ΒCL: Πείρα εναντίον ενθουσιασμού στον τελικό

Οι δυο προονητές Χουάν Πεναρόγια και Ουφούκ Σαρίτσα μίλησαν στην συνέντευξη Τύπου του τελικού.

H κάτοχος του τίτλου, το 2020, ισπανική Μπούργος και η τουρκική Πινάρ Καρσίγιακα που θα διεκδικήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους, θα παίξουν στον τελικό του Basketball Champions League, την Κυριακή (9/5, 19:00) στο Νόβγκοροντ και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, οι προπονητές Χοάν Πεναρόγια και Ουφούκ Σαρίτσα, μίλησαν για την διαφορά εμπειριών που έχουν οι δυο ομάδες, τον ενθουσιασμό της ομάδας που διεκδικεί ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της, καθώς και για τον κοινό παρανομαστή πάθους και θέλησης που έχουν οι παίκτες των φιναλίστ.

Οι δηλώσεις τους:

XOAN ΠΕΝΑΡΟΓΙΑ (Μπούργος): Είναι τόσο η συνέπεια, όσο και η καρδιά που έχουμε και τα οποία μας έφεραν έως εδώ. Δεν ήταν εύκολη για εμάς η σεζόν. Κάναμε πολλά καλά πράγματα τους τελευταίους 9 μήνες, αλλά η COVID μας χτύπησε πολύ. Εχουμε παίκτες με εμπειρία που ξέρουν να κερδίζουν. 

Την Κυριακή είναι ο τελικός. Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν σε αυτό το ματς. Νομίζω ότι θα έχουμε καλή νοοτροπία και το πιο σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι λεπτομέρειες. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, που έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Η νοοτροπία που έχουμε ως ομάδα είναι πολύ καλή, έστω κι αν τους τελευταίους δύο μήνες είχαμε πολλά παιχνίδια στο πρόγραμμά μας καθώς εξαιτίας της COVID αναβλήθηκαν διάφορα ματς. Τώρα όμως είμαστε καλά!

Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Πρέπει να παίξουμε καλά και στα δύο μισά του γηπέδου. Είναι ένας τελικός κι εμείς πρέπει να παίξουμε το ίδιο με τα προηγούμενα δύο ματς, αλλά το ίδιο και με τα δύο επόμενα. 

Η αληθεια είναι ότι έχουμε την εμπειρία από την Αθήνα, στο προηγούμενο Final 8, αλλά τόσο ο κόουτς Σαρίτσα, όσο και ο Τόνι Τέιλορ έχουν μεγάλη εμπειρία. Λόγω της COVID η οικονομική κρίση είναι μεγάλη κι έτσι θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε ένα τόσο μεγάλο οικονομικό αντίκρισμα, 1εκ, αν κερδίσουμε. Κυρίως για τη διοίκηση. Για όλους εμάς, τους παίκτες, τους προπονητές, το πιο σημαντικό είναι το τρόπαιο, όχι τα χρήματα. 

ΟΥΦΟΥΚ ΣΑΡΙΤΣΑ (Καρσίγιακα): Η Μπούργος είναι μια ομάδα που παίζει ως αληθινή ομάδα. Εχουν εξαιρετικό κόουτς και πολλούς καλούς παίκτες, αλλά έχουν και μεγάλο βάθος στον πάγκο τους. Τους σέβομαι. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά κι εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, έχουμε παίξει πολύ καλή άμυνα μέχρι τώρα και θα είμαστε έτοιμοι για τον τελικό.

Είναι μεγάλο αβάνταζ για εμάς το γεγονός ότι δεν αλλάξαμε παίκτες όταν κάποιοι από το ρόστερ χτυπήθηκαν από την πανδημία. Είμαστε σαν οικογένεια. Μου αρέσει που όλοι οι παίκτες είναι μαζί, που ο ένας εμπιστεύεται τον άλλον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μας αρέσει να παίζουμε μαζί. Ολοι οι παίκτες ξέρουν τι θέλω κι έτσι παίζουμε καλά. Ελπίζω να παίξουμε καλά και στον τελικό. Μαζί!

Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δύσκολο. Οι Ισπανικές ομάδες είναι πολύ καλές και δε θα είναι καθόλου εύκολο για εμάς να παίξουμε εναντίον της Μπουργος. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα μία φορά (σ.σ. μετά την Μπιλμπάο στην κανονική περίοδο και τη Σαραγόσα στο Final 8). 

Είμαστε μία ομάδα που παίζουμε με ενέργεια, όπως και η Μπούργος. Καμία φορά χρησιμοποιούμε διαφορετικές άμυνες. Η Μπούργος μπορείς να παίξει μέσα στο καλάθι και να χρησιμοποιήσει τους πολύ καλούς ψηλούς που διαθέτει. 

Παίξαμε με υψηλό ποσοστό στα προηγούμενα ματς στα τρίποντα. Δουλέψαμε με διαφορετικές άμυνες καθ’όλη τη σεζόν. Και για τον τελικό, έχουμε κάποια πλάνα, αλλά δεν μπορώ να τα αποκαλύψω».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης