Λιετκαμπέλις – Βενέτσια 87-84: Μόρις ο εκτελεστής (hls)

Με «τρίποντη βόμβα» του Τζαμέλ Μόρις ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη η Λιετκαμπέλις πήρε τη νίκη (87-84) απέναντι στη Βενέτσια.

Σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε θρίλερ η Λιετκαμπέλις κατάφερε να κερδίσει τη Βενέτσια (87-84). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Τζαμέλ Μόρις, που σημείωσε το νικητήριο τρίποντο της ομάδας του. Ο Μόρις με 28 πόντους ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Με αυτό το αποτέλεμα, η Λιετκαμπέλις, πανηγύρισε την έβδομη της νίκη, όσες έχει και η Βενέτσια.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες να τηρούν σιγή ενός λεπτού για τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία. Ο ρυθμός στα δύο πρώτα λεπτά ήταν αργός, με τις ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους. Από εκεί και μετά το ανέβηκε η ταχύτητα του παιχνιδιού και η ευστοχία των δύο ομάδων. Το σκορ μετά από τέσσερα λεπτά ήταν (10-10). Στη συνέχεια η το σκορ ανέβηκε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Βενέτσια να προηγείται με (20-21). Φτάνοντας στο τέλος της πρώτης περιόδου η Βενέτσια διατήρησε το προβάδισμά της με (27-28).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι… καταιγιστικοί. Με τρομερή άμυνα και ευστοχία στην επίθεση η Λιετκαμπέλις με ένα (9-0)  έφτασε το παιχνίδι στο +8 υπέρ της (36-28). Μετά το τάιμ άουτ του Τούτσι, οι «Ιταλοί» εμφανίστηκαν τελείως διαφορετικοί στο παρκέ και με ένα δικό τους (10-0), γύρισαν το παιχνίδι (36-38) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενος μπροστά με 3 πόντους (43-46).

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι «πάτησαν το γκάζι» και πήραν προηγήθηκαν με 10 (47-57). Οι Λιθουανοί από πλευράς τους δεν πτοήθηκαν και έκαναν τη δική τους αντεπίθεση, μειώνοντας τη διαφορά σε πέντε πόντους (55-60), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Μέχρι και τη συμπλήρωση των τριάντα λεπτών του αγώνα οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ, με τους Βενετούς να έχουν το προβάδισμα (64-67).

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε… θρίλερ με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με τρίποντο του Μόρις ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη. Στο ξεκίνημα του οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα και παίξανε γρήγορο μπάσκετ. Με το πέρας των πρώτων τεσσάρων λεπτών οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα στα χέρια τους (71-78). Οι παίκτες της Λιετκαμπέλις όπως κάνανε σε όλο το παιχνίδι βρήκαν και πάλι τα ψυχικά αποθέματα και ψαλίδισαν τα διαφορά. Στο τέλος μίλησε ο Τζαμέλ Μόρις, ο οποίος σημείωσε συνολικά 28 πόντους  και με το τρίποντο του έδωσε μια σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 27-28, 43-46, 64-67, 87-84

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.