Moνακό: Ο Μίτροβιτς δεν ήταν…Ιτούδης

Οι πέντε συνεχόμενες ήττες της Μονακό στην Ευρωλίγκα ήταν η κύρια αιτία της κοινής συναινέσει λύση συνεργασίας με τον Μαυροβούνιο τεχνικό, ενώ αφορμή στάθηκε η φραστική διένεξη του με τον Μάϊκ Τζέιμς στον πρόσφατο αγώνα με την Αρμάνι.

Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους ανακοίνωσαν Μονακό και Ζβέζνταν Μίτροβιτς, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της γαλλικής ομάδας στην Ευρωλίγκα.

Οι «μονεγάσκοι» έχουν υποχωρήσει σε ρεκόρ 5-9 με πέντε συνεχόμενες ήττες, ύστερα από την εντυπωσιακή αρχή που είχαν κάνει στην φετινή διοργάνωση. Αυτή ήταν και η κύρια αιτία του “διαζυγίου” με τον Μαυροβούνιο τεχνικό που είχε οδηγήσει την Μονακό στην κατάκτηση του Eurocup 2020-21, αλλά ως αφορμή στάθηκε η φραστική διένεξη που είχε με τον Μάϊκ Τζέιμς στον πρόσφατο αγώνα της Μονακό με την Αρμάνι.

Ο Τζέιμς ζήτησε να παίξει παρά τις ενοχλήσεις που αισθανόταν στο πόδι του, ο Μίτροβιτς δεν τον χρησιμοποίησε στην αρχική πεντάδα, αλλά στην συνέχεια του έδωσε χρόνο συμμετοχής, μόλις για 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα ο Αμερικάνος παίκτης να ζητήσει εξηγήσεις για την αντικατάσταση του, μπροστά στον πάγκο της ομάδας.

Ο Μίτροβιτς του είπε να ηρεμήσει και να πάει στα αποδυτήρια μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όπως και έγινε.

Ο Τζέιμς επέστρεψε στον πάγκο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά από τον προπονητή της Μονακό και το δεύτερο επεισόδιο που έγινε μεταξύ τους, συντέλεσε στην απομάκρυνση του Μίτροβιτς.

Πανομοιότυπη ήταν η διένεξη του Δημήτρη Ιτούδη με τον Τζέιμς στον περσινό αγώνα Ούνικς-ΤΣΣΚΑ για την VTB και τελικά ο Τζέιμς έφυγε από την πρωταθλήτρια Ρωσίας μέχρι το τέλος της περιόδου. Επέστρεψε τον Αύγουστο καθώς είχε συμβόλαιο που έλυσε, καθώς σε αντίθεση με την Μονακό, ο Αντρέι Βατούτιν, επέλεξε την παραμονή του Έλληνα τεχνικού και την υπογραφή νέου συμβολαίου μαζί του, αποδεχόμενος και το “βέτο” του Ιτούδη να μην δεχτεί ξανά στην ομάδα, τον ιδιόρυθμο και καταξιωμένο παίκτη.

Η Μονακό αναζητά τον αντικαταστάτη του και δεν αποκλείεται στα προσεχή παιχνίδια με την Ζάλγκιρις και την Ζενίτ στην διπλή αγωνιστική να πάει με υπηρεσιακό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.