Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84: Πιο εύστοχος, περισσότερες λύσεις, πήρε τη νίκη (vds)

Ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα μέχρι και +16 στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στην τρίτη περίοδο και μείωσε στους τρεις, οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν αντίδραση στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήραν τη νίκη

Η νίκη ήταν για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ. Η τέταρτη περίοδος ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός βρήκε σκοράρισμα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά +16 πόντους στο πρώτο μέρος (6’39’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου). Ο Παναθηναϊκός βρήκε αντίδραση στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας το σκορ στο -3 (51-54) στο 30’. 

Οι λύσεις για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, με Ντόρσεϊ, Σλούκα, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ να είναι καθοριστικοί. Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Παπαγιάννης και Νέντοβιτς.

Με Ντόρσεϊ και Σλούκα στο σκοράρισμα 

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ντόρσεϊ πολύ ζεστό να ευστοχεί σε δύο τρίποντα. Οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν το προβάδισμα και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Για τον Ολυμπιακό, ο Γουόκαπ έκανε δύο γρήγορα φάουλ στα πρώτα δυόμιση λεπτά και ο Σλούκας πήρε τη θέση του. Ο Σλούκας ήταν αυτός που ανέλαβε δράση στο σκοράρισμα και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο με 9 πόντους, όσους είχε και ο Ντόρσεϊ με 3 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός πήγε ως το +9 (9-18), στα 3’55’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Εκεί ο Παναθηναϊκός έκανε ένα γρήγορο 5-0, με εύστοχο τρίποντο Νέντοβιτς και καλάθι του Γουάιτ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 18-25 για τον Ολυμπιακό. 

Στο +16 ο Ολυμπιακός

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με ένα γρήγορο 0-6 για τον Ολυμπιακό, με έμμεσα τρίποντα (καλάθια και φάουλ) από Χασάν Μάρτιν και ΜακΚίσικ. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός ανέβασε το σκορ στο +13, με 18-31. Τρίποντο από τον Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στο +14 (23-37) 7’23” πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με Χασάν Μάρτιν, η διαφορά ανεβαίνει στο +16 (23-39), 6’39” πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Αντίδραση Παναθηναϊκού

Αντίδραση από τον Παναθηναϊκό που σε 34” κάνει ένα 8-0 (3 βολές από τον Κασελάκη, κάρφωμα από τον Παπαγιάννη και τρίποντο από τον Μέικον) και μειώνει σε 31-39 στα 5’34” πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Με βολή του Νέντοβιτς, στο 32-39, μειώνει κι άλλο. Από εκείνο το σημείο πάντως, 4’40’’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα πέτυχε 6 πόντους και το ημίχρονο έκλεισε 32-45 για τον Ολυμπιακό.

Πολύ καλός ο Παπαγιάννης

Με τον Παπαγιάννη να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός στην τρίτη περίοδο, μείωσε τη διαφορά.

Αρχικά, είχε 12-4 επιμέρους σκορ και 4’16” πριν το τέλος της περιόδου μείωσε σε 44-49. Καλάθι από τον Παπαγιάννη και 46-49 στα 3’20” πριν το τέλος της περιόδου. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός είχε επιμέρους σκορ 19-9 και το σκορ ήταν 51-54 για τον Ολυμπιακό.

Η απάντηση του Ολυμπιακού

Με τρίποντα άρχισε η τέταρτη περίοδος, με ΜαΚίσικ και Νέντοβιτς, ένα από κάθε πλευρά. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που συνέχισε στο σκοράρισμα ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις. Ο Ολυμπιακός με πέντε σερί πόντους από τον ΜακΚίσικ έκανε το 58-66 στα 5’31” πριν το τέλος.

Με Ντόρσεϊ στο αιφνιδιασμό και τρίποντο από τον Βεζένκοφ πήγε και στο +12 (60-72) στα 3’26’’ πριν το τέλος. Η διαφορά ξαναπήγε στο +16 με τρίποντο από τον Σλούκα στο 1’27” πριν το τέλος. Η μεγαλύτερη τιμή της ήταν στο τελικό σκορ με 65-84.

Δείτε εδώ την επίσημη στατιστική του παιχνιδιού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.