Euroleague: Το Top-10 των… παλιοσειρών

Ποιος είπε ότι το μπάσκετ είναι μόνο για τους νέους; Ο Χρήστος Καούρης παρουσιάζει τους 10 παίκτες που έχουν πατήσει τα 35 και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα.

Ο Πρίντεζης και οι άλλοι. Για την ακρίβεια, ο τίτλος θα έπρεπε να είναι «ο Τζέισι Κάρολ και οι άλλοι», όμως ο βετεράνος σουτέρ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα κρεμάσει τη φανέλα. Μέχρι να το μάθουμε, ας δούμε τους υπόλοιπους.

Γιώργος Πρίντεζης (Ολυμπιακός, 36)
Τελευταίος χορός; Ουδείς μπορεί να μπει στο μυαλό του νέου αρχηγού του Ολυμπιακού, όμως αυτή τη στιγμή αυτό μοιάζει το πιθανότερο σενάριο. Έτοιμος να προσφέρει ερχόμενος από τον πάγκο, μπορεί να εκμεταλλευτεί την άνοδο του Βεζένκοφ και να υιοθετήσει την less is more προσέγγιση με λιγότερα, αλλά σταθερά ποιοτικά λεπτά.

Παούλιους Γιανκούνας (Ζάλγκιρις, 37)
Ο αειθαλής φόργουορντ/σέντερ είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας που έχει περάσει περισσότερο από ένα ημερολογιακό έτος μόνο παίζοντας σε αγώνες! Με 375 συμμετοχές είναι ο ρέκορντμαν στη σχετική λίστα και φέτος θα ανοίξει τη διαφορά από τον δεύτερο Σπανούλη (358) και τον τρίτο Ρέγες (357). Επιπλέον είναι και ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 1965 «σκουπίδια», με τους Ρέγες (1799) και Μπουρούση (1603) να ακολουθούν.

Κρούνοσλαβ Σίμον (Εφές, 36)
Παλιοσειρά, αλλά αν δεν ήταν αυτός να βάλει το μεγάλο σουτ στο Game 5 με τη Ρεάλ, η Εφές μπορεί να μην είχε ποτέ την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κολωνία. Παλιώνει σαν το καλό κρασί και κουμπώνει άψογα στην περιφέρεια της Εφές ανεξάρτητα από το αν παίζει «2» ή «3». Ο Κροάτης απολαμβάνει την βαρύτητα των Λάρκιν, Μίτσιτς και θριαμβεύει με την αποτελεσματικότητά του σε εκτέλεση και δημιουργία.

Μάντας Καλνιέτις (Ζάλγκιρις, 35)
Επαναπατρισμός μετά από έξι χρόνια για τον έμπειρο πόιντ γκαρντ, ο οποίος μοιράζοντας 7.1 ασίστ στο περσινό Eurocup εξασφάλισε το φετινό του συμβόλαιο σε ένα καλοκαίρι που οι αξιόπιστοι pg σπάνιζαν. Όσο πιο γρήγορα παίξει ο Σίλερ, τόσο καλύτερα θα είναι τα νούμερα του.

Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης, 36)
Με την μέση του να του έχει στερήσει την μισή αθλητικότητα και την ηλικία την άλλη μισή, ο Ισπανός γκαρντ αγωνίζεται κατά κύριο λόγο με την εμπειρία και την πονηριά του. Λογικά στην τελευταία σεζόν της καριέρας του, ο Ρούντι θα χρησιμοποιείται για να αλλάξει το ρυθμό με το μακρινό του σουτ και την… ικανότητα να εκνευρίζει τους πάντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Κάιλ Χάινς (Αρμάνι Μιλάνο, 35)
Πρώτο δείγμα θετικό για έναν παίκτη – σύμβολο της Ευρωλίγκας, αφού εν τη παρουσία του η Αρμάνι επέστρεψε στο Φάιναλ Φορ και έφτασε ένα σουτ μακριά από τον τελικό. Φέτος θα έχει περισσότερη βοήθεια στη φροντ λάιν με Μέλι και Μήτογλου, παίκτες που δεν φοβούνται την επαφή. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά δεν αμφισβητούνται: ο Χάινς κάνει μια ομάδα καλύτερη ακόμα κι αν δεν παίξει λεπτό όλη τη σεζόν.

Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας, 35)
Λένε πως οι καλοί σουτέρ δεν ξεμένουν ποτέ από δουλειά. Ο κανόνας επιβεβαιώνεται στην περίπτωση του βετεράνου φόργουορντ, ο οποίος μπορεί να έμεινε μόλις στους 5.3 πόντους πέρσι και να είχε σοβαρά θέματα στην άμυνα, όμως ακόμα και έτσι 45.8% από το τρίποντο. Με το βάρος που δίνει ο Ντέγιαν Ράντονιτς στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι, όλο και κάποιο ελεύθερο σουτ θα περισσέψει για τον Σιμόνοβιτς, ειδικά στις πεντάδες που θα παίζει ως stretch 4.

Νικίτα Κουρμπάνοφ (ΤΣΣΚΑ, 35)
Επί σειρά ετών ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρωλίγκα, ο Κουρμπάνοφ έφτασε πλέον στη δύση της καριέρας του. Συμπληρωματικός πίσω από το υπερ-όπλο Κλάιμπερν, αναμένεται και φέτος να έχει σημαντικό ρόλο εξισορροπιστή γύρω από τους σταρ της ομάδας: το να μην έχεις ανάγκη τη μπάλα είναι πολλές φορές ακαταμάχητο πλεονέκτημα.

Γουίλ Τόμας (Ούνικς, 35)
Ο Αμερικανός εξαργυρώνει στο Καζάν την απίθανη περσινή του σεζόν στη Ζενίτ, όταν υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ διέλυσε τον Νίκο Μίροτιτς στα πλέι-οφ και ήταν ένας από τους πιο αξιόπιστους παίκτες στη θέση του. Λογικά δεν θα φτάσει ούτε στα μισά της περσινής του απόδοσης, αλλά ούτως ή άλλως οι προσδοκίες στο Καζάν θα είναι μικρές.

Αρτούρας Μιλάκνις (Ζάλγκιρις, 35)
Άλλη μια περίπτωση σουτέρ. Ο Μιλάκνις είδε το άστρο του να ανατέλλει μετά τα 30 και όπως είναι λογικό εξαντλεί τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της Ζάλγκιρις. Ελάχιστοι ξέρουν να κινούνται πίσω από σκριν και μακριά από τη μπάλα χωρίς αυτόν: πέρσι σούταρε με 47% (39/83), ενώ τα τελευταία 7 χρόνια δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 39%!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.