Χένρι: Ο Παναθηναϊκός ελπίζει να μην… ξυπνήσει (pics)

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε την Φενέρμπαχτσε (07/10, 21:00, Novasports Prime) και το Novasports.gr προσπαθεί να εξηγήσει την αγωνιστική... καθίζηση του Πιέρια Χένρι, ο οποίος πέρσι έβγαλε... μάτια με την Μπασκόνια.

Η σεζόν του Πιέρια Χένρι στην περσινή Euroleague ήταν εξαιρετική. Αξιομνημόνευτη θα μπορούσαμε να πούμε, με την Φενέρμπαχτσε να σπεύδει να τον «χρυσώσει» για να τον κάνει δικό της. Στην δεύτερη του σεζόν στην Euroleague ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε πιο ώριμος από ποτέ και έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες.

Δεν ήταν τόσο οι 10.5 πόντοι και οι 7.3 ασίστ του ανά ματς αλλά ο τρόπος που ήλεγχε τον ρυθμό και (επιτέλους) ήξερε ποτέ να σταματήσει και πότε να αλλάξει… ταχύτητα. Όλα αυτά έχοντας 51% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα αλλά και 1.7 κλεψίματα και 3.2 ριμπάουντ.

Μετά τη μεταγραφή του στην Φενέρ ο Χένρι πήρε την απόφαση να αγωνιστεί το καλοκαίρι στο Afrobasket με την φανέλα της Σενεγάλης (έχει ρίζες). Μία όπως αποδείχθηκε κακή απόφαση. Η ομάδα του μπορεί να ανέβηκε στο βάθρο της κορυφαίας διοργάνωσης Εθνικών ομάδων της Αφρικής (3η θέση) αλλά ο Χένρι δεν μπορούμε να πούμε ότι έθελξε με την απόδοση του.

Ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς της Euroleague θα πίστευε κανείς ότι στο χαμηλό ποιοτικά επίπεδο του Afrobasket θα έκανε πλάκα. Αυτό όχι απλά δεν συνέβη αλλά ο Χένρι δεν μπόρεσε καν να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του. Οι 7.4 ασίστ ανά παιχνίδι ήταν το μοναδικό καλό στατιστικό του, με τους 5.4 πόντους και τα 4.4 ριμπάουντ να κρίνονται «φτωχή» συγκομιδή.

Ανησυχητικό το Afrobasket αλλά υπάρχει και συνέχεια στην… καθίζηση. Η πρεμιέρα της Euroleague επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές. Ότι δηλαδή ο Πιέρια Χένρι αυτή τη στιγμή μοιάζει «έξω από τα νερά του».

Η Φενέρμπαχτσε κέρδισε με 61-57 τον Ερυθρό Αστέρα με τον πρώην παίκτη της Μπασκόνια να σκοράρει 4 πόντους (2/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα) και να μοιράζει 6 ασίστ σε 26 λεπτά συμμετοχής. Νούμερα πολύ χαμηλά για τα δεδομένα και την κλάση του Χένρι.

Η Φενέρ έχει ανάγκη τον Σενεγαλέζο άσο της ενώ ο Παναθηναϊκός ελπίζει ο Χένρι να συνεχίσει το ντεφορμάρισμα στο ΟΑΚΑ. Η λογική πάντως λέει ότι κάποια στιγμή θα ξαναδούμε τον Χένρι που θαυμάσαμε πέρσι. Και αυτό επειδή ξεχειλίζει από ποιότητα. Ίσως όταν αφήσει το μαλλί να μακρύνει και πάλι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.