Λυκογιάννης: «Με μπασκετικό…ξύλο, θα έχουμε τύχη κόντρα στην Ντιζόν»

Ο ΠΑΟΚ δεν θα προχωρήσει σε απόκτηση έβδομου ξένου παίκτη, λόγω τήρησης των οικονομικών δεδομένων.

Ο ΠΑΟΚ θα τεθεί στην αφετηρία του Τσάμπιονς Λιγκ (ΒCL), την Τετάρτη (5/10), υποδεχόμενος στο κλειστό της Πυλαίας την γαλλική Ντιζόν και ο Άρης Λυκογιάννης υποστήριξε ότι οι παίκτες του έχουν πιθανότητες νίκης στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, αν παίξουν πολύ δυνατά στην άμυνα και στα όρια του…ξύλου.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ:

Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε με μία ομάδα η οποία ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, έχει πολύ καλή λειτουργία. Έχει τον ίδιο προπονητή, τρεις ξένους παίκτης από πέρσι, τέσσερις Γάλλοι που είναι τρίτη ή τέταρτη χρονιά εκεί. Είναι μια ομάδα που έχει ομοιογένεια και αθλητικότητα. Τα πάντα θα κριθούν στο αμυντικό κομμάτι και στο αν μπορέσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά.

Στα τρία επίσημα παιχνίδια τους, όταν πήγαν το σκορ ψηλά, νίκησαν, όπου έμειναν χαμηλά στο σκορ, όπως στο τελευταίο παιχνίδι, γνώρισαν την ήττα. Είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στα δύο πλέι μέικερ, οι οποίοι οργανώνουν υποδειγματικά το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και στα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε. Αν έχουμε κενά διαστήματα στο αμυντικό κομμάτι, θα είναι πολύ δύσκολο για εμάς, να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για τον βαθμό ετοιμότητας του ΠΑΟΚ: «Είμαστε αρκετά πίσω σε ετοιμότητα, οι περισσότερες ομάδες, κυρίως γιατί η δική μας λίγκα, ξεκινάει πιο αργά από όλες στην Ευρώπη. Δε νομίζω ότι καμία ομάδα είναι έτοιμη πάνω από 65-70% αυτήν τη στιγμή, αλλά θα πορευτούμε με αυτό. Αν εξαιρέσουμε τον Ράιλι, κανένας άλλος από τους ξένους δεν είχε την εμπειρία του BCL. Κλειδί είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Να μην επιτρέψουμε στη Ντιζόν να κάνει το επιθετικό της παιχνίδι και να κυκλοφορήσει τη μπάλα καλά, μέσα από το πικ εν ρολ και το μικρό ρολάρισμα που κάνουν οι ψηλοί. Πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρά στην άμυνα. Πρέπει να παίξουμε ξύλο! Αλλιώς δεν έχουμε πολλή τύχη».

Για την ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον όμιλο: «Η Μάλαγα παρουσιάζεται βάσει ρόστερ, ως μια ομάδα που έχει γενικότερα φιλοδοξίες για τη διοργάνωση και θέλει να πάει μακριά. Στο τελευταίο της παιχνίδι στην Ισπανία, είχε 9 ξένους. Έχει παιδιά που μέχρι και πέρσι έπαιζαν στην Ευρωλίγκα. Έχει πολύ πλούσιο ρόστερ και θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πάνω.

Η Σάσαρι είναι μια ομάδα που δεν έχει τόσο μεγάλο ρόστερ αλλά έχει πολύ μεγάλη ποιότητα στην αρχική της πεντάδα. Δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, χάνοντας από τη Βαρέζε.

Η Ντιζόν έχει τη μεγαλύτερη ομοιογένεια, γιατί έχει «κορμό» και προπονητή. Με αρκετούς παίκτες πάνω από δύο χρόνια και ίδιο προπονητή για τρίτη χρονιά.

Ενδεχομένως να είναι και ο δυσκολότερος όμιλος, γιατί δε μπορείς να πεις ότι υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι αδύναμος κρίκος. Εμείς πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις και οι υπερβάσεις αυτές, ξεκινούν αύριο από το γήπεδο μας, κόντρα στη Ντιζόν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.