Πάου Γκασόλ: Από τη Θεσσαλονίκη, στην Κολωνία!

Μοιάζει με ψέμα, αλλά ο θρυλικός Πάου Γκασόλ θα παίξει στο δεύτερο Final-4 της καριέρας του με απόσταση 21 χρόνων.

Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του και αναμφίβολα πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες που έχει βγάλει το ισπανικό μπάσκετ, επέστρεψε στην Ευρώπη για να… τακτοποιήσει μια εκκρεμότητα. Να κατακτήσει την Euroleague, αφού είναι ο μοναδικός τίτλος που λείπει από τη ζηλευτή τροπαιοθήκη του.

Τα πάντα ξεκίνησαν για τον Πάου Γκασόλ το μακρινό 1998, όταν και πρωτοσυστήθηκε στο ευρωπαϊκό κοινό. Στην πρώτη μόλις σεζόν έπαιξε σε τέσσερα ματς με τη Μπαρτσελόνα στη Euroleague, που βρισκόταν υπό τη σκέπη της FIBA, ενώ ένα χρόνο αργότερα έφτασε στο Final-4 της Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία μόλις 19 ετών και 9 μηνών τον Απρίλιο του 2000, σίγουρα η συνεισφορά του ήταν μικρή, όμως το βασικό για τον πιτσιρικά τότε από την Καταλονία ήταν πως δεν κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Η Μπάρτσα ηττήθηκε (65-51) από τη Μακάμπι στον ημιτελικό, αλλά και από την Εφές Πίλσεν (69-75) στον μικρό τελικό, τερματίζοντας εν τέλει στην τέταρτη θέση.

Την επόμενη σεζόν ο Ισπανός σέντερ βρήκε πιο ενεργό ρόλο στο ρόστερ των “μπλαουγκράνα” και σε μόλις έξι αγώνες μέτρησε 18.5 πόντους και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τα πάντα όμως διακόπηκαν απότομα λόγω σκωληκοειδίτιδας. Ο Γκασόλ έμεινε εκτός για μερικές εβδομάδες, διάστημα στο οποίο η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να καλύψει την απουσία του, με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση στο Final-4.

Το 2001 ο Γκασόλ έγινε pick στο Νο.3 του ντραφτ από τους Ατλάντα Χοκς και άνοιξε τα… φτερά του για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη. Ο Ισπανός για μία 20ετία στο ΝΒΑ έγραψε τη δική του μοναδική ιστορία. Δύο πρωταθλήματα, δεκάδες ατομικές διακρίσεις, ενώ στο ενδιάμεσο θριάμβευε με την εθνική ομάδα της Ισπανίας. Κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Μουντομπάσκετ και Ευρωμπάσκετ.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Πάου Γκασόλ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ευρώπη για την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα. Η είδηση της μεταγραφής του έσκασε σαν βόμβα, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή έμοιαζε με ουτοπία το σενάριο να δούμε τον Ισπανό θρύλο στα ευρωπαϊκά παρκέ. Η Μπάρτσα έκανε πραγματικότητα το όνειρο των φιλάθλων της και ο Γκασόλ που πλέον βαδίζει στα 41 χρόνια φιλοδοξεί να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει από την πλούσια τροπαιοθήκη του. Τη Euroleague!

Το πρώτο βήμα έγινε, καθώς με πρωταγωνιστή τον Ισπανό θρύλο, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των playoffs με αντίπαλο τη Ζενίτ, η Μπάρτσα πήρε το εισιτήριο για την τετράδα και πλέον απέχει δύο νίκες από το να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Θα τα καταφέρει άραγε αυτή τη φορά ο Πάου Γκασόλ; Η απάντηση σε τρεις εβδομάδες, στην Κολωνία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.