Μπουντούτσνοστ – Προμηθέας 95-89: Γύρισε από την κόλαση αλλά τελικά αυτοκτόνησε (hls)

Σε ένα θρίλερ με δυστυχώς άσχημο τέλος πρωταγωνίστησε ο Προμηθέας στο Μαυροβούνιο, όπου γνώρισε την πρώτη του ήττα φέτος από την Μπουντούτσνοστ με 95-89, στην παράταση.

Οι Πατρινοί μετά το πρώτο δεκάλεπτο έχασαν παντελώς το μυαλό και τον προσανατολισμό τους. Η άμυνά τους είχε άθλια εικόνα και επιθετικά δεν υπήρχε κανένας να κουβαλήσει το βάρος, απέναντι σε μια ομάδα που έδειχνε αποφασισμένη να κερδίσει και μάλιστα εύκολα.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου, η διαφορά ήταν το +17 (69-52) για τους γηπεδούχους, ενώ λίγο πριν είχε αγγίξει και το +20. Όσα όμως συνέβησαν στα πρώτα 30 λεπτά του ματς έσβησαν μαγικά στην τελευταία περίοδο.

Οι Πατρινοί μπήκαν στο ματς να πιέσουν, έβγαλαν τους Μαυροβούνιους εκτός συγκέντρωσης και με τους Γκίκα, Κόουαν και Γιανγκ ψαλίδιζαν την εις βάρος τους διαφορά με γοργό ρυθμό. Με τρίποντο του Γκίκα στο -τελευταίο λεπτό ο Προμηθέας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά 77-79.

Η ελληνική ομάδα έχασε δύο συνεχόμενα ριμπάουντ στην άμυνά της κι ο Καμπά ισοφάρισε με κάρφωμα σε 79-79. Ο Γιανγκ αναλαμβάνει να πάρει την πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα κι 6 δεύτερα πριν το 40λεπτο σκοράρει με λέι απ και δίνει νέο προβάδισμα στην ομάδα του 79-81.

Ο Μπουθ πήρε την μπάλα και διέσχισε όλο το γήπεδο σε 4 δευτερόλεπτα, δεν του έγινε φάουλ αν και είχε να δώσει η ελληνική ομάδα χωρίς βολές και ισοφάρισε ξανά σε 81-81. Με εκπληκτικό πλέι στην επαναφορά ο Τσαϊρέλης βρέθηκε μόνος του κάτω από το καλάθι δύο δεύτερα πριν το τέλος, καθυστέρησε όμως να πιάσει τη μπάλα και τελικά κόπηκε στην εκπνοή από τον Λάζιτς.

Στην παράταση, η Μπουντότσνοστ είχε υπομονή και Μπουθ, ο Προμηθέας δεν είχε πλέον καθαρό μυαλό, ήταν βιαστικός κι απρόσεκτος με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 95-89.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.