ΑΕΚ-Σολέ 83-81: Το έκανε θρίλερ αλλά τώρα ποιος την πιάνει (HL)

Η ΑΕΚ δεν "καθάρισε" το ματς παρότι θα μπορούσε, αλλά έφτασε στη νίκη επί της Σολέ στο φινάλε, η οποία σηματοδοτεί το 3/3 στον όμιλο του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην Σολέ (είχε απουσίες λόγω Covid-19 και τραυματισμών) αλλά στο τέλος η προσωπικότητα των παικτών της και η χαώδης διαφορά ποιότητας, της έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα.

Και με τέτοιον Ματ Λοτζέσκι πως να χάσει!

Ο Βέλγος σκόρερ ήρθε το καλοκαίρι στην Ένωση, αποτελώντας “στοίχημα”. Όχι λόγω ποιότητας καθώς στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε επίπεδο Euroleague αλλά λόγω των συχνών τραυματισμών που παρουσιάζονται. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου του έχει δώσει την ελευθερία των κινήσεων και όταν το κάνεις αυτό σε έναν χαρισματικό σκόρερ, είτε θα πετύχει στο 100%, είτε θα σε κάνει να υποβάλλεις την παραίτηση σου. Και σήμερα ο Λοτζέσκι ήταν εκπληκτικός δίνοντας ακόμα μία “παράσταση” στο άδειο ΟΑΚΑ.18 πόντους (2/4 τρίποντα, πάλι 50+%), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ έγραψε ο απολογισμός.

Μορέιρα ο κυρίαρχος των… αιθέρων!

Σε κάτι λιγότερο από 23 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να σκοράρει 21 πόντους με 9/13 δίποντα. Ο… σχεδόν άχαστος Γιανίκ Μορέιρα αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι ότι το Περιστέρι και η σεζόν του στα Δυτικά προάστια της Αττικής ήταν απλά το… σκαλοπάτι για πιο πάνω. Πόσο πάνω δεν μπορεί να ξέρει κανείς αλλά αν συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις στο BCL, οι ομάδες της Euroleague θα κάνουν… ουρά για να αποσπάσουν την υπογραφή του.

Έδειξε δις ότι μπορεί να ξεφύγει, όμως στο τέλος το έκανε θρίλερ!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε μέχρι και με 13 πόντους διαφορά στα μέσα της δεύτερης περιόδου (37-24) μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (22-21). Η γαλλική ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και ψαλίδισε λίγο-λίγο την διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο -6 (43-37) και παίρνοντας και την πρωτοκαθεδρία στο σκορ κάποια στιγμή στο τρίτο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου αντέδρασε και πήρε σχεδόν αμέσως τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο, έδειξε να μπορεί να “καθαρίσει την μπουγάδα” όταν προηγήθηκε με 70-63 και 74-66 αλλά η Σολέ δεν τα παράτησε και λίγο έλειψε να κάνει την… κηδεία.

Ντιαρά, Μπλέικς, Κρόμα και μετά το… χάος!

Αυτοί οι τρεις ήταν όλη η Σολέ στο αποψινό ματς του ΟΑΚΑ και παραλίγο να οδηγήσουν την γαλλική ομάδα σε έναν θρίαμβο. Ο Νιάντα Ντιαρά σκόραρε 19 πόντους (8/9 δίποντα) και κατέβασε 12 ριμπάουντ. Ο Τζέρι Μπλέικς σκόραρε 16 πόντους ενώ ο άλλοτε παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Λασάνα Κρόμα ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων με 22 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (6/10 δίποντα, 3/5 τρίποντα).

Η συνέχεια της «Βασίλισσας» μακριά από το ΟΑΚΑ!

Η φιναλίστ του περσινού Basketball Champions League παραμένει αήττητη σε BCL και Basket League, κάνοντας το 3/3 στην Ευρώπη. Όλα τα ματς του πρώτου γύρου έγιναν στο ΟΑΚΑ πράγμα που σημαίνει ότι πλέον την ΑΕΚ την περιμένουν τρία εκτός έδρας ματς. Το 3/3 βοηθάει (υπάρχουν περιθώρια κακής βραδιάς π.χ.) αλλά η Ένωση πρέπει να αποδείξει τη κυριαρχία της στο παρκέ καθώς έχει δυσκολευτεί αρκετά ειδικά με την Χάποελ Χολόν (1η αγωνιστική) και τη Σολέ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 43-37, 61-58, 83-81

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.