Μάντζαρης: «Πρόκριση με 2/2 ως πρώτοι»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στον Θάνο Σολούκο και το Novasports.gr από το Σεράγεβο της Βοσνίας, όπου η Εθνική μας θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket 2022.

Κανείς δεν είναι πιο αρμόδιος να μιλήσει για τα δύο παιχνίδια των προκριματικών του Eurobasket 2022, από τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο άσος του Προμηθέα Πατρών μίλησε στο Novasports.gr και τον Θάνο Σολούκο, απαντώντας σε ερωτήματα για τα δύο ματς με Λετονία (27/11) και Βουλγαρία (29/11). Όμως, δεν έμεινε εκεί, μίλησε τόσο για την κόντρα της FIBA με την Euroleague που «πληγώνει» το μπάσκετ, όσο και για την ομάδα του τον Προμηθέα Πατρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης:

Για τα τα ματς με Λετονία (27/11) και Βουλγαρία (29/11), που με νίκες εξασφαλίζεται η πρόκριση:

«Θα είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Ειδικά η Λετονία παίζει το τελευταίο της «χαρτί» για την πρόκριση με μας. Είναι μία σκληρή ομάδα, η οποία πάει πολύ στην επαφή και στο μπασκετικό ξύλο όπως λέμε. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας, να πάρουμε τη νίκη και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στο Eurobasket του 2022. Και οι δύο ομάδες έχουν ψηλά κορμιά και παίζουν στο όριο του φάουλ, οπότε εμείς θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε.»

Για το αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο αντιμετώπισης του πιο ποιοτικού παίκτη που θα αντιμετωπίσει σε αυτό το παράθυρο η Εθνική, του νατουραλιζέ Βούλγαρου της Μονακό, Ντι Μποστ:

«Ο Ντι Μποστ είναι ένας ποιοτικός παίκτης ειδικά για το επίπεδο της Βουλγαρίας. Παρόλα αυτά εμείς με την περιφερειακή άμυνα θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Είναι ένας παίκτης που του αρέσει πολύ να σκοράρει, οπότε θα τον ωθήσουμε στην δημιουργία έτσι ώστε να φύγει η μπάλα από τα χέρια του. Αυτό θα μας δώσει το πλεονέκτημα για τη νίκη σε ένα ακόμα δύσκολο ματς.»

Για το ποιο από τα δυο ματς «φοβάται» περισσότερο:

«Το πρώτο ματς θα είναι το πιο δύσκολο. Είμαστε σε μία καινούρια χώρα, με διαφορετικό κλίμα, σε ειδικές καταστάσεις λόγω του Covid-19. Θα είναι σα να είναι φιλικό ματς, σε ένα προπονητήριο ουσιαστικά χωρίς κόσμο, χωρίς τίποτα. Εδώ στο Σεράγεβο είναι σα να είναι προετοιμασία, αλλά δεν είναι έτσι και πρέπει να μην επηρεαστούμε.»

Για την «φούσκα» της FIBA στο Σεράγεβο:

«Η οργάνωση της FIBA είναι πολύ καλή, είναι στα πρότυπα του NBA. Εγώ δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο, και έχει διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών στο έπακρο. Είναι πραγματικά μία φούσκα. Είμαστε σε ένα ξενοδοχείο, που μας παρέχει σχεδόν τα πάντα, και δεν έχουμε καμία επαφή με τον έξω κόσμο.»

Για την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Εφές με τους Τούρκους διεθνείς:

«Κάνει κακό στο μπάσκετ η κόντρα FIBA με Euroleague. Τώρα ο Λάρκιν και οι υπόλοιποι Τούρκοι διεθνείς αναγκάζονται να παίξουν δύο ματς σε λιγότερο από 24 ώρες διότι στην γειτονική χώρα επικρατεί η νοοτροπία, «η χώρα είναι πάνω από τους συλλόγους». Αν δεν πάνε να παίξουν με την Εθνική λόγω του ματς της Εφές με τον Ερυθρό Αστέρα, τότε θα δεχθούν τις κυρώσεις. Το βλέπουμε και στην περίπτωση του Μαχμούτογλου που δεν θα παίξει με την Φενέρμπαχτσε αυτή την εβδομάδα. Η θέση των παικτών και της ομάδας είναι πολύ δύσκολη, και αν δεν βρεθεί λύση ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και την Euroleague, θα έχουμε παρόμοια προβλήματα και στο μέλλον.»

