Καπογιάννη στο novasports.gr: “Δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου”

Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για το "πράσινο θαύμα" και την υπέρβαση που έκανε η ομάδα της στο πρωτάθλημα. Με τη δική της υπογραφή, να βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε αυτό το αγωνιστικό "κάδρο".

Έκανε ένα μικρό… θαύμα η Ελένη Καπογιάννη, καθώς ο Παναθηναϊκός πήγε κόντρα στα προγνωστικά και τις προβλέψεις και κατέκτησε – με μειονέκτημα – έδρας το πρωτάθλημα στην Α1 Γυναικών μπάσκετ. Τίτλος μετά από οκτώ χρόνια, επιστροφή του Τριφυλλιού στην κορυφή και ένα.. μεθυστικό “πάρτι” για την τεράστια επιτυχία των “Αμαζόνων”, όπως είναι το παρατσούκλι της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε αποκλειστικά στο novasports.gr για το “πράσινο θαύμα” και την υπέρβαση που έκανε η ομάδα της στο πρωτάθλημα. Με τη δική της υπογραφή, να βρίσκεται σε περίοπτη θέση σε αυτό το αγωνιστικό “κάδρο”.

Πως έγινε από τη μια σεζόν στην άλλη αυτό το “άλμα” στην επιτυχία;

“Άλματα δεν γίνονται, με την σκληρή δουλειά και βήμα βήμα προχωράς. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ είχαμε ένα σχέδιο, ώστε η ομάδα να ανανεώνεται όσο μπορεί, να δουλεύει και να βελτιώνεται. Δεν είχαμε βάλει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, άλλωστε θα ήταν πρώιμο για μας. Οφείλω να πω ότι τα κορίτσια έχουν ρίξει πολλή δουλειά όλη τη χρονιά, έδειξαν τον χαρακτήρα τους στους τελικούς, γιατί πραγματικά είναι μαχήτριες.

Απλά επειδή ο σύλλογος ήταν πολλά χρόνια στο καναβάτσο, έπρεπε λίγο να το πιστέψουν. Να γυρίσει ένας διακόπτης και να το πιστέψουν. Είχαμε ψυχικά αποθέματα και το δείξαμε, καλό μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε, μυαλό έχουμε ώστε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, απλά γύρισε αυτός ο διακόπτης στο προηγούμενο ματς και πήγαμε εκεί. Είπαμε: “είναι ένα παιχνίδι, όσο και να προετοιμαστεί ο αντίπαλος, έχει μονάχα 24 ώρες στη διάθεση του. Πάμε στο πλάνο μας”. Τα κορίτσια έμειναν πιστά στο σχέδιο μας σε άμυνα και επίθεση, σε μεγάλο βαθμό το slow tempo που θέλαμε το κρατήσαμε, πήραμε αυτοπεποίθηση από την άμυνα μας και στοχεύσαμε πολύ συγκεκριμένα και απλά πράγματα στην επίθεση μας. Και νομίζω ότι μας βγήκε”.

Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα της Ελένης Καπογιάννη;

“Έτσι όπως νιώθω τώρα, δεν έχω ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου. Γι’ αυτό και μόνο νιώθω ευγνώμων και ευλογημένη που είμαι εδώ και κάναμε αυτό που κάναμε”.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

“Αυτό που έκανα ήταν να διδάξω το μπάσκετ που βλέπω με τα δικά μου μάτια, να δουλεύουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έχει αποδειχθεί ότι η τακτική, έτσι όπως προσεγγίζουμε το κάθε παιχνίδι, είναι επιτυχημένη. Επομένως έπρεπε να κολλήσουμε αυτό το πλάνο, γιατί εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε πολλή δουλειά. Άρα τα κορίτσια έπρεπε να το πιστέψουν και να το ακολουθήσουν. Αυτό έγινε και νιώθω ευγνώμων και για τις αθλήτριες μου και για τους συνεργάτες μου. Έχουμε ένα τρομερό τιμ και έχουμε ρίξει πάρα πολλή δουλειά, πολλές εργατοώρες οι οποίες δεν πληρώνονται”.

Είδαμε στιγμές λατρείας από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ήταν στο μυαλό σου ότι θα έφτανε σε τέτοιο βαθμό η σύνδεση με τους φιλάθλους της ομάδας, όταν έπαιρνες την απόφαση να αναλάβεις την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού; Και ρωτώ, γιατί στην αρχή υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις εξαιτίας του αγωνιστικού παρελθόντος σου…

“Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί. Πήγα με τη ροή. Μου έτυχε αυτό και πορεύομαι. Δεν είχα στο μυαλό μου ή στόχο να με λατρέψει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Εγώ όμως ξέρω ότι κάνω δουλειά και αν η δουλειά αρέσει στον κόσμο, τότε ο κόσμος θα με αγαπήσει ή θα αγαπήσει οποιονδήποτε προπονητή κάνει σωστά τη δουλειά του. Αυτό ήθελα να κάνω”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.