ΑΕΚ – Μούρθια 79-84: Δεν τα κατάφερε και τώρα τρέχει… (videos)

Η ΑΕΚ, παρά την προσπάθεια που έκανε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, γνώρισε την τρίτη της ήττα στη φάση των ομίλων και χρειάζεται ένα θαύμα πλέον για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η ΑΕΚ, μετά τις ήττες από τον Προμηθέα και την Χάποελ Χόλον, έχει αρνητικό ρεκόρ (0-2) στο Basketball Champions League και καλείται να βρει αντίδραση σε ένα ματς “ζωής ή θανάτου” απέναντι στη Μούρθια, η οποία έρχεται στα Λιόσια, έχοντας κάνει το 3/3 στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League.

Το ματς

Η «Ένωση» μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με τον Τσέισον Ραντλ να πετυχαίνει δύο πόντους με το «καλημέρα». H Μούρθια απάντησε άμεσα με τον Σλέβα να παίρνει την ασίστ από τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Χάουαρντ Σαντ-Ρος κάνοντας το 2-2. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά στα 2:14’ η Μούρθια ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με τον Κούρουκς να δίνει το προβάδισμα. Οι «κιτρινόμαυροι»  δεν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα με το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει 25-27 υπέρ των Ισπανών.  

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 27-27 με τον Όμηρο Νετζήπογλου να φτάνει τους 7 πόντους. Οι Ισπανοί με τρίποντο του Γέλινεκ προηγήθηκαν στο σκορ, φτάνοντας στο +3 την διαφορά (27-30). Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της, κάνοντας το 34-30. Λίγο αργότερα όμως η Μούρθια γύρισε το παιχνίδι. Στα τελειώματα όμως της δεύτερης περιόδου, ο Κουζέλογλου έφτασε τη διαφορά στο πόντο για την ομάδα του Ηλία Ζούρου.  

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά. Ο Τζόναθαν ΜακΡέι και ο Ιωάννης Κουζέλογλου πήρε την “ένωση” από το “χέρι”. Οι ίδιοι οδήγησαν σε ένα τρελό σερί 9-0 φτάνοντας το σκορ στο 48-42 μέσα σε 24′. Ωστόσο, το προβάδισμα αυτό εξανεμίστηκε γρήγορα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς βρέθηκε να χάνει με 8 πόντους. Ντίλαν Ένις και Σαντ-Ρος ήταν οι κορυφαίοι για τους Ισπανούς, τρέχοντας εντυπωσιακό σερί 14-2 στα επόμενα 2,5 λεπτά, για το υπέρ τους +5 (50-56) στο 27′. Παρόλα αυτά, ο Τζόρνταν ΜακΡέι βγήκε μπροστά για την ΑΕΚ παίρνοντας την «Ένωση» στις… πλάτες του και με 7 πόντους (12 συνολικά στην περίοδο) στο τελευταίο τρίλεπτο, μειώνοντας τη διαφορά στο καλάθι για το 60-62 της περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ πάλεψε πολύ στο παιχνίδι, αλλά η διαφορά που είχε χτίσει εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα. Λίγο αργότερα, οι γηπεδούχοι είδαν τον Χατζηδάκη να αποχωρεί από το παιχνίδι έχοντας κάνει πέμπτο φάουλ. Ωστόσο, οι Ισπανοί πήραν το προβάδισμα έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Σαντ-Ρος. Ο Κουβανός έφτασε τους 10 πόντους. Εκτός από τον Σαντ-Ρος, καταλυτικό ρόλο σε όλο το παιχνίδι είχε και ο Τοντόροβιτς, ο οποίος έφτασε τους 20 πόντους για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο. Η τελευταία επίθεση όμως δεν απέδωσε καρπούς και η ΑΕΚ γνώρισε την τρίτη ήττα της στη διοργάνωση, με τελικό σκορ 79-84.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Χάποελ Χολόν (5/3 στις 20:45), ενώ η Μούρθια θα παίξει στην Πάτρα με τον Προμηθέα (5/3 στις 19:00).

Τα δεκάλεπτα: 25-27, 14-15, 21-20, 19-22

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.