Παναθηναϊκός – Παρτίζαν 89-85: Με ανατροπή στον τελικό (vids)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από το -17 του ημιχρόνου και λύγισε την Παρτίζαν στην παράταση, δίνοντας ραντεβούμε την Εφές στον αυριανό τελικό. Ηγέτης ο Παπαπέτρου, θετικότατοι οι Πέρι, Έβανς, Φλόιντ.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν το διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός εμφάνισε σχεδόν όλες τις αδυναμίες του. Χωρίς ένταση στην άμυνα, οι παίκτες του Πρίφτη παρακολούθησαν τους αντιπάλους τους να μοιράζουν 13 ασίστ και να σκοράρουν 48 πόντους με πρωταγωνιστές τους Λεντέι (9π), Τριφούνοβιτς (8π), Μαντάρ (7π). Στην απέναντι πλευρά οι πράσινοι δεν είχαν κυκλοφορία της μπάλας και έκαναν εύκολα το λάθος, με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου ρυθμό στην επίθεση και πέντε σκόρερ (Φλόιντ και Πέρι από 7, Έβανς και Σαντ Ρος από 6 και 5 από τον Παπαπέτρου). O Νέντοβιτς επέστρεψε στο παρκέ μετά από 156 ημέρες, όμως έδειξε ακόμα πολύ ανέτοιμος. Το 31-48 δεν προϊδέαζε σε τίποτα τι θα ακολουθούσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια τελείως διαφορετική διαδικασία. Η πίεση του Παναθηναϊκού σε όλο το γήπεδο καθυστέρησε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων και γενικά χάλασε την καλή τους οργάνωση. Ο Παναθηναϊκός αναθάρρησε και ξεκίνησε σιγά-σιγά να ροκανίζει τη διαφορά χάρη στους Πέρι, Παπαγιάννη και φτάνοντας τους 28 πόντους στην τρίτη περίοδο μείωσε σε 59-68.

Η με διαφορά καλύτερη αμυντική παρουσία των πράσινων ήταν στην τέταρτη περίοδο. Η τρομερή παρουσία του Παπαγιάννη στην οπισθοφυλακή έκανε τη διαφορά και στην επίθεση οι γηπεδούχοι βρήκαν αυτοπεποίθηση και πολυπρόσωπη συνεισφορά από Μέικον, Πέρι, Έβανς και Παπαπέτρου, χτίζοντας σε πολλές περιπτώσεις τις επιθέσεις τους από το low post. Έτσι το προσπέρασμα δεν άργησε με καλάθι του Παπαπέτρου και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Οι πράσινοι έφτασαν ως το +5, όμως η Παρτίζαν κατάφερε να ισοφαρίσει στα 38.8 με τρίποντο του Ζάγκορατς, 80-80. Ο Σαντ-Ρος έκανε λάθος στα 30.7΄΄, η Παρτίζαν αστόχησε δις και ο Πέρι δεν τα κατάφερε σε πολύ δύσκολο μακρινό floater με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο έλαμψε η ενέργεια του Έβανς και οι πολλές λύσεις του Φλόιντ, όμως χρειάστηκε το μεγάλο σουτ του Ιωάννη Παπαπέτρου στα 38.2΄΄ για να πάρει αέρα τεσσάρων πόντων και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι και να δώσει ραντεβού με την Εφές στον αυριανό τελικό.

Για τους νικητές ο Παπαπέτρου είχε 20 πόντους και 6 ασίστ, Πέρι και Έβανς από 15 και ο Φλόιντ 11.

Για την Παρτίζαν ο Λεντέι είχε 17, ο Μαντάρ 15 και οι Ζάγκορατς-Τριφούνοβιτς από 10, με τον Πάντερ να μένει στους 8 σε 26 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 31-48, 59-68, 80-80 (κ.α), 89-85.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.