Παναθηναϊκός: Ο Παπαδόπουλος ζήτησε υπομονή

Ο Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται υπομονή και πως πιστεύει στις δυνατότητες του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο γενικός διευθυντής της Ζενίτ αναφέρθηκε στη φετινή πορεία των “πράσινων”, το υλικό τους και αν του λείπει ο Παναθηναϊκός. Ο Παπαδόπουλος μίλησε στην εφημερίδα “Live Sport”. Αναλυτικά δήλωσε:

Για τον αγώνα των δυο ομάδων: “Ήταν μία δύσκολη στιγμή. Μπορώ να σου πω ότι δεν κοιμήθηκα δύο μέρες πριν τον αγώνα. Ένιωθα παράξενα. Περίμενα την αντίδραση του κόσμου. Και το ήθελα, το ήθελα πολύ. Αυτοί όλοι που με χειροκρότησαν είναι φίλοι μου. Υπάρχει αναγνώριση, γιατί κάτι κάναμε. Κάτι μικρό κάναμε. Το ΟΑΚΑ έχει κάτι, μία αύρα. Ακόμα και όταν δεν είναι γεμάτο. Έχει ένα μεγαλείο. Η άποψη μου είναι να μείνουμε στο ΟΑΚΑ”.

Για το αν του λείπει ο Παναθηναϊκός: “Όχι δε μου λείπει. Καθόλου θα έλεγα. Γιατί να μου λείπει; Έρχεται μία στιγμή που δεν πάει άλλο, αφού τα έχεις κάνει όλα. Παρακολουθώ όλους τους αγώνες. Σαν φίλαθλος που ήμουν, είμαι και θα είμαι”.

Για το φετινό ρόστερ των “πράσινων”: “Παρεξηγούμαστε στην Ελλάδα γιατί δεν ξέρουμε την πραγματικότητα. Φυσικά, το υλικό είναι για να κάνει νίκες. Δεν είναι για να μην κάνει τίποτα. Η Ελλάδα είναι υπερβολική. Και οι δημοσιογράφοι παρασύρεστε και μετά ο κόσμος. Το θέμα είναι αν η ομάδα είναι καλύτερη από άλλες 10-12 στη διοργάνωση για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Αν τα βάλεις κάτω, πιθανώς να μην είναι. Είναι τυχερός, γιατί έχει έναν πολύ μεγάλο παίκτη με τρομακτική ποιότητα σε καλή κατάσταση. Μιλάω για τον Νέντοβιτς. Χωρίς αυτόν είναι δύσκολο να πετύχεις μεγάλα πράγματα. Χωρίς αυτή την ποιότητα δεν μπορείς να κερδίσεις τα μεγάλα ματς. Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλοι. Τον Ιωάννη τον θεωρώ από τα καλύτερα τριάρα που υπάρχουν. Επίσης, υπάρχουν πολλοί ψηλοί σαν τον Γιώργο;”.

Για τον Δημήρη Πρίφτη: “Είναι πολύ καλός προπονητής. Τεχνικά δεν το συζητάω. Τον εκτιμώ και ως άνθρωπο. Δε λέει κακό για κανέναν. Έχει μόνο ένα ελάττωμα. Είναι καλός. Είναι πολύ καλός άνθρωπος”.

Για τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη: «Να πάψουν να στεναχωριούνται. Μόνο αν γίνει αυτό θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Πρέπει να το βλέπουν πιο ψυχρά».

Για τον κόσμο του «τριφυλλιού»: «Να είναι ήρεμος. Να μην παρασύρεται από την απαξίωση των πάντων. Γιατί αυτό φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Μην ξεχνάμε ότι καθρέφτης είναι το γήπεδο. Υπομονή και στήριξη και ό,τι είναι θα φανεί. Αφήστε την ομάδα ήρεμη».

Για την αποχώρηση Μπερτομέου: «Είναι δικαίωση, οπωσδήποτε. Πολλές φορές φωνάζαμε. Είχα τονίσει και παλιότερα ότι αν οι μέτοχοι πουν ότι δεν τους αρέσει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ποιος του έδινε τη δύναμη μέχρι σήμερα, εδώ και είκοσι χρόνια; Αυτοί οι μέτοχοι αποφάσισαν και τελείωσε διά συνοπτικών διαδικασιών. Ο Μπερτομέου δεν ήταν απλώς ένας υπάλληλος. Ο Παναθηναϊκός δε φώναζε για πλάκα εδώ και χρόνια. Αυτό όμως είναι το μειονέκτημα του συστήματος. Αν αφήνεις κάποιον να κάνει ό,τι θέλει, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Επίσης, δεν μπορεί το σπορ να μην παίζει ρόλο. Δε γίνεται δηλαδή μία ομάδα να παίρνει το πρωτάθλημα στη χώρα της και να μην μπορεί να συμμετέχει στην Euroleague».

Για τον Τσάβι Πασκουάλ: «Είναι άριστη. Εκτός από επαγγελματική είναι και φιλική. Πολύ φίλος μου και τον εκτιμώ ως προπονητή».

Για τους στόχους της Ζενίτ, σχολίασε: «Η πρόκριση στα πλέι οφ θα παιχθεί μεταξύ πολλών ομάδων. Είναι ένας εφικτός στόχος για εμάς. Αν φτάσεις εκεί, όλα γίνονται. Έχουμε βέβαια ένα σημαντικό πρόβλημα, δεν παίζει ο Νέιπιερ, που ο σχεδιασμός της ομάδας έγινε γύρω του. Είναι πολύ σημαντικός για την Ζενίτ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας