Ολυμπιακός-Μπασκόνια: Την έχει βρει «πελάτισσα» στο ΣΕΦ (pics)

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια στην πρεμιέρα της Euroleague (01/10, 21:00) και η προϊστορία είναι συντριπτικά με το μέρος του. Όμως, δεν παίζει εκείνη... μπάσκετ.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν άψογο για τους Πειραιώτες, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Οι μεταγραφές που έγιναν ήταν από το πάνω ράφι και δυνάμωσαν αισθητά την ομάδα (π.χ. Ντόρσεϊ-Ουόκαπ), ανανέωσαν σημαντικά κεφάλαια της ομάδας (π.χ. Βεζένκοφ-Πρίντεζης) και φυσικά η ομάδα επέστρεψε εκεί που ανήκει, στην Basket League.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όλα αυτά έγιναν το καλοκαίρι του «αντίο» του Σπανούλη και όχι ένα καλοκαίρι νωρίτερα για παράδειγμα, έτσι ώστε ο κορυφαίος σκόρερ και κορυφαίος πασέρ της Euroleague να είχε το τέλος που του άρμοζε. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει…

Η έναρξη της Euroleague, την οποία θα παρακολουθήσετε για ακόμα μία σεζόν αποκλειστικά στο Novasports, φέρνει τον ανανεωμένο Ολυμπιακό, που βρίσκεται σε εξαιρετικό «φεγγάρι», αντιμέτωπο με την Μπασκόνια (01/10, 21:00, NovasportsPrime). Εκτός των προαναφερθέντων, που καθιστούν την αρμάδα του Μπαρτζώκα το φαβορί για το ροζ φύλλο αγώνα, η προϊστορία των δύο ομάδων στο ΣΕΦ είναι αμείλικτη.

Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές σε επίσημο παιχνίδι, στη νέα εποχή της Euroleague (τη νέα χιλιετία δηλαδή) από την Μπασκόνια, ενώ στο ίδιο διάστημα μετρά 17 νίκες!

Πάμε όμως να δούμε τρία από τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

  1. Ήταν η τέταρτη αγωνιστική του Top-16 της σεζόν 2014-2015. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εμφατικά με 3-0 το Top-16 και υποδέχεται την Μπασκόνια στο ΣΕΦ για να κάνει το 4/4. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν θυμίζει σε τίποτα… Ολυμπιακό και πάει στα αποδυτήρια στο -9 (28-37). Κάπου εκεί αναλαμβάνει δράση ο αρχηγός, Βασίλης Σπανούλης και πριν καλά καλά τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο, οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει την πρωτοκαθεδρία στο σκορ. Έκτοτε οι Πειραιώτες δεν κοίταξαν πίσω τους, με τον V-SPAN να τελειώνει το ματς με 27 πόντους (4/8 τρίποντα), 6 ασίστ και 28 στο σύστημα αξιολόγησης. Κλασσικός Σπανούλης δηλαδή, για το τελικό 76-64.

2. Ήταν η πρεμιέρα της σεζόν 2017-2018 και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Μπασκόνια στο… Ηράκλειο. Η κίνηση της ΚΑΕ αποδείχθηκε εξαιρετική αφού ο κρητικός κόσμος της ομάδας στήριξε την κίνηση της διοργάνωσης επίσημου παιχνιδιού στο Ηράκλειο. Στα αγωνιστικά τώρα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Euroleague με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πολυπόθητη νίκη με 75-64. Χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη η ομάδα του Σφαιρόπουλου έψαχνε παίκτες να βγουν μπροστά με τον Δημήτρη Αγραβάνη να το κάνει. 13 πόντους και 5 ριμπάουντ σε μόλις 16 λεπτά είχε ο νυν παίκτης του Προμηθέα, με τον Πρίντεζη να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 17 πόντους.

3. Τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, αυτό της σεζόν 2018-2019, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη σε ένα θρίλερ (91-87), το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση. Για να φτάσουμε όμως εκεί, ο Κώστας Παπανικολάου έπρεπε να κάνει ένα από τα πιο μεγάλα παιχνίδια της καριέρας του, βάζοντας μεταξύ άλλων το τρίποντο που έστειλε το ματς στην παράταση (80-80 κ.δ.). Ο φόργουορντ των Πειραιωτών τελείωσε το ματς με 22 πόντους και 6/7 τρίποντα, με τον Ζακ ΛεΝτέι να είναι άξιος συμπαραστάτης του (23 πόντους, 9 ριμπάουντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.