Eurocup: Οι «ευρωλιγκάτες» Βίρτους Μπολόνια και Παρτιζάν

Η αναβάθμιση του Eurocup τα τελευταία χρόνια είναι ευδιάκριτη ακόμα και σε αυτούς που δεν είναι φιλικά προσκείμενοι προς τη διοργάνωση. Οι ομάδες που φτιάχνουν Βίρτους Μπολόνια και Παρτιζάν είναι τουλάχιστον... ευρωλιγκάτες.

Έχει πολλούς haters το Eurocup για τον λόγο που έχει και η Euroleague. Λογικό μέχρι ένα σημείο, όμως δεν γίνεται να μην παραδεχθούμε το απίστευτο «step up» που έχει κάνει όσον αφορά την ποιότητα του μπάσκετ που προσφέρει στον φίλαθλο.

Πριν από πέντε χρόνια, το 2016, η Παγκόσμια Ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να μπει για τα καλά στο… παιχνίδι των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και το επιδίωξε με το νεοσύστατο Basketball Champions League. Η FIBA μπορεί να ήθελε να ανταγωνιστεί την Euroleague με αυτή την διοργάνωση αλλά όπως φαίνεται την τελευταία διετία, ιεραρχικά θα πρέπει να θεωρείται η τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της ηπείρου, μετά και από το Eurocup.

Με δέλεαρ τα χρήματα το BCL «έψησε» πολλές ομάδες να αφήσουν το Eurocup για χάρη του (π.χ. η ΑΕΚ) αλλά το επίπεδο μπάσκετ που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με την Euroleague. Είναι κοντά σε αυτό του Eurocup (δεν είναι χαώδης η διαφορά) αλλά ακόμα και σε αυτή τη σύγκριση υπολείπεται. Δεν μπορεί να συμβαίνει διαφορετικά όταν την περσινή σεζόν ομάδα του Eurocup είχε τους Τεόντοσιτς, Μπελινέλι στο ρόστερ της και παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει στο τελικό της διοργάνωσης, κερδίζοντας εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της σεζόν 2021-2022.

Για το τί θα δούμε φέτος στο Eurocup, μόνο ενθουσιασμένοι μπορούμε να είμαστε. Μία διοργάνωση που παίζει αποκλειστικά στα κανάλια Novasports, από το πρώτο τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου, μέχρι και τον τελικό του Μάϊου. Πώς να μην είμαστε όταν οι δύο πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης όπως φαίνεται, έχουν ρόστερ που θα ζήλευαν Παναθηνναϊκός-Ολυμπιακός και οι μισές ομάδες της Euroleague τουλάχιστον.

Ο λόγος για την Βίρτους Μπολόνια και την Παρτιζάν. Ακόμα τα ρόστερ δεν είναι ολοκληρωμένα, αλλά φαντάζουν μία «ταχύτητα» πάνω ποιοτικά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ξεκινώντας με την ιταλική ομάδα,που εκτός των άλλων «σκούπισε» στους τελικούς του εγχώριου πρωταθλήματος της Αρμάνι Μιλάνο πέρσι, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς απομακρύνθηκε από τον πάγκο και ο Σέρχιο Σκαριόλο τον διαδέχεται με μοναδικό στόχο την κούπα στο Eurocup και την επιστροφή μετά από πολλά χρόνια στην Euroleague. Μία ματιά στο ρόστερ και σε πιάνει… ίλιγγος. Μίλος Τεόντοσιτς και Μάρκο Μπελινέλι ανανέωσαν, δύο αθλητές που έχουν φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα του NBA και έχουν να επιδείξουν τρομερά πράγματα. Από εκεί και πέρα, στις πιο ηχηρές μεταγραφές αποκτήθηκαν οι Κέβιν Χέρβι και Έκπε Ούντο. Ο πρώτος ήρθε στην Ευρώπη από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κουμπάν πέρσι. Ο Αμερικανός φόργουορντ έπαιξε 17 ματς με την «Λόκο», μετρώντας 12.4 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1.9 κλεψίματα σε κάτι λιγότερο από 27 λεπτά συμμετοχής. Για τον Νιγηριανό οι συστάσεις είναι περιττές. Μαζί με τον Βινς Χάντερ (παρέμεινε), θα συνθέσουν ένα πολύ αθλητικό δίδυμο στο ζωγραφιστό, που θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος κάθε αντιπάλου.

Πάμε και στην Παρτιζάν, της οποίας η μεγαλύτερη μεταγραφή είναι ο… προπονητής. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, πείστηκε από το πρότζεκτ της ομάδας που τον ανέδειξε και θέλει να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή. Πήρε «πακέτο» από την Αρμάνι Μιλάνο τους Κέβιν Πάντερ, Ζακ ΛεΝτέι, δύο παίκτες που είχαν αναδειχθεί σε πρωταγωνιστές της περσινής ομάδας του Έτορε Μεσίνα, που έφτασε έως το Final-Four της Euroleague. Αυτοί οι δύο Αμερικανοί λοιπόν, δεν επέλεξαν να εξαργυρώσουν την εξαιρετική σεζόν τους με μεγάλο συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague, αλλά αντ’ αυτού πάνε στο Eurocup (μία διοργάνωση κάτω) για χάρη του…. Ζέλικο. Σπουδαία μεταγραφή και αυτή του Ρόντιονς Κούρουκς, ο οποίος επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια (Νετς, Ρόκετς, Μπακς). Το ρόστερ της Παρτιζάν δεν έχει κλείσει και τα δημοσιεύματα που την θέλουν να ετοιμάζει νέα «βόμβα» πληθαίνουν. Όπως και να έχει, κάνει δεν κάνει άλλο ντόρο στο μεταγραφικό παζάρι, η Παρτιζάν θα είναι από τα μεγάλα φαβορί να φτάσουν ψηλά στο Eurocup.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.