Ολυμπιακός-Μπασκόνια 75-50: Αρχή υψηλών βλέψεων με πειστική εμφάνιση (hls)

Κορυφαίος ο Βεζένκοφ από τον Ολυμπιακό που δέχτηκε 50 πόντους και ενώ ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε 11 παίκτες χωρίς να υπάρξουν αυξομειώσεις στην ομαδική απόδοση.

Ο Ολυμπιακός άρχισε την πορεία του στην φετινή Ευρωλίγκα, με το «πόδι στο γκάζι» και νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά και ως τρανλή απόδειξη της απόδοσης του, την Μπασκόνια με 75-50. Οι Βάσκοι, παρά τις απουσίες του, δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση στον Ολυμπιακό που έμοιαζε με…«χείμαρο» και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Στον πρώτο αγώνα της μετά-Σπανούλη εποχής, ο Ολυμπιακός έστειλε άκρως αισιόδοξο μήνυμα στους 5.800 θεατές στο ΣΕΦ, αλλά και σε όσους παρακολουθήσαν το παιχνίδι από το κανάλι NOVAPRIME για τα περιθώρια των φετινών δυνατοτήτων του και κυρίως έδειξε αποφασισμένος και έτοιμος για το «come back» διάκρισης, ύστερα από δυο χρόνια πρόωρων και απογοητευτικών αποκλεισμών από την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είναι πλήρης και δικαιώνει την μη χρήση δικαιώματος να αποκτήσει και έκτο ξένο και ο Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε 11 παίκτες χωρίς αυξομείωση απόδοσης.

Η διαφορά του σκορ διατηρήθηκε άνω των 20 πόντων, γιατί ο Ολυμπιακός έπαξε σε μια…υψηλή ταχύτητα και στα 4 δεκάλεπτα, με αποτέλεσμα να δεχτεί, μόλις, 50 πόντους από τους φιλοξενούμενους.

Οι «ερυθρόλευκοι»… άγγιξαν την τελειότητα σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο (47-22), πετυχαίνοντας δυο σερί 15-0 και 19-0 και προγήθηκαν με την ύψιστη διαφορά των 29 πόντων (47-18), ως απόροια της σταθερής καλής απόδοσης που είχαν και οι 4 διαφορετικές πεντάδες που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βάσκοι «πελαγοδρόμησαν» από την [αμυνα του Ολυμπιακού και υπέπεσαν σε 14 λάθη έναντι μόλις τριών των γηπεδούχων, ενώ και στην επίθεση, υπήρχε αισθητή διαφορά κλάσης. Ο Βεζένκοφ έδωσε το σύνθημα στο πρώτο δεκάλεπτο με τους 12 πόντους που σκόραρε και την σκυτάλη πήρε ο Παπανικολάου (5π.) και ο Ντόρσει (7π.) στην δεύτερη περίοδο, ενώ οι Πειραιώτες διάβαζαν πολύ καλά την άμυνα της ομάδας του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και «χτυπούσαν» την Μπασκόνια, κατά το δοκούν, εντός και εκτός της ισπανικής ρακέτας. Ο Ολυμπιακός πέτυχε 18 πόντους από τα λάθη της Μπασκόνια και 12 πόντους σε αιφνιδιασμό.

Η Μπασκόνια επιχείρησε μικρής διάρκειας επιστροφής στο παιχνίδι και στα πέντε πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου, χάριν στους Φοντέγκιο και Γκεντράιτις. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε στα αμυντικά καθήκοντα του, χωρίς όμως να απειληθεί κατ’ ουσίαν από τους φιλοξενούμενους που σημείωσαν σερί 1-7 και 20 πόντους συνολικά, αλλά ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου και διατήρησε την διαφορά άνω των 20 πόντων.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Μπασκόνια σκόραρε μόνο 9 πόντους, ενδεικτικό αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ενέργειας με την οποία έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 47-22, 63-42, 75-50

Η στατιστική: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=8&seasoncode=E2021#!boxscore


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.