Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια 73-83: Πρόκριση στον τελικό και φουλ για κούπα (hls)

Με χαρακτήρα πρωταθλήτριας και κυριαρχία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η Βίρτους Μπολόνια πέρασε με πειστικό τρόπο από τη "La Fonteta" και έκλεισε θέση στον τελικό του Eurocup, εκεί όπου την περιμένει η Μπούρσασπορ.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έδειξε από την αρχή του ημιτελικού ποιος ήταν το “αφεντικό” και επέβαλε τον ρυθμό της. Με επιθετική πολυφωνία και εξαιρετική άμυνα κατά διαστήματα, οι Ιταλοί “έχτισαν” από πολύ νωρίς διψήφια διαφορά (29-39), προηγήθηκαν ακόμη και με +14 (34-48) και όλα έδειχναν πως θα είχαν εύκολο βράδυ στην Ισπανία.

Στην επανάληψη, ωστόσο, η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση και άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς. Με τρομερή πίεση στην άμυνα, οδήγησε τη Βίρτους σε διαδοχικά λάθη, στην απέναντι πλευρά του γηπέδου βρήκε λύσεις στο πρόσωπο των Αροστέγι και Ριβέρο, καταφέρνοντας να ροκανίσει τη διαφορά (53-58).

Μάλιστα, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου πλησίασαν ακόμη και στο τρίποντο (63-66), όμως μέχρι εκεί ήταν. Οι προσωπικότητες (Μπελινέλι, Χάκετ, Σενγκέλια) βγήκαν μπροστά και επέβαλαν ξανά την… τάξη. Απάντησαν με σερί 10-0, στέλνοντας τη διαφορά στο +13 (63-76) και έβαλαν τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων.

Η Βαλένθια έψαξε με μακρινά σουτ να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, όμως όλα σταμάτησαν στο σίδερο και η Βίρτους προκρίθηκε απόλυτα δίκαια στον τελικό του Eurocup, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Τόρνικε Σενγκέλια με 15 πόντους, ακολούθησε ο Μάρκο Μπελινέλι με 14 και ο Τεόντοσιτς με 12, ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Για τους γηπεδούχους πάλεψε ο Ριβέρο με 17 πόντους και ο Λόπεζ-Αροστέγι με 16.

Τα δεκάλεπτα: 19-27, 38-50, 57-62, 73-83.

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.