ΑΕΚ-Στρασβούργο 77-68: Συγκινητική «Βασίλισσα» νίκησε και τις απουσίες! (HL)

Η ΑΕΚ είναι εδώ! Δηλώνει και πάλι παρών, νικώντας τις απουσίες και το σκληροτράχηλο Στρασβούργο. «Πληρώνει» την κακοδαιμονία με το καλύτερο... νόμισμα, με νίκες δηλαδή, και ατενίζει με περίσσια αυτοπεποίθηση την συνέχεια.

Οι Ματσιούλις, Ζήσης, Γκίκας, Μορέιρα, Γιάνκοβιτς και Σλότερ μπορεί να μην έπαιξαν για ακόμη ένα παιχνίδι, όμως η ΑΕΚ απέδειξε και πάλι από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη.

Η κακοδαιμονία δεν έχει τέλος πάντως για την ελληνική ομάδα. Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες αποχώρησε τραυματίας με διάστρεμμα λίγο πριν το τέλος και προστέθηκε στο παραπάνω απουσιολόγιο.

MVP ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος απέδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι τι παίκτης είναι. 19 πόντους με 7/10 δίποντα ο απολογισμός του. 

Στην αρχή και το τέλος (δύο μεγάλα τρίποντα) μίλησε ο τρομερός Λίνος Χρυσικόπουλος που έπαιξε και για τους απόντες απόψε. 15 πόντους με 3/4 τρίποντα για τον Έλληνα φόργουορντ.

Αυτή ήταν η 2η νίκη για την ΑΕΚ σε ισάριθμα ματς στον όμιλο και πολύ σημαντική για την πρόκριση αφού στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου θα έχει περιθώρια κακών εμφανίσεων και ηττών.

Το ματς:

Καυτό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες στα 2,5 πρώτα λεπτά. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 7-10 χάρη σε 5 πόντους του Λανσντόουν ενώ από την πλευρά της Ένωσης ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε και τους 7 πόντους. Ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες έσφιξαν αλλά η ομάδα του Τουόβι έτρεξε τον αιφνιδιασμό και βρήκε εύκολα καλάθια από τον Μπόατσικ. Την μπαγκέτα πήρε εν συνεχεία ο Τζέφερσον και η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (13-22), προτού μειώσει ο Μαυροειδής με 2 βολές.

Στην 2η περίοδο η ΑΕΚ έδειξε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο 5λέπτο με τους Μέικον-Λάνγκφορντ αλλά κυρίως την άμυνα, η Ένωση μείωσε σε 24-27. Κάπου εκεί όμως το Σταρσβούργο βρήκε αντίδραση. Με επιμέρους σκορ 1-7 η διαφορά πήγε και πάλι στους 9 (25-34). Η ΑΕΚ και πάλι επέστρεψε με πρωτεργάτες τους Δημήτρη Κατσίβελη-Κιθ Λάνγκφορντ και τις στοχευμένες επιθέσεις (37-36). Μάλιστα, ο Αμερικανός έδωσε διαφορά τριών πόντων στην «Βασίλισσα» με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι ομάδες έδειξαν ότι το ντέρμπι θα κρατήσει μέχρι το τέλος. Καλάθι η ΑΕΚ, καλάθι το Στρασβούργο. Λάθος η γαλλική ομάδα, λάθος και η Ένωση. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ από τους Αμερικανούς τους και τον Μπόατσικ ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής στο καλύτερο του φετινό ματς έδωσε πολύτιμες λύσεις κάτω από τις δύο ρακέτες. Δηλαδή εκεί που η ΑΕΚ είχε θέμα.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου δεν παραδόθηκε παρότι υστερούσε σε δυνάμεις. Το 61-64 του 34′ έγινε μέσα σε ένα λεπτό 67-64 με δύο τρίποντες «βόμβες» του Λίνου Χρυσικόπουλου. Το τάιμ άουτ του Φινλανδού κόουτς του Στρασβούργου δεν μπόρεσε να ανακόψει την… τρίποντη καταιγίδα. Οι Μωραίτης και Μόουζες με ακόμα δύο σουτ πίσω από τα 6,75 μ. έδωσαν στους γηπεδούχους το πρώτο +7 τους στο ματς (73-66). Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι και με «όπλο» την άμυνα, ο Μωραίτης έτρεξε το ανοιχτό γήπεδο για το +9 (75-66). Δύο λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, ακόμα μία φετινή άτυχη στιγμή για την ΑΕΚ διαδραματίστηκε. Ο Κίνγκσλεϊ Μόουζες έκανε ντράιβ, πάτησε σε πόδι αντιπάλου και γύρισε το πόδι του. Αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος. Οι άμυνες βγήκαν για τους κιτρινόμαυρους και όταν πια η γαλλική ομάδα μείωσε (75-68) ήταν πολύ αργά. Το κερασάκι στην τούρτα με εκτός ισορροπίας σουτ ο Ντάριλ Μέικον στην τελευταία επίθεση καθώς η διαφορά μετρά σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 39-36, 56-56, 77-68

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.