Ζντοβτς: “Θέλω να αποφύγω τα ξεσπάσματα”

Ο Γιούρε Ζντοβτς αναφέρθηκε στο εκρηκτικό παρελθόν του, αλλά και τα ξεσπάσματα που είχε κατά των παικτών στην θητεία του με την ΑΕΚ.

ΗΖαλγκίρις Κάουνας παρουσίασε τον Γιούρε Ζντοβτς, ως νέο προπονητή του συλλόγου. Ο Σλοβένος τεχνικός αναφέρθηκε στις εκρήξεις του παρελθόντος με τους παίκτες της ΑΕΚ.

Επιπλέον σχολίασε τη ζωή του μπάσκετ στην Ελλάδα και πώς θυμίζει τον ενθουσιασμό στο Κάουνας.

Θυμίζουμε ότι ο Γιούρε Ζντοβτς αναλαμβάνει τη θέση του Μάρτιν Σίλερ, ο οποίος απολύθηκε για την κακή αρχή στη Euroleague, ύστερα από τις ήττες με Βίλερμπαν και Ζενίτ Αγία Πετρούπολη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του από την παρουσίαση του με την Ζαλγκίρις Κάουνας:

Για τα ξεσπάσματα: «Προσπαθώ να αποφεύγω τα ξεσπάσματα αυτά. Δουλεύω πάνω σε αυτό με τον εαυτό μου. Τα τελευταία χρόνια δεν είχα τέτοια περιστατικά. Δεν νιώθω πως δείχνω ασέβεια στους παίκτες και όταν ξεπερνώ τα όρια πάντα απολογούμαι. Δεν έχω πρόβλημα, ακόμη κι αν ένας παίκτης φωνάξει σε μένα. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος συναισθήματα και είναι αδύνατο να τον καταλάβεις χωρίς τέτοια. Τέτοιες καταστάσεις μάς κάνουν πιο δυνατούς. Φυσικά τα πράγματα αλλάζουν, έχει έρθει μια νέα γενιά και πρέπει να δουλέψει ο καθένας με τον εαυτό του για να το καταλάβει».

Για την πίεση: «Μου θυμίζει την Ελλάδα, όπου ο κόσμος επίσης ήταν γεμάτος ενθουσιασμός με το μπάσκετ. Εκεί το άθλημα ήταν νούμερο ένα πριν λίγα χρόνια. Χαίρομαι που υπάρχει τόσος κόσμος, με βοηθά να καταλάβω πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ για μας. Δεν μου προσθέτει επιπλέον πίεση όμως. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου είναι πως συχνά βάζω εγώ υπερβολική πίεση στον εαυτό μου γιατί θέλω πάντα να κερδίζω. Αυτό συνέβαινε και όταν ήμουν παίκτης».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται: «Πρώτον, έχουμε ένα πρόβλημα με τον ψηλό. Ο Λοβέρν θα λείψει καιρό και πρέπει να βρούμε αντικαταστάτη. Δεύτερον, θα πρέπει να προσαρμοστεί η ομάδα στη φιλοσοφία μου. Δεν λέω πως η φιλοσοφία ήταν κακή, αλλά πρέπει η ομάδα να μάθει να παίζει όπως θέλω εγώ. Ζητάω πολλά από τους παίκτες, αλλά έχουμε την ποιότητα να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει οι αλλαγές να γίνουν σταδιακά και όχι μαζεμένες γιατί οι παίκτες θα μπερδευτούν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.