Για μια θέση στην Euroleague!

Λίγες ώρες πριν από τον αποψινό (11/5, 21:30, Novasports 4) τελικό του EuroCup, όπου το απόλυτο φαβορί Segafredo Βίρτους Μπολόνια, αντιμετωπίζει το απόλυτο αουτσάιντερ, Frutti Extra Μπούρσασπορ, η Δώρα Παντέλη αναλύει την αναμέτρηση- έκπληξη που θα «χαρίσει» το εισιτήριο για την Euroleague 2022-23 στον νικητή.   

Με πραγματικό έπαθλο λοιπόν, ένα εισιτήριο θα διεξαχθεί απόψε ο πρώτος τίτλος της σεζόν στην διοργάνωση των…εκπλήξεων, όπως έχει εξελιχθεί αυτή του EuroCup.  

Από τη μια  μεριά, η πολύπειρη Segafredo Βίρτους Μπολόνια του Σέρτζιο Σκαριόλο και από την άλλη η μαχητική Frutti Extra Μπουρσασπόρ του προπονητή της χρονιάς Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς,  που για να φτάσει στον τελικό έκανα την μια έκπληξη μετά την άλλη, σοκάροντας ευχάριστα όλο το μπασκετικό κόσμο.

Η ιταλική ομάδα έχει στην διάθεσή της ένα ρόστερ αξιοζήλευτο θα λέγαμε, μια σύνθεση που θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και στην φετινή Euroleague, ειδικά μετά τις εμβόλιμες προσθήκες των Σενγκέλια και Χάκετ.  Ακόμα όμως και πριν από αυτές, ήταν αδιαμφισβήτητα η ομάδα που «χτίστηκε» για να πρωταγωνιστήσει με τους Μίλος Τεόντισιτς, Καίλ Γουίμς,  Μάρκο Μπελινέλι, τον MVP του φετινού Eurocuρ Μοχαμαντού Ζαϊτε αλλά και πολλούς άλλους παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν ανα πάσα ώρα και στιγμή.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του κόουτς Σκαριόλο, οι παίκτες του τρέχουν αρκετά, πιέζουν στην άμυνα και βασίζουν το παιχνίδι τους στα σκριν στη μπάλα και στην «δημιουργική» περιφέρεια τους.

Το 2019 πανηγύρισε το Champions League, πέρσι το Πρωτάθλημα Ιταλίας και φέτος το Super Cup και σίγουρα οι άνθρωποί της Βίτρους έχουν επενδύσει τα μέγιστα στην φετινή της πορεία με μακροπρόθεσμο στόχο την συμμετοχή τους στην Euroleague αλλά και την απόλυτη κυριαρχία τους στο Ιταλικό πρωτάθλημα.

Στην απέναντι μεριά του αποψινού… ρινγκ βρίσκεται η ομάδα που μας εξέπληξε όλους με την φετινή της πορεία και κυρίως με τις νοκ άουτ εμφατικές της νίκες απέναντι στη «λαμπερή» Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την…φορτσάτη Τσεντεβίτα, αλλά και την Ανδόρα.

Με ρόστερ-στοίχημα που αποτελείται από παίκτες που ξέρουν να παίζουν σκληρά τόσο ώστε να αναπληρώσουν τα «χιλιόμετρα» που τους λείπουν στα παρκέ τέτοιων διοργανώσεων. Μια ομάδα που σουτάρει καλά και διεκδικεί την κάθε φάση σε άμυνα και επίθεση, δυσκολεύοντας έτσι όποια ομάδα βρεθεί απέναντι της.

Και μπορεί για τους περισσότερους ο τελικός του EuroCup να έχει ξεκάθαρο φαβορί, το σίγουρο όμως είναι οι Τούρκοι ξέρουν να παίζουν τον ρόλο της ομάδας που φτάνει αργοπορημένη χωρίς να την περιμένει κανείς και χαλάει το… πάρτι,  και τον παίζει τόσο καλά και αποτελεσματικά όσο καμία άλλη ομάδα φέτος!  

Σε αυτή την αναμέτρηση όλα πλέον είναι πιθανά. Η κούπα- εισιτήριο θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο.

Βαρόμετρο στην απόδοση των Ιταλών θα αποτελέσει σίγουρα η αμφίβολή μέχρι στιγμής συμμετοχή του Τεόντοσιτς. Το βράδυ θα ξέρουμε τι θα συμβεί και με τον Σέρβο γκαρντ, ο οποίος έχει τραυματιστεί στην αναμέτρηση του Ιταλικού πρωταθλήματος, και ενδέχεται να αγωνιστεί ακόμη και αν δεν είναι στο 100%, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Σέρτζιο Σκαριόλο.

Μια αναμέτρηση που δεν πρέπει να χάσει κανείς αφού προβλέπεται να μας χαρίσει πολύ όμορφες μπασκετικές στιγμές!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.