Για το ρόστερ της Εθνικής που πέρα της απουσίας των παικτών της Ευρωλίγκας έχει και άλλες απουσίες λόγω τραυματισμών και Covid-19:

«Σίγουρα έχουμε σημαντικές απουσίες (π.χ. Χρυσικόπουλος-Γιαννόπουλος), όμως εδώ έχουμε έρθει με έναν σκοπό. Να κάνουμε το 2/2 και να εξασφαλίσουμε την πρόκριση ως 1οι από τον όμιλο για το Eurobasket του 2022. Είμαστε 14 παίκτες, είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό παρότι δεν είναι εύκολο να δεθούμε σε μόλις τρεις προπονήσεις.»

Για εκείνον που είναι μέλος τόσο της Εθνικής που πάει στα μεγάλα τουρνουά, όσο και εκείνης των «παραθύρων»:

«Σίγουρα οι διαφορές είναι τεράστιες. Καταρχάς και μόνο το γεγονός ότι είμαι αρχηγός εδώ πέρα, δείχνει τη διαφορά που υπάρχει. Όλα τα παιδιά εδώ πέρα τα ξέρω πολύ καλά, έχω μεγαλώσει μαζί τους. Σίγουρα το επίπεδο δεν είναι το ίδιο με την ομάδα που πάει στα μεγάλα τουρνουά. Όμως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Το επίπεδο είναι αρκετά ικανοποιητικό και σε σχέση με τις άλλες χώρες είμαστε σε καλύτερη μοίρα όπως βλέπουμε.»

Για το αν μπορεί η Εθνική των… παραθύρων να πλαισιώσει την Εθνική των μεγάλων τουρνουά:

«Αυτός είναι ο σκοπός. Δεν είναι απλώς μία αναπληρωματική ομάδα. Υπάρχουν νεαρά παιδιά, τα οποία μπορούν να παίξουν στην κανονική ομάδα στο μέλλον και να φέρουν επιτυχίες. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δεύτερη ομάδα. Έχουν δοθεί ευκαιρίες μέσω των παραθύρων σε παιδιά που έχουν προσφέρει πολλά πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ να φορέσουν το εθνόσημο και να τιμήσουν την χώρα μας.»

Για τον Προμηθέα, την έξαρση του Covid-19 στις τάξεις της ομάδας και την συνέχεια στο Eurocup και την Basket League:

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τον ιό πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό. Στην Πάτρα κατεβήκαμε σε παιχνίδια με μισή ομάδα, δεν κάναμε προπόνηση. Παραμονή αγώνα είχαμε 2-3 κρούσματα. Και δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε. Στο Eurocup είμαστε λίγο πίσω αλλά η πρόκριση είναι στο χέρι μας. Αν κερδίσουμε στην έδρα της Ναντέρ θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Ακόμα δεν έχουμε βρεθεί πλήρεις και όλοι μαζί. Τώρα για το πρωτάθλημα, ο στόχος είναι η πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου. Θέλουμε κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Όπως άλλωστε κατάφεραν τα παιδιά να κάνουν με το Σούπερ Καπ, ο οποίος ήταν ο πρώτος τίτλος όσο είμαστε στην Α1, και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.»

Για το μέλλον του στον Προμηθέα:

«Έχω συμβόλαιο έως τον Ιανουάριο με την ομάδα. Και μόνο που ο Προμηθέας μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω, να βρω τον εαυτό μου και να νιώθω καλά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Είμαι ευγνώμων στον Μάκη Γιατρά και τον Βαγγέλη Λιόλιο για αυτό που έκαναν για μένα, που με πίστεψαν. Αν προκριθούμε στην Ευρώπη όλα θα είναι καλά. Αν δεν προκριθούμε ίσως δημιουργηθεί θέμα αφού εγώ έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε διασυλλογικές διοργανώσεις έως αργά μέσα στην σεζόν. Όμως όλα θα συζητηθούν.»

Τέλος, το «μήνυμα» που θα ήθελε να στείλει στο κόσμο για την δύσκολη κατάσταση που περνάει:

«Δυστυχώς, ζούμε μία κατάσταση σαν ένα… ψέμα. Κάτι το οποίο βλέπαμε μόνο σε ταινίες. Το θέμα είναι να προφυλασσόμαστε. Να προσέχουμε τους δικούς μα ανθρώπους και κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Εγώ εύχομαι σε όσους δεν πιστεύουν στον ιό, να μην περάσουν ποτέ αυτή τη περιπέτεια. Εγώ νιώθω τυχερός που δεν το έχω περάσει και κάνω τα πάντα για να μην το περάσω. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον Covid-19.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.