Ντέρμπι «αιωνίων»: Από τα δύο περσινά στα… δέκα φετινά!

Θα χορτάσουν και οι... αχόρταγοι! Η «μητέρα» των μαχών, το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός αν προτιμάτε θα το απολαύσουμε περίπου δέκα φορές φέτος.

Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε! Τα παιχνίδια ανάμεσα στο Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι… αλλιώτικα, με διαφορετική ένταση, διαφορετικό πάθος και πολύ μεγαλύτερο διακύβευμα.

Πέρσι (2020-2021) είδαμε μόλις δύο τέτοια παιχνίδια, αμφότερα για την Euroleague, αφού ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε στην Α2.

Η επιστροφή των Πειραιωτών στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ αυξάνει κατακόρυφα τον αριθμό των ντέρμπι για την φετινή σεζόν, και αυξάνει απότομα την αδρεναλίνη.

Στη χειρότερη περίπτωση θα παρακολουθήσουμε τα διπλά ντέρμπι σε σχέση με πέρσι (τέσσερα), εφόσον οι δύο ομάδες συναντηθούν μόνο στη κανονική διάρκεια της σεζόν τόσο στην Euroleague, όσο και στη Basket League.

Αυτό το σενάριο όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες! Δεδομένου ότι στα «χαρτιά» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν τις πιο δυνατές ομάδες, θα συναντηθούν πιθανολογικά στους τελικούς του πρωταθλήματος. Σε μία σειρά δηλαδή που μπορεί να έχει διάρκεια από 3 έως 5 παιχνίδια, ανάλογα με την έκβαση.

Αν πάμε στο μάξιμουμ, φτάνουμε τα εννέα «αιώνια» ντέρμπι! Χωρίς να έχουμε υπολογίσει το Κύπελλο Ελλάδας, όπου και εκεί το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε «αιώνιο» τελικό, εκτός και αν μία από τις δύο ομάδες πέσει «θύμα» έκπληξης.

Με αυτά και με αυτά, στρογγυλοποιούμε στο… δέκα, χωρίς να υπολογίζουμε το σχεδόν απίθανο σενάριο να συναντηθούν οι δύο ομάδες μας στη συνέχεια της Euroleague (Play Off ή Final Four).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.