ΑΕΚ: Οι «αδικημένοι» βγήκαν μπροστά

Η κακοδαιμονία δεν λέει να τελειώσει στην Ένωση, η οποία έχει αναγκαστεί να παίξει στα τελευταία 3 παιχνίδια με παίκτες που απλά θα συμπλήρωναν το ροτέισιον υπό κανονικές συνθήκες. Απολογισμός; Τρεις παλικαρίσιες νίκες και... απαντήσεις των υποτιμημένων.

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2020, η ΑΕΚ αντιμετώπισε σε μονό προημιτελικό το Λαύριο εκτός έδρας και ηττήθηκε στην παράταση (90-85) χάνοντας έναν από τους μεγάλους στόχους της σεζόν (Κύπελλο Ελλάδας).

Από τότε έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας αλλά η Ένωση έχει δώσει μόλις 4 επίσημα ματς! Μεσολάβησε η έξαρση του Covid-19 στις τάξεις της ομάδας που οδήγησε στην αναβολή όλων των παιχνιδιών της ομάδας τόσο σε Ελλάδα, όσο και Ευρώπη. 

Πέρα όμως από τον περιβόητο ιό που ούτως ή άλλως έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα όλων των ομάδων (στατιστικά φέτος όλες οι ομάδες περνούν μία περίοδο που τα κρούσματα εμφανίζονται μαζεμένα), οι «κιτρινόμαυροι» ήταν άτυχοι και σε κάποια άλλα… πράγματα.

Τραυματισμοί για όσκαρ ατυχίας και… θλιβερό γεγονός, ανάγκασαν την ομάδα του Παπαθεοδώρου να παίξει χωρίς 4 βασικούς παίκτες στο παιχνίδι με την Τουρκ Τέλεκομ (10/03) και χωρίς 6 βασικούς παίκτες στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (13/03) και σε αυτό με το Στρασβούργο (16/03).

Όμως, η «Βασίλισσα» δεν τα παράτησε, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πανηγύρισε τρεις νίκες και το κυριότερο, βρήκε… εσωτερικές μεταγραφές.

Ο λόγος για τους Λίνο Χρυσικόπουλο, Δημήτρη Μαυροειδή και Δημήτρη Μωραίτη, οι οποίοι κάλυψαν εξαιρετικά τα κενά.

Ειδικά ο πρώτος, απέδειξε σε όλους ότι μόνο ξοφλημένος δεν είναι όπως έχουν υποστηρίξει πολλάκις διάφοροι.

Ο διεθνής φόργουορντ (μην σας κάνει εντύπωση αν τον δούμε σε μεγάλο Τουρνουά σύντομα), είναι ο πλέον υποτιμημένος Έλληνας καλαθοσφαιριστής. Μπορεί ουδέποτε να μπόρεσε να πετύχει αυτά για τα οποία προοριζόταν όταν ήταν… έφηβος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παραμένει ένας πολύ ταλαντούχος αθλητής, ο οποίος όπου και αν έχει αγωνιστεί έχει αφήσει μόνο καλές εντυπώσεις.

Όμως τα νούμερα στην περίπτωση του λένε όλοι την αλήθεια. Στα τρία αυτά παιχνίδια ο Χρυσικόπουλος μπήκε στα… παπούτσια και του Ματσιούλις και του Γιάνκοβιτς που απουσίαζαν. 13 πόντους μέσο όρο με εκπληκτικά ποσοστά (6/11 τρίποντα) και αμυντικό step-up.

Η περίπτωση του Δημήτρη Μαυροειδή είναι διαφορετική.

Ο 35χρόνος πολύπειρος σέντερ έμεινε στην ομάδα το καλοκαίρι για να προσφέρει σκάρτα τρίλεπτα, και όντως αυτό συνέβη στο ξεκίνημα της σεζόν. Με τους τραυματισμούς των Μορέιρα-Σλότερ όμως το τροπάριο άλλαξε. Έπαιξε μέσο όρο 17 λεπτά στις τρεις αυτές αναμετρήσεις και η θέληση-οξυδέρκεια του έδωσαν στην ΑΕΚ σημαντικό boost. Κάτι περισσότερο από 5 πόντους ό μέσος όρος του αλλά και 3.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που βρίσκεται στην Δύση της καριέρας του και είναι στον «πάγο» τόσο καιρό.

Πάμε λοιπόν στον τρίτο της… παρέας και πιο υποσχόμενο για το μέλλον. Ο Δημήτρης Μωραίτης βρήκε χώρο και έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί στον επόμενο πλέι-μέικερ του ελληνικού μπάσκετ.

Στα τρία αυτά παιχνίδια, πήρε την… μπαγκέτα εν απουσία των Γκίκα-Ζήση (τραυματίες) και ενορχήστρωσε με θαυμάσιο τρόπο την επίθεση της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο προπονητής του το παραδέχθηκε άλλωστε, ότι η ωρίμανση που επιδεικνύει ο 22χρόνος γκάρντ είναι εξωπραγματική. Στην δική του περίπτωση δεν παίζουν ρόλο τα νούμερα αλλά ότι επιτέλους έδειξε ηγετικά στοιχεία οργανώνοντας την ομάδα.

Για να δούμε αν σήμερα (20/03, 17:00) θα μπορέσει η ΑΕΚ να κερδίσει και τον Ηρακλή, πανηγυρίζοντας την 5η σερί της νίκη παρά τις πάρα πολλές απουσίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.