Euroleague: Ολυμπιακού «ανάβαση» με υποστήριξη του «μπορώ» στο «θέλω»

Ο Ολυμπιακός έχει το "θέλω" της νίκης και το "μπορώ" για να διορθώνει λάθη και να αξιοποιεί τις ανταγωνιστικές και ποιοτικές προδιαγραφές του στην φετινή Ευρωλίγκα.

Έχοντας διανύσει το 70% του πρώτου γύρου στην φετινή Ευρωλίγκα και τρείς εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων, η διαφορετική πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αποτελεί μια πασιφανής διαπίστωση για τις δυνατότητες και την ευρωπαϊκή προοπτική των «αιωνίων».

Οι «ερυθρόλευκοι» αποδεικνύουν ότι μπορούν να συνδυάζουν το «θέλω» και το «μπορώ». Σε απόλυτο βαθμό στα εφτά εντός έδρας παιχνίδια τους. Μπορεί στους τέσσερις αγώνες τους, εκτός των συνόρων, το ταμείο να είναι μηδενικό, αλλά ο βαθμός δυσκολίας των αντιπάλων, χωρίς να αποτελεί…άλλοθι, ήταν ο υψηλότερος δυνατός. Η εικόνα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, είναι η πλέον πειστική για το πάθος, την ενέργεια, την αποφασιστικότητα και την αυτοσυγκέντρωση που έχει αντιμετωπίσει και τις 7 φιλοξενούμενες ομάδες, οι οποίες έφυγαν ηττημένες.

Στην φετινή Ευρωλίγκα, οι έδρες «μιλούν» και πάλι, υπέρ του γηπεδούχου, γιατί δεν υπάρχουν κενές εξέδρες. Και ο Ολυμπιακός, όπως και τρείς ακόμα ομάδες, οι οποίες βρίσκονται ψηλότερα στην βαθμολογία (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Αρμάνι), έχουν διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο. Είναι πολύ πιθανή, η πρόβλεψη, ότι αν ο Ολυμπιακός είχε παίξει με τις τρείς πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και συγκριτικά με την απόδοση που έδειξε στις μέχρι τώρα εντός έδρας αναμετρήσεις του, θα μπορούσε να τις είχε νικήσει, ανεβάζοντας ακόμα ψηλότερα τον πήχη των φετινών προσδοκιών του.

Η φετινή ομάδα του Ολυμπιακού, ύστερα από δυο άκρως άγονα και αποτυχημένα χρόνια στην Ευρωλίγκα, έχει τις αγωνιστικές προδιαγραφές, το ψυχολογικό κίνητρο και τα αντανακλαστικά για να διορθώνει τα λάθη του προηγούμενου αγώνα στον επόμενο, όπως και έγινε στην τρίτη «διαβολοεβδομάδα». Η αντίδραση που βγήκε από τους παίκτες του Μπαρτζώκα στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα με την Μακάμπι, ήταν απόροια του θυμού που υπήρχε για την ανεξήγητη (; ) «εξαφάνιση» της ίδιας ομάδας στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με την Εφές στην Πόλη.

Ο ιδρώτας των τριών πρώτων δεκαλέπτων που «πετάχτηκε» στον Βόσπορο, έγινε «καταιγίδα» που έπεσε στα κεφάλια των παικτών της Μακάμπι. Και ας το είχε τονίσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε κάθε ομιλία του προς τους παίκτες, μετά την νίκη της Μακάμπι κόντρα στην Μονακό, γιατί ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει, χωρίς να χρειάζεται να εικάζει, ότι η πρώην ομάδα του, θα ήταν «αμείλικτη» προς τον εαυτό της για τους 3 πόντους που σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο, πριν από 48 ώρες…

Με ρεκόρ 7 νίκες και 4 ήττες, το ζητούμενο στο άμεσο μέλλον του Ολυμπιακού στην συνέχεια της Ευρωλίγκα και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είναι η σταθεροποίηση των εμφανίσεων και των θετικών αποτελεσμάτων, από τα εντός στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί να υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού ότι αυτό το story σύγκρισης των εντός έδρας νικών και των εκτός έδρας νικών, είναι μια όμορφη, δημοσιογραφική εργασία, αλλά δεν παύει να αποτελεί πραγματικότητα. Απόλυτα ευχάριστη στο ΣΕΦ και δυσάρεστη, μακριά από την «ερυθρόλευκη» έδρα, όχι για τις 4 ήττες, αλλά για τον τρόπο που τις γνώρισε.

Μορφοποίηση ρεαλιστικής ανησυχίας μπορεί να διαμορφωθεί για τον Ολυμπιακό, αν συνεχίσει και ηττάται σε εκτός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους που βρίσκονται στην βαθμολογία, κάτω από την δική του θέση και ειδικά εκτός της πρώτης οκτάδας. Με εκτός έδρας νίκες κόντρα σε αυτούς τους γηπεδούχους και ακόμα αν υπάρξουν οι πρώτες απώλειες στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός θα διατηρηθεί ψηλά και πέραν του βασικού στόχου που είναι η συμμετοχή στα πλει οφ, σαφέστατα και θα διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας σ’ αυτά με θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.