Γκραν Κανάρια – Προμηθέας 81-62: Ένα ημίχρονο δεν ήταν αρκετό (hls)

Οι Πατρινοί σκόρπισαν ελπίδα για ένα ημίχρονο στο Λας Πάλμας (36-38), όμως δεν κατάφεραν να αντέξουν την περιφερειακή πίεση των νησιωτών (18 λάθη) και με 3/20 τρίποντα υποτάχθηκαν φυσιολογικά.

Δύο πρόσωπα είχε ο Προμηθέας στα Κανάρια Νησιά, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου Γκραν Κανάρια. Στο πρώτο μέρος ήταν στιβαρός και συγκεντρωμένος αμυντικά, περιόρισε την Γκράνκα στους 14 πόντους στην πρώτη περίοδο και αν σκόραρε από μακριά (0/5 τρίποντα) ή απέφευγε τα λάθη (5) θα μπορούσε και να προηγείται.

Η δεύτερη περίοδος ήταν μακράν η καλύτερη για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, αφού σε αυτό το διάστημα η μπάλα κυκλοφόρησε με επίθεση και ακρίβεια. Όχι τυχαία ο Προμηθέας πέτυχε 26 πόντους χτυπώντας συνεχώς στο κεντρικό πικ εν ρολ και αναδεικνύοντας σε πρωταγωνιστές εκτός του συνήθους ύποπτου Ρέι (11π) τους ψηλούς του, Χαντ και Γραντ.

Εντούτοις όλλα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο. Η Γκραν Κανάρια ανέβασε στο μάξιμουμ την ένταση της στην άμυνα και ο Προμηθέας δεν βρήκε απαντήσεις. Ο Κρέιμερ έκανε καταπληκτική δουλειά σταματώντας τον Ρέι και ο υπόλοιπος Προμηθέας πανικοβλήθηκε, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο (7 στην τρίτη περίοδο) και επέτρεψε στους Ισπανούς να σκοράρουν στο ανοιχτό γήπεδο. Το επιμέρους 24-7 (!) της τρίτης περιόδου ουσιαστικά τελειωσε το παιχνίδι από το 60-45 του 30΄. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, όμως δεν είχαν συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο μέρος πέτυχαν 2 λιγότερους πόντους (24) από ότι σε ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο (26).

Για τους νικητές ο Ντίλαν Ένις είχε 18 πόντους, ο Καλίφα Ντιόπ έκλεισε την τρύπα στην πικ εν ρολ άμυνα και σκόραρε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και οι Κρέιμερ-Μπρουσίνο είχαν από 10 πόντους.

Για τον Προμηθέα ο Ρέι είχε 17 πόντους, ο Χαντ 15 (4ρ), ο Αγραβάνης 9 (6ρ, 3/11 σουτ) και ο Ρογκαβόπουλος 8 (3/8 σουτ, 5 ριμπάουντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.