Φάιναλ φορ: Οι παράγοντες Χ

Καλά τα βαριά χαρτιά και οι προπονητικές τακτικές, όμως κάθε ομάδα έχει τουλάχιστον έναν παίκτη που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Γράφει ο Χρήστος Καούρης.

Όλοι περιμένουν τα μαγικά του Μίτσιτς, το ντελικάτο παιχνίδι του Μίροτιτς, τον πυρηνοκίνητο Κλάιμπερν, την κλάση του Τσάτσο. Ποιοι είναι όμως αυτοί που μπορούν να δώσουν την ώθηση από τον πάγκο;

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ο Ίφε Λούντμπεργκ μπορεί να ήταν η αποκάλυψη της VTB, όμως η Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολη για κανέναν ρούκι, πόσο μάλλον όταν αυτός αποκτάται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Δανός ετοιμάζεται για το πρώτο F4 της καριέρας του και ο Ιτούδης ξέρει πως ο Ντάνι Χάκετ θα χρειαστεί βοήθεια για να αντιμετωπίσει το παλιρροϊκό κύμα της περιφέρειας της Εφές. Για να συμβεί αυτό, ο Λούντμπεργκ θα πρέπει όχι μόνο να επιπλεύσει, αλλά και να βρει τον τρόπο να ανταποδώσει τα χτυπήματα από Λάρκιν, Μίτσιτς και σία.

Εφές
Σε μια ομάδα που είναι κατά βάση η ίδια μια τριετία τώρα, ο Σερτάτς Σανλί κερδίζει τον άτυπο τίτλο του πιο βελτιωμένου στο ρόστερ. Ο Τούρκος σέντερ έχει κερδίσει τη θέση στο rotation μπροστά από τον Τίμπορ Πλάις, αφού τα επιθετικά του χαρίσματα μοιάζουν πολύ με του Γερμανού και την ίδια στιγμή είναι σαφώς λιγότερο ευάλωτος στην άμυνα, εκεί όπου ο Πλάις γίνεται συχνά στόχος του αντίπαλου pnr. Αν καταφέρει να κρατήσει το οχυρό απέναντι στους σκληρούς Σενγκέλια, Φόγκτμαν, Μπολομπόι και Έρικ, η παρέα των κοντών θα τον ανταμείψει με ασίστ στην επίθεση.

Μπαρτσελόνα
Ο Κάιλ Κούριτς έχει μία, πολύ συγκεκριμένη δουλειά. Δεν χρειάζεται να πασάρει (0.4 ασίστ), να παίρνει αποφάσεις με τη μπάλα, να βοηθά ιδιαίτερα στα ριμπάουντ (1.6). Στα 18.5 λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ καλείται να προσφέρει άμεσες λύσεις στην επίθεση, ειδικά απέναντι στις δεύτερες πεντάδες των αντιπάλων. Κινούμενος μέσα από ένα λαβύρινθο από σκριν, ο Αμερικανός με τις σλοβακικές ρίζες σούταρε φέτος με το εξωπραγματικό 59.5% από το τόξο των τριών πόντων (66/111), με εξίσου καλά νούμερα και στο δίποντο (54.9%, 39/71). Σε κλειστά παιχνίδια, δύο μαζεμένα τρίποντα μπορούν να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα.

Αρμάνι Μιλάνο
Ο 36χρονος Βλάντο Μίτσοφ έγραψε φέτος τα χειρότερα νούμερα της 10ετούς καριέρας του στην Ευρωλίγκα αν εξαιρέσει κανείς την ρούι σεζόν του. Από τους περσινούς 12.1 πόντους κατρακύλησε στους 5.6, τα λεπτά του από τα 27+ στα 18.5. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα για την Αρμάνι, που ζητώντας λιγότερα από τον Μίτσοφ μπορεί τελικά να πάρει περισσότερα. Ο Σιλντς μπορεί να είναι η Νο.1 λύση στα φτερά, όμως η εμπειρία και οι παραστάσεις του Σέρβου μπορούν κάλλιστα να κάνουν τη διαφορά στο φινάλε ενός κλειστού ματς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.