Άλμπα – Βιλερμπάν 67-71: Άλωσε το Βερολίνο και 2/2

Η Βιλερμπάν πέρασε από το Βερολίνο με πρωταγωνιστή τον Κρις Τζόουνς κερδίζοντας την Άλμπα που υπέστη δεύτερη ήττα στην σειρά. Θετική η παρουσία του Αντετοκούνμπο (9π. - 4 ριμπ. - 4 μπλοκ).

Κάκιστη αρχή για τις δύο ομάδες που στα πρώτα πέντε λεπτά είχαν υποπέσει σε δέκα λάθη! Η Άλμπα κρατάει τη εμφάνιση του Ντα Σίλβα που ήρθε από τον πάγκο και έβαλε έξι γρήγορους πόντους και την παρουσία του Μάοντο Λο που επίσης ήρθε από τον πάγκο για να φτάσει τους δέκα πόντους σε περίπου πέντε λεπτά συμμετοχής. Στην δεύτερη περίοδο η Άλμπα κόλλησε μετά το καλάθι του Ολίντι (24-17) και η Βιλερμπάν αφού περιόρισε τα λάθη της κατάφερε να τρέξει ένα σερί 13-0 και να περάσει μπροστά (24-30). Πολύτιμη η συνεισφορά του Κώστα Αντετοκούνμπο που πέρασε στο παρκέ και έδωσε λύσεις κάτω από τα καλάθια με 5 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βιλερμπάν με τον Τζόουνς να αρχίζει να ζεσταίνεται και την καταπληκτική άμυνα του Αντετοκούνμπο, περιόρισε την Άλμπα στους 12 πόντους. Η τελευταία περίοδος ήταν ντέρμπι. Η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 8-0 (43-57) και όποτε προσπαθούσε η Άλμπα να πλησιάσει, ο Τζόουνς με μακρινά σουτ ανέβαζε ξανά την διαφορά. Ο Τζέιμς Γκιστ έκανε ντεμπούτο στην διοργάνωση με την φανέλα της γαλλικής ομάδας και έβαλε ένα κρίσιμο καλάθι, που ήταν και το μοναδικό του στο παιχνίδι (57-65). Το ματς τελείωσε με το καλάθι του Τζόουνς για το 59-68.

Καταπληκτικός ο Κρις Τζόουνς τελείωσε το ματς με 24 πόντους, έγραψε 20 στην αξιολόγηση και ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπορούσε να πλησιάσει η Άλμπα στο σκορ. Ο Αμερικανός με μεγάλα σου έκρινε την αναμέτρηση στο Βερολίνο και χάρισε την πρώτη εκτός έδρα νίκη στην ομάδα του Πάρκερ. Θετική η παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο που πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής (16.08), έβαλε 9 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έκανε 2 τάπες. Τα αρνητικά τα πολλά λάθη των Γάλλων, 14 στο πρώτο ημίχρονο, 6 στο δεύτερο. Απουσίασαν σε ακόμα ένα παιχνίδι οι Λάιτι, Μόργκαν.

Για την Άλμπα που είχε απουσίες (Έρικσον, Τίμαν, Κουμάντζι, Τίλι), πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Λο με 22 πόντους, ακολούθησε ο Όσκαρ Ντα Σίλβα που στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ. Στα θετικά τα 31 ριμπάουντ, τα 19 εξ αυτών επιθετικά!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.