σούπερ Μπάρον (hls)

Ο Μπίλι Μπάρον επέστρεψε για δεύτερη φορά ως αντίπαλος στο Βελιγράδι και με φοβερή εμφάνιση οδήγησε τη Ζενίτ στη νίκη (76-80) επί του Ερυθρού Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και μετά από ένα πολύ παραγωγικό πρώτο ημίχρονο (42-44), έριξαν το βάρος στην άμυνα. Ο Ερυθρός Αστέρας κυριάρχησε στην τρίτη περίοδο, όπου κατάφερε να κρατήσει τη Ζενίτ στους έξι πόντους, ενώ την ίδια στιγμή βρήκε λύσεις επιθετικά με Κούζμιτς Μίτροβιτς και προηγήθηκε με 57-50.

Το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό στην τέταρτη περίοδο, μόνο που η Ζενίτ έδειξε σημάδια αντίδρασης. Ο Τσάβι Πασκουάλ με τρεις «κοντούς» στην περιφέρεια κατάφερε να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό, ο Μπάρον ήταν και πάλι εκείνος που έδειξε τον δρόμο με διαδοχικούς πόντους και οι Ρώσοι ισορρόπησαν την κατάσταση (63-60). Και μπορεί να μην κατάφεραν να προσπεράσουν, όμως με Φράνκαμπ και Λόιντ ισοφάρισαν σε 69-69. Στην τελευταία επίθεση, ο Ερυθρός Αστέρας είχε δύο ευκαιρίες να «κλέψει» το ματς με Κάλινιτς και Ουόλτερς, όμως αμφότεροι αστόχησαν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Εκεί ο Λόιντ είχε ζεσταθεί για τα καλά, πήρε πολλές πρωτοβουλίες, για τις οποίες δικαιώθηκε και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των Ρώσων, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Ζενίτ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απάντηση, παρά τις προσπάθειες των Κάλινιτς και Ουόλτερς, και το τελικό 76-80 «σφράγισε» την τέταρτη διαδοχική νίκη της ομάδας του Πασκουάλ.

Κορυφαίος για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης ο Μπίλι Μπάρον, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους και ισοφάρισε το προσωπικό του ρεκόρ στις ασίστ με 6. Καθοριστικός στο φινάλε ο Λόιντ με 8 πόντους, αλλά και 9 ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν ο Ουόλτερς με 21 πόντους, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και ο Κάλινιτς με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Στους 15 πόντους του πρώτου ημιχρόνου έμεινε ο Όστιν Χόλινς.

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 42-44, 57-50, 69-69, παρ. 76-80


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.