Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 81-76: Ήττα στις λεπτομέρειες (vids)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 81-76 από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ήττα στις λεπτομέρειες, στη Χάλα Πιονίρ από τον Ερυθρό Αστέρα για την 14η αγωνιστική της Euroleague. Οι “ερυθρόλευκοι” πάλεψαν αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από τη Σερβία και να κάνουν το 4 στα 4.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ματς, το σκορ ήταν 69-69 όμως ο Ερυθρός Αστέρας με κορυφαίο τον Κάλινιτς πήρε σημαντική νίκη, δεύτερη διαδοχική μετά τη νίκη κόντρα στη Ζενίτ.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε όπως θα επιθυμούσε στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν απέναντί τους μια ομάδα αποφασισμένη να πιέσει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου κάτι που έφερε αρκετά λάθη στην πρώτη περίοδο.

Ο Αστέρας, κατάφερε αρκετά νωρίς να χτίσει μια διαφορά με τον Νταβίντοβατς, που με τρίποντο έκανε το 7-2. Ο Γουόλτερς με βολές έκανε το 9-2 την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε αρκετά άστοχα σουτ καθώς και πολλές λάθος επιλογές.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν ασφυκτική άμυνα την ώρα που ο Κάλινιτς μοίραζε υπέρχοα τη μπάλα και βοηθούσε επιθετικά. Ο Βεζένκοφ με τρίποντο μείωσε στους 4 με τον Κάλινιτς να κάνει το 17-10. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τους Σέρβους να προηγούνται με 19-15.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ Β΄ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήξερε πως έπρεπε να μην δείξει πρόσωπο όπως αυτό του πρώτου δεκαλέπτου. Χρειάστηκε λίγο χρόνο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ακόμη και όταν ο Αστέρας έκανε το 26-21 με το τέταρτο εκείνη τη στιγμή τρίποντο των γηπεδούχων, από τα χέρια του Ιβάνοβιτς. Σλούκας και ΜακΚίσικ, έδωσαν ενέργεια στον Ολυμπιακό που έκανε το 29-28 μειώνοντας την διαφορά στον ένα πόντο, με τον Κάλινιτς να σκοράρει για το 34-28!

Ο Ολυμπιακός ελαχιστοποίησε τα λάθη του, βρήκε λύσεις στην επίθεση και ο Λαρεντζάκης με εξαιρετικά δύσκολο τρίποντο έκανε το 34-33.

Μάλιστα 1.30 πριν το τέλος, ο Βεζένκοφ με 2 εύστοχες βολές έβαλε μπροστά για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό. Με τρίποντο του Σλούκα ο Ολυμπιακός έκανε το 36-38 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

5/13 τρίποντα για τον Ερυθρό Αστέρα, με δέκα πόντους του Κάλινιτς, 6/11 για τον Ολυμπιακό με τον Βεζένκοφ να έχει 7 πόντους και 5 ο ΜακΚίσικ.

ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η τρίτη περίοδος, για κάποιον που απλά αγαπά το μπάσκετ ήταν απλά υπέροχο. Σπουδαίες μάχες, δύσκολα καλάθια και δύο ομάδες να δίνουν μάχη μέχρι το τέλος!

Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια μαγική επίθεση με τον Βεζένκοφ να εκτελεί για τρεις! 41-36.

Ο Αστέρας ,με το καλημέρα βρήκε τρίποντα από ένα σπάνιο σκόρερ, τον Νταβίντοβατς που έκανε το 39-41. Ο Ντόρσεϊ έκανε το 39-43 όμως Λάζιτς και Νταβίντοβατς έβαλαν μπροστά τον Ερυθρό Αστέρα! 45-43. Από εκείνο το σημείο τα λάθη ήταν αρκετά για τον Ολυμπιακό. Οι επιλογές του δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, ο Λαρεντζάκης έκανε μερικά λάθη χρεώθηκε με τεχνική ποινή και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τον Αστέρα να προηγείται με τρεις 56-53. Ο Σλούκας πέτυχε τρίποντο ακριβώς στο τέλος, όμως ήταν εκπρόθεσμο!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με σερί 5-0 στην τελευταία περίοδο παίρνοντας προβάδισμα 58-56.

Οι δύο ομάδες σχεδόν για πέντε λεπτά πήγαιναν, χέρι-χέρι στο σκορ. Ο Πρίντεζης έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό για να ισοφαρίσει ο Ντόμπριτς με βολές. Ο ΜακΚίσικ με ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κάρφωμα έκανε το 64-62 με τον Κάλινιτς να ισοφαρίζει.

Ο Γουόλτερς με τρίποντο και ο Κάλινιτς με δίποντο έκαναν το 69-66 όμως ο Σλούκας με τρίποντο ισοφάρισε μην επιτρέποντας στον Αστέρα να ξεφύγει στο σκορ. Γουόλτερς και Μίτροβιτς, εκμμεταλεύτηκαν το λάθος του Ολυμπιακού για ν΄ανεβάσουν τη διαφορά στους 4, 73-69.

Ο Λάζιτς με δύσκολο τρίποντο έκανε το 78-70 ένα λεπτό πριν το τέλος κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Ο Φαλ με 1/2 βολές έκανε το 78-71 και ο Ντόρσεϊ αφού έκλεψε μείωσε σε 78-73 με 35.2 ν΄απομένουν ως το τέλος.

Ο Ντόρσεϊ με τρίποντο μείωσε σε 80-76 14,5 πριν το τέλος όμως μια βολή του Ιβάνοβιτς έκανε το 81-76 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα καθώς στην τελευταία επίθεση ο Σλούκας έχασε τη μπάλα.

Κορυφαίος του ματς ο Κάλινιτς με 25 πόντους, ενώ 12 είχε ο Μίτροβιτς. Για τον Ολυμπιακό 18 είχε ο Ντόρσεϊ, 12 ο Σλούκας και 12 ο Βεζένκοφ.

Θυμηθείτε τι έγινε στο ματς στο match center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.