Χολόν – Τενερίφη: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Διαβάστε τι δήλωσαν οι Τσους Βιντορέτα, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Γκάι Γκούντες και Τζο Ράγκλαντ μετά τον πρώτο ημιτελικό του Champions League στο Μπιλμπάο.

ΓΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΕΣ

Συγχαρητήρια στην Τενερίφη. Αξιζαν να προκριθούν στο τελικό. Έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά. Εμείς, στην αρχή ήμασταν μάλλον σοκαρισμένοι, λόγω του γεγονός ότι συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε ένα Φάιναλ Φορ. Μας πήρε λίγο χρόνο για να μπούμε στο ματς και να καταλάβουμε που είμαστε. Στο δεύτερο δεκάλεπτο χάσαμε μόνο με δύο πόντους και στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Παίξαμε με το δικό μας στυλ, το μπάσκετ που ξέρουμε, και επιστρέψαμε στο ματς. Στο τέλος και οι δύο ομάδες μπορούσαν να νικήσουν, αλλά η Τενερίφη είναι πολύ έμπειρη ομάδα και πήρε τις σωστές αποφάσεις. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαι περήφανος για την ομάδα μας. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε ένα φάιναλ φορ αλλά αρχίζουμε και χτίζουμε τη δίκη μας παράδοση ως ομάδα που νικάει στη διοργάνωση.

Είχαμε κάποια προβλήματα με το πικ εν ρολ του Σερμαντίνι. Κάνιε πολύ καλή δουλειά με τον Σάλιν που ήταν και από τους βασικούς αμυντικούς στόχους μας. Η ζημιά που πάθαμε στη ρακέτα ήταν μεγάλη έστω κι αν δοκίμασα διαφορετικά σχήματα, ψηλότερα ή πιο χαμηλά. Ο Χουέρτας έπαιξε πολύ καλά, είναι πολύ μεγάλο αβαντάζ για μία ομάδα που έχει παίκτες όπως ο Μαρσελόνιο και ο Σερμαντίνι. Η ατμόσφαιρα δεν τους επηρεάζει. Είναι πολύ σταθεροί συναισθηματικά παρά τις φωνές του κόσμου και στο τέλος της ημέρας η εμπειρία παίζει σημαντικό ρόλο.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να χτίζουμε την κουλτούρα του νικητή. Είμαστε η πρώτη ομάδα, μην της Μακάμπι, Τ.Α. που έχει φτάσει σε ένα Φάιναλ Φορ κι αυτό είναι σπουδαίο για το κλαμπ μας. Οι οπαδοί μας ξόδεψαν πολλά χρήματα για να έρθουν έως εδώ. Είναι μία ιστορική στιγμή η συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ.

ΤΖΟ ΡΑΓΚΛΑΝΤ

Η Τενερίφη έκανε τα πράγματα που έπρεπε να κάνει καλά και νίκησε… Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς.

Δε νομίζω ότι μας έλειψε κάτι. Κάναμε όμως κάποια λάθη, χάσαμε κάποια κρίσιμα ριμπάουντ, είχαν μεγαλύτερο μέγεθος από εμάς… Προσωπικά αυτό που ήθελα ήταν να είμαι επιθετικός. Είχαμε μία εξαιρετική σεζόν, παλέψαμε για τον προπονητή μας και την ομάδα μας σε όλη τη σεζόν.

ΤΣΟΥΣ ΒΙΝΤΟΡΕΤΑ

“Δεν είναι σημαντικό ότι εγώ κατάγομαι από το Μπιλμπάο. Σημασία έχει ότι οι παίκτες εκτέλεσαν το πλάνο μας, ελέγξχαμε τα ριμπάουντ και στα δύο μισά του γηπέδου και κάναμε αρκετά κλεψίματα. Η Χολόν είναι μία σπουδαία ομάδα. Ήμασταν 9 πόντους μπροστά αλλά μετά η Χολόν άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει. Ξέρετε, η Χολόν έφτασε μέχρι το Φάιναλ Φορ γιατί πίστεψε σε όλη τη σεζόν. Πίστεψε ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Στο τέλος πάντως, είχαμε απάντηση στο σερί 10-0 που έτρεξαν. Νικήσαμε γιατί το αξίζαμε. Είμαστε χαρούμενοι αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Χάσαμε πολλές βολές συγκριτικά με τα ποσοστά μας. Η Χολόν σκόραρε τρία τρίποντα συνεχόμενα και έδειξαν ότι άξιζαν να γυρίσουν στο ματς. Η επιστροφή τους δεν ήταν μόνο δικό μας λάθος, αλλά και ποιότητα δική τους. Συγχαρητήρια στον Γκάι Γκούντες για την ομάδα που έχει δημιουργήσει. Εχουμε κάνει διάφορα πράγματα μαζί με τον Μαρσελίνιο στις ομάδες που έχουμε συνεργαστεί και είμαι πολύ χαρούμενος που θα διεκδικήσουμε ακόμα έναν την Κυριακή.

ΜΑΡΕΣΙΛΙΝΙΟ ΧΟΥΕΡΤΑΣ

Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζαμε. Είχαμε πολύ καλή συγκέντρωση σε όλο το ματς σχεδόν, αλλά στο τέλος δεχτήκαμε κάποια τρίποντα που έφεραν το ματς στα ίσα. Καταφέραμε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά να ελέγξουμε το ματς μέσα από την άμυνα μας και την υπομονή μας στην επίθεση., Βάλαμε τα σημαντικά σουτ που χρειαζόμασταν. Συγχαρητήρια στη Χολόν για την εξαιρειτική σεζόν που έκαναν. Εχουμε μία ομάδα ου καταλαβαίνει το μπάσκετ πολύ καλά. Αν δεν έχεις υψηλό ΙQ ως ομάδα είναι δύσκολο να παίξεις σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να πάρεις την ευθύνη. Πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, είτε αυτό είναι ένα σουτ, είτε μία πάσα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Δεν έχει σημασία αν σκοράρω εγώ, το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ. Το κλειδί είναι να μένεις ήρεμος. Πρέπει να μένεις συγκεντρωμένος, να είσαι σταθερός στην επίθεση και στην άμυνα να εκτελείς σωστά το πλάνο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεχτήκαμε πολλούς πόντους, αλλά καταφέραμε να πάρουμε τις σωατές αποφάσεις”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.