Πεναρόγια: «Έχουμε τεράστια θέληση και καρδιά για να μείνουμε στην κορυφή του BCL»

Ο τεχνικός της Μπούργος δήλωσε ότι διαθέτει έξυπνους παίκτες

Η Μπούργος προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Basketball Champions League και την Κυριακή (9/5), απέναντι στην τουρκική Πινάρ Καρσίγιακα, θα επιχειρήσει να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε, τον Σεπτέμβριο του 2020, στο ΟΑΚΑ της Αθήνας, νικώντας την «οικοδέσποινα» ΑΕΚ.

Ο τεχνικός της ισπανικής ομάδας, Χοάν Πεναρόγια να τόνισε ότι η ομάδα του άξιζε την νίκη και διαθέτει τα ψυχολογικά αποθέματα για να πετύχει το «back to back» στο Νόβγκοροντ της Ρωσίας.

 «Νομίζω ότι αξίζαμε τη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακό, δεχτήκαμε πολλούς αιφνιδιασμούς, αλλά στο υπόλοιπο ματς νομίζω ότι το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μας. Θέλουμε να κερδίσουμε την Κυριακή.

Η ομάδα μου έχει καρδιά και έχουμε τεράστια θέληση να κερδίσουμε ακόμα ένα ματς. Έχουμε έναν πολύ ικανό αντίπαλο μπροστά μας, αλλά θέλουμε όσο τίποτα να κερδίσουμε ακόμα έναν αγώνα και να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας» είπε ο Πιναρόγια και συνέχισε: «Οι παίκτες είναι έξυπνοι και ξέρουν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τους είπα στο ημίχρονο ότι πρέπει να διασκεδάσουν περισσότερο. Δεν σκέφτομαι αυτά που έχουμε κάνει, το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις που έχουμε στο BCL και τη Λίγκα ACB».

Ο πρώην παίκτης του Ρεθύμνου και του Πανιωνίου, Ντέγιαν Κράβιτς υποστήριξε ότι θα είναι η τέλεια κατάληξη για την Μπούργος, η επιστροφή στην πόλη, μαζί με το τρόπαιο του BCL σε διάστημα 8 μηνών: «Θα είναι σαν να μην…έφυγε ποτέ ο τίτλος από την πόλη και έτσι θα είναι.

Θα είναι μία τεράστια επιτυχία για εμένα να κατακτήσω τρίτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο, αλλά δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι τώρα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να διατηρήσουμε τον τίτλο στην πόλη μας, για τον κόσμο μας, για την πόλη για όλους. Δεν παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο και στα αποδυτήρια μιλήσαμε μεταξύ μας, βγήκαμε με πολλή ενέργεια και καταφέραμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Μας είπε ο κόουτς ότι το πιο καλό πράγμα που συνέβη στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός ότι ήμασταν μόλις έξι πόντους πίσω».

Ο προπονητής της Στρασμπούργκ, Λάσι Τουόβι συνεχάρη την Μπούργος για την πρόκριση στον τελικό: «Θέλω να συγχαρώ την Μπούργος. Ήταν καλύτεροι στον ημιτελικό. Εκτίμησα ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Αλλά η καρδιά του πρωταθλητή «μίλησε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Επικράτησαν στα μικρά πράγματα. Πήραν 7 επιθετικά ριμπάουντ στην τρίτη περίοδο και μας ανάγκασαν σε 6 λάθη. Δικαίως νίκησαν.

Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για ακόμα μία φορά έκαναν καλά ό,τι κάνουν κάθε βράδυ. Άξιζαν να είναι σε αυτή τη διοργάνωση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.