Εφές – Ολυμπιακός: Ευκαιρίες από το τρίποντο

Ο Ολυμπιακός ξεκινά τα παιχνίδια από την άμυνα, όμως απέναντι στην Εφές δεν αρκεί μόνο η οπισθοφυλακή. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης δίνει ευκαιρίες από το τρίποντο που οι ερυθρόλευκοι καλούνται να εκμεταλλευτούν.

Αναμενόμενο ή όχι, το αργό ξεκίνημα της πρωταθλήτριας Ευρώπης κράτησε λίγο παραπάνω από ότι οι περισσότεροι περίμεναν φέτος. Το δύσκολο πρόγραμμα με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι στις πρώτες αγωνιστές έφερε ήττες, όμως η κακή εικόνα συνεχίστηκε ως το ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ομάδα του Αταμάν διαλύθηκε. Η συνέχεια δεν ήταν ακριβώς ελπιδοφόρα: ναι μεν ήρθαν 2/3 νίκες, όμως αυτές σημειώθηκαν απέναντι σε Ζάλγκιρις και Άλμπα, όχι ακριβώς το τοπ επίπεδο του ανταγωνισμού στη διοργάνωση. Ενδιάμεσα η Ζενίτ έκανε παρέλαση στο Βόσπορο.

Ψάχνοντας τα τρωτά σημεία της κατά τεκμήριο καλύτερης και σίγουρα πιο διασκεδαστικής ομάδας της τελευταίας τριετίας στην Ευρωλίγκα, πέφτει κανείς πάνω στα ποσοστά των αντιπάλων της από μακριά. Στην πρεμιέρα η Ρεάλ την κέρδισε με την άμυνα, όμως η συνέχεια είναι αποκαλυπτική. Η ΤΣΣΚΑ της έβαλε 12 τρίποντα με 44% και την κέρδισε με 100άρα. Η Βιλερμπάν μόλις 6, αλλά με 43%. Η Αρμάνι την βομβάρδισε με 14/33, η Ούνιξ μάλλον δεν σούταρε αρκετά (9/22, 41%), ο Παναθηναϊκός το… τερμάτισε με 15/33 (46%), η Ζενίτ μία από τα ίδια με 14/31 (41%). Σε πέντε από τα εννιά φετινά παιχνίδια της η Εφές έχει δεχτεί 10+ τρίποντα, ενώ σε 6/9 οι αντίπαλοι της σουτάρουν με +41%!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί την σχεδόν ανύπαρκτη περιφερειακή άμυνα της Εφές; Στη θεωρία ναι, αλλά η πράξη διαφέρει. Η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι στην 7η θέση στην κατάταξη των πιο εύστοχων ομάδων από μακριά (34.8%), σουτάροντας περίπου 26 ανά παιχνίδι (6η στη σχετική λίστα).

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, ο τραυματισμός του Λιβιό Ζαν-Σαρλ ήρθε σε πολύ κακή χρονική συγκυρία. Απέναντι σε μια ομάδα που θέλει όσο τίποτα να επιτίθεται με βάση το pick n roll και να αφήνει τους περιφερειακούς της να πηγαίνουν σε ένας εναντίον ενός αν βρουν απέναντι άμυνα με αλλαγές, ο Γάλλος θα ήταν υπερπολύτιμος σε σχέση με τους σαφώς πιο ευάλωτους Φαλ και Μάρτιν. Ο Κούνσι Έισι αναμένεται να κάνει ντεμπούτο απόψε, όμως συνολικά δεν αποκλείεται να δούμε αρκετές διαφορετικές άμυνες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην προσπάθεια να περιοριστεί το dynamic duo των Λάρκιν – Μίτσιτς (αμφίβολος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.