Φενέρμπαχτσε – Εφές 84-89: “Απόδραση” με ηγέτη Λάρκιν (hls)

Με τον Σέιν Λάρκιν να κάνει απίθανα πράγματα στην τέταρτη περίοδο, η Αναντολού Εφές "άλωσε" για ακόμη μία χρονιά την έδρα της Φενέρμπαχτσε και πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη στη Euroleague.

Ο Αμερικανός στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση, σημείωσε 25 πόντους, εκ των οποίων τους περισσότερους στην τέταρτη περίοδο και μοίρασε 7 ασίστ. Πολύ καλή παρουσία από τον Πλάις με 17 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Μίτσιτς, ο οποίος ήταν σε κακή βραδιά. Από την ομάδα του Τζόρτζεβιτς, που υποχρεώθηκε στην τέταρτη διαδοχική ήττα, ξεχώρισαν ο Σέιγιοκ με 18 πόντους και ο Ντε Κολό με 14 πόντους, 5 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε το παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε και με μπροστάρη τον Πιέρια Χένρι προηγήθηκε αρκετά νωρίς με διψήφια διαφορά (18-6), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Εφές με την είσοδο του Λάρκιν στο παρκέ έδειξε σημάδια αντίδρασης, βελτίωσε αισθητά την άμυνα της και απάντησε με σερί 14-0, ολοκληρώνοντας το δεκάλεπτο από θέση οδηγού (18-20).

Η αντίδραση των γηπεδούχων, πάντως, δεν άργησε να έρθει. Με τον Ακίλε Πολονάρα να δείχνει τον… δρόμο με δύο διαδοχικά τρίποντα η Φενέρ προσπέρασε ξανά (26-25) και έκτοτε το παιχνίδι έγινε πραγματικό ντέρμπι. Διαδοχικές εναλλαγές στο προβάδισμα, αλλά και αβίαστα λάθη, με την Εφές να έχει καλύτερες επιλογές και να οδηγεί την κούρσα (33-36). Το φινάλε, ωστόσο, ανήκε στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα διαδοχικά λάθη των αντιπάλων και με σερί 8-0 πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 5 πόντων (41-36).

Δείτε ΕΔΩ τα highlights του αγώνα

Στο δεύτερο μέρος η Φενέρ ήταν και πάλι εκείνη που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και με μπροστάρη τον Σέιγιοκ προηγήθηκε για δεύτερη φορά με διψήφια διαφορά (49-38). Η Εφές έβγαλε σημάδια αντίδραση, παρά τα εύκολα λάθη και με διαδοχικούς πόντους από Λάρκιν και Σίμον ισοφάρισε σε 51-51, όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει. Αντ’ αυτού δέχτηκε επιμέρους 16-5 και το τέλος της τρίτης περιόδου την βρήκε στο -11 (67-56).

Η Φενέρ διατήρησε τη διψήφια διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περίοδου (72-62), όμως από τη στιγμή που πήρε μπρος ο Μίτσιτς και στη συνέχεια ο Λάρκιν τα πάντα άλλαξαν. Ο Σέρβος πέτυχε 8 πόντους στην τέταρτη περίοδο, ο Λάρκιν ήταν ασταμάτητος και η Εφές πλησίασε στον τρίποντο (81-78) λίγο πριν το τέλος. Ο Βέσελι και ο Ντε Κολό πέτυχαν σημαντικά καλάθια, όμως κανείς δεν βρέθηκε να σταματήσει τον Λάρκιν, ο οποίος με ανάποδο λέι απ έγραψε το 84-85, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις της Φενέρ, με την Εφές να φεύγει νικήτρια από την “Ulker Sports Arena” με το τελικό 84-89.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-36, 67-56, 84-89.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.