Άλμπα-Μπασκόνια 76-80: Οι Βάσκοι…διόρθωσαν την άσχημη αρχή, παρά την «λαχτάρα» στο Βερολίνο

Οι Βάσκοι ισοφάρισαν τις δυο πρώτες ήττες τους στην Ευρωλίγκα, αν και «λαχτάηρησαν» από την Άλμπα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά «άντεξε» η διαφορά των 23 πόντων που είχαν

Η Μπασκόνια… ήταν στο Βερολίνο, μόνο για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Άλμπα, έπαιξε με την φωτιά στο δεύτερο , αλλά πέραν της «λαχτάρας» που βίωσε από την αντεπίθεση της γερμανικής ομάδας, επιστρέφει στην Βιτόρια με την νίκη (80-76) στην 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Η Μπασκόνια εφησυχάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με το προβάδισμα 23 πόντων και η Άλμπα δεν έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την νίκη.

Έχοντας ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της από την πρόσφατη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και ύστερα από τις δυο ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, η Μπασκόνια άρχισε το παιχνίδι στο Βερολίνο με αυτοσυγκέντρωση και επιβεβαίωσε από το δεύτερο δεκάλεπτο, την διαφορά ποιότητας της, κυρίως στην επίθεση. Οι Βάσκοι έτρεξαν το γήπεδο με το γρήγορο στυλ παιχνιδιού που αρέσκονται και απέναντι τους, η Άλμπα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Δείτε τα στιγμιότυπα του Άλμπα – Μπασκόνια

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν επιμέρους σκορ 14-31 στην δεύτερη περίοδο, χάριν στον επιθετικό πλουραλισμό τους και με πρωταγωνιστή τον Ιταλό Σιμεόνε Φοντέκιο, πήγαν στα αποδυτήρια τους, με ασφάλεια 23 πόντων. Η αντίδραση της Άλμπα ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η Μπασκόνια ήταν…προετοιμασμένη. Μπορεί οι Σίκμα και Ζούσμαν να απείλησαν την Μπασκόνια και η διαφορά να μειώθηκε μέχρι τους 8 (66-74 στο 1′ 40”) και τους 4 πόντους (70-74), αλλά η μερική ανατροπή δεν έγινε ποτέ ολική,

Η γερμανική ομάδα με το γνώριμο πείσμα που την διακρίνει, πίεσε την Μπασκόνια που δεν έχασε την ψυχραιμία της και με διαχείριση του χρόνου και του σκορ (4/4 βολές οι Γκρέιντζερ και Κοστέλο), έφτασε στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και ισοσκέλισε το αρχικό 0-2. Η Άλμπα γνώρισε την τρίτη ήττα της και στην 5η αγωνιστική θα παίξει στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ η Μπασκόνια θα υποδεχτεί την Μονακό.

Δεκάλεπτα: 15-21, 29-52, 47-62,

Η στατιστική: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=30&seasoncode=E2021


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.