Euroleague Preview, 3η αγωνιστική

Διαβολοβδομάδα μέρος πρώτο και ο Χρήστος Καούρης ρίχνει μια ματιά στα ζευγαρώματα Τρίτης και Τετάρτης.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου
Ούνικς – Μπάγερν
Τρίτο σερί (!) εντός έδρας ματς για την παρέα του Χεζόνια, που συνεχίζει να περιμένει τον κοντό. Ο πολύς Ο-Τζέι Μέιο δεν έχει ακόμα πατήσει παρκέ Ευρωλίγκας και ο Περάσοβιτς μάλλον θα συνεχίσει σε σφιχτό rotation μήπως και το γκρουπ αποκτήσει χημεία. Στο περασμένο οι δύο Μπράουν, ο Χεζόνια και ο Βοροντσέβιτς έπαιξαν 30+ λεπτά, με τον τελευταίο να καταχωρεί 35:16 στο παρκέ! Οι Βαυροί ξεκίνησαν με 0-2 σε δύσκολο πρόγραμμα και με απόντα τον Λούτσιτς, όμως έχουν σκληράδα που οι Ρώσοι προς το παρόν ονειρεύονται. Αν ο Σέρβος γυρίσει, το διπλό δεν είναι μακριά.

ΤΣΣΚΑ – Ζενίτ
Ώρα για την πρώτη ήττα της Ζενίτ, η οποία έχει μπλέξει με τον τραυματισμό του Σαμπάζ Νέιπιερ και βγάζει προς το παρόν τα προς το ζειν με την άμυνα. Το πράγμα δούλεψε σε Καζάν και Κάουνας, όμως η Μόσχα είναι διαφορετική ιστορία. Η ΤΣΣΚΑ πήρε το ντέρμπι με την Εφές, απέκτησε τον Manimal και έχει πολλούς τρόπους να στείλει το σκορ εκεί που η ομάδα του Πασκουάλ δεν μπορεί ακόμη να φτάσει.

Βιλερμπάν -Εφές
Οι Γάλλοι καμαρώνουν στην κορυφή με 2-0, όμως με θύματα τις Ζάλγκιρις και Άλμπα δεν ψαρώνει και κανείς ιδιαίτερα. Επιτέλους πάντως η ομάδα των Πάρκερ βρήκε περιφερειακούς της προκοπής, αφού ο Τζόουνς είναι στιβαρός και ο Οκομπό φέρνει ενθουσιασμό. Η Εφές του 0-2 είναι φυσικά πολύ διαφορετική ιστορία και ο Αταμάν ούτε που σκέφτεται νέο στραπάτσο.

Άλμπα – Φενέρμπαχτσε
Τίποτα πιο βολικό από ένα ταξίδι στο Βερολίνο όταν έχεις χάσει μέσα από τα χέρια σου ένα πολύτιμο διπλό στην Αθήνα. Η Φενέρ έχει όλα τα εργαλεία για να περάσει από την Ο2 Arena κόντρα σε μία Άλμπα που πολύ δύσκολα θα αποφύγει την τελευταία θέση της κατάταξης φέτος. Η λογική λέει ότι δεν θα σουτάρουν ξανά 6/33 τρίποντα (18%), αλλά και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα για να λυγίσουν Ντε Κολό, Βέσελι και σία. Ο Τζόρτζεβιτς ξέρει ότι χρειάζεται οπωσδήποτε το 2/2 αυτή την εβδομάδα, γιατί μετά ξεκινούν τα πολύ δύσκολα (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι).

Νέντοβιτς_Nedovic
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός
Και λίγοι ήταν οι 14 πόντοι της ήττας από την Αρμάνι για τους Βάσκους του φανερού έλλείμματος ποιότητας και των 4/26 τρίποντων. Ο Μπόλντγουιν πάτησε παρκέ αλλά σούταρε άσφαιρα (1/8) και τα σύννεφα έχουν μαζευτεί από νωρίς στη χώρα των Βάσκων, αφού σε δύο ματς έχουν μοιράσει 20 μόλις ασίστ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ακόμη τον αμυντικό συγχρονισμό του Ολυμπιακού και των Ιταλών, έχει όμως τα κορμιά και την αθλητικότητα να βραχυκυκλώσει μια τόσο ευάλωτη περιφέρεια. Αν τα καταφέρει, η νίκη θα έρθει (πολύ) πιο κοντά.


Αρμάνι – Μακάμπι
Οι σκληροί του Μιλάνου ξεκίνησαν όπως αναμενόταν πειστικά και θα προσπαθήσουν να μην καταναλώσουν πολλές δυνάμεις στη Μακάμπι, αφού ακολουθεί τιτανομαχία με την Εφές. Η χιλιοταλαιπωρημένη από τον κορωνοϊό ομάδα του Σφαιρόπουλου είναι φανερά πίσω σε συνεργασίες και χημεία, προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος αλλά πλην Γουίλμπεκιν δεν έχει άλλο σταρ που μπορεί να τραβήξει μόνος του το κουπί. Αν η άμυνα του Αστέρα αρκούσε, τότε το ίδιο αναμένεται και με αυτή των Λομβαρδών.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου
Ερυθρός Αστέρας – Ζάλγκιρις
Σίλερ out σε χρόνο (σχεδόν) ρεκόρ, Ζντοβτς in στο Κάουνας, σε μια περίεργη εκ πρώτης όψεως πρόσληψη. Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει λίγο την ψυχολογία, όχι όμως και ο τραυματισμός του Λοβέρν που αφήνει τους Λιθουανούς χωρίς το στήριγμά τους στη ρακέτα. Οι Σέρβοι θα πάνε το ματς στη δύναμη και θα κοιτάξουν να «πνίξουν» τον Στρέλνιεκς, τον μοναδικό αξιόπιστο γκαρντ των αντιπάλων τους. Λογικά θα τα καταφέρουν.

Ρεάλ – Μονακό
Πρώτο από τα τρία σερί εντός έδρας ματς για τη βασίλισσα, η οποία θα αναζητήσει στη θαλπωρή του παλατιού της την ευστοχία που τόσο της έλλειψε στο Φάληρο. Η Μονακό είναι τρισευτυχισμένη με το ως τώρα 2-0 και θα παίξει ελεύθερα, όμως ο Μάικ ο Τζέιμς δεν είναι έτοιμος ακόμα να κάνει τη διαφορά. Εδώ που τα λέμε, ακόμα και να ήταν, πάλι δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Πάντως αυτό το Ερτέλ Vs Λι θα έχει ενδιαφέρον.

Μπαρσελόνα – Ολυμπιακός
Το ματς της αγωνιστικής θα γίνει στη Βαρκελώνη, εκεί που οι ερυθρόλευκοι έχουν κερδίσει σε τρεις από τις τελευταίες πέντε επισκέψεις τους. Με την ψυχολογία στα ύψη και χτίζοντας φυσιογνωμία σκληρής και δυσκολοκατάβλητης ομάδας, η ομάδα του Μπαρτζώκα θα παίξει χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο Παλάου με παρακαταθήκη το 2-0 του Σ.Ε.Φ. Η Μπάρσα είναι σφιχτή, ομοιογενής και πιθανότατα καλύτερη από πέρσι, αφού οι Λαπροβίτολα και Γιοκουμπάιτις δίνουν βάθος στο «1» και ο Σανλί μια εναλλακτική λύση στο «5».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.