Λαμπρόπουλος: «Ήταν πρόεδρος ο Δελημπαλταδάκης»

Στα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η ΑΕΚ για την ένσταση κατά του Ηλυσιακού αναφέρθηκε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

Στα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε η ΑΕΚ για την ένσταση κατά του Ηλυσιακού αναφέρθηκε ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος. Ο δικηγόρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως ο Δελημπαλταδάκης ήταν πρόεδρος της ομάδας των Ιλισίων έως τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν και έγινε η μεταβίβαση των μετοχών στον Γαμπιεράκη. Ο Λαμπρόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το που βασίστηκαν οι κατηγορίες της Α.Ε.Κ.: “Βασιστήκαμε στα εξής. Πρώτον σε δημοσιεύματα αθλητικού Τύπου και ιστοσελίδων, όπου πολλοί δημοσιογράφοι αποκαλούν τον κύριο Δελημπαλταδάκη “πρόεδρο του Ηλυσιακού”, δεύτερον υπήρχε δήλωση του κυρίου Γαμπιεράκη τη Μ. Πέμπτη ότι αγόρασε τις μετοχές του από τον κύριο Δελημπαλταδακη. Ερχόταν δηλαδή ο νέος ισχυρός άνδρας του Ηλυσιακού να δηλώσει ευθέως ότι οι μετοχές ανήκαν στον κύριο Δελημπαλταδάκη. Όπως αποδείχθηκε, όμως, στο ακροατήριο έχει αγοράσει μόλις το 7,5% του μετοχικού κεφαλαίου και αυτό από κάποιους τρίτους, οι οποίοι προφανώς ελέγχονται από τον Δελημπαλταδάκη. Τρίτον πρόεδρος του Ηλυσιακού μέχρι την ώρα που μιλάμε είναι πρώην υπάλληλος του Δελημπαλταδάκη, ο κύριος Καρατζάς, τώρα δηλώνει άνεργος, πλην όμως είναι πρόεδρος του Ηλυσιακού, εισπράττει όλες τις επιταγές, από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για λογαριασμό του Ηλυσιακού και είναι ένα ερώτημα, το που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα και σε ποιά χέρια. Επιπλέον, υπήρχε παράσταση του κυρίου Δελημπαλταδάκη στο διοικητικό συμβούλιο ΕΣΑΚΕ, όπου ο κύριος Οικονομίδης τον καλωσορίζει ως πρόεδρο του Ηλυσιακού και αυτός τον διορθώνει και του λέει όχι πρόεδρος, αλλά ιδιοκτήτης. Αυτά σε επίσημα διοικητικά συμβούλια του ΕΣΑΚΕ. Επίσης, υπήρχαν καταθέσεις των μαρτύρων, ακόμη και του Ηλυσιακού και ιδίως των κυρίων Δούνη και Παπαντωνίου, οι οποίοι ομολόγησαν εμμέσως πως ο κύριος Δελημπαλταδάκης έχει κάποια σχέση με τον Ηλυσιακό. Και το τελευταίο, παρά το νόμο, ο οποίος αναφέρει ότι ο κάθε ατζέντης οφείλει να έχει σε κάθε ομάδα μέχρι το 20% των συμβολαίων των αθλητών, ο κύριος Δελημπαλταδάκης συνομολόγησε ότι έχει οκτώ αθλητές στον Ηλυσιακό. Έχει 4 ή 5 στον Κολοσσό και πολλούς άλλους σε άλλες ομάδες”.

Γιατί προχώρησε στην καταγγελία η Α.Ε.Κ.: “Δυστυχώς κανένας δεν έχει υποστηρίξει σοβαρά καμία καταγγελία. Εμείς το κάναμε γιατί θεωρούμε ότι ο καθένας πρέπει να ασχολείται με αυτά που ξέρει. Ο νόμος είναι σαφής, δεν μπορεί να έχεις και ομάδα και να ελέγχεις και αθλητές, γιατί μετά ελέγχεις το στοίχημα, ελέγχεις τα αποτελέσματα, ελέγχεις πολλά πράγματα”.

Για τη χρονική στιγμή που έγινε η καταγγελία: “Επιπλέον, βρήκαμε και προσκομίσαμε στον αθλητικό δικαστή ένα e-mail του Δελημπαλταδάκη, όπου αυτοσυστήνεται σε Αμερικάνο αθλητή ως πρόεδρος του Ηλυσιακού. Ο Ηλυσιακός υποστήριξε ότι τυπικά η προσφυγή έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ότι δεν μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα γιατί τελείωσε, αλλά αυτά ξεπεράστηκαν από τον δικαστή γιατί η προσφυγή έγινε πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Η βαθμολογία επικυρώνεται από το διοικητικό συμβούλιο και μετά λήγει το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα λήγει μετά το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ. Είναι μια απόφαση η οποία πραγματικά δείχνει ότι πρέπει και στο μπάσκετ ο καθένας να ασχολείται με αυτά που πρέπει να ασχολείται και να μην μπλέκεται σε άλλα χωράφια”.

Για τη νέα βαθμολογία της Α1:
“Η ομάδα που αποβάλλεται, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια. Σε όλες τις ομάδες θα προστεθούν οι αντίστοιχοι βαθμοί. Δηλαδή, ο Κολοσσός που έχασε δύο παιχνίδια από τον Ηλυσιακό, θα έπρεπε πάρει δύο βαθμούς. Βέβαια αυτό θα σήμαινε ότι ο Κολοσσός έχει τερματίσει πέμπτος και όχι όγδοος. Έγινε μια μεγάλη συζήτηση στον ΕΣΑΚΕ με βάση αυτό το γεγονός. Αποφασίστηκε να παιχτούν τα πλέι οφ με την υπάρχουσα βαθμολογική κατάσταση για τις θέσεις 1-8, γιατί τυπικά ακόμη ο Ηλυσιακός δεν έχει κάνει έφεση στο ΑΣΕΑΔ. Για όλες τις άλλες θέσεις, θα περιμένουμε την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Ο κανονισμός λέει ότι εφόσον μια ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα πρέπει να μηδενιστεί. Η μηδενισμένη ομάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο Ηρακλής είναι προτελευταίος, άρα η ΑΕΚ είναι μια θέση πάνω από αυτές τις ομάδες. Συνεπώς, κατά τη δική μας άποψη, η ΑΕΚ μένει στην κατηγορία. Αυτό ειπώθηκε και από τη νομική υπηρεσία του ΕΣΑΚΕ και από τον κύριο Οικονομίδη, αλλά δεν συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο περαιτέρω, γιατί δεν ήταν το θέμα της χθεσινής συνεδρίασης.

Για την απουσία βοήθειας από τον κόσμο της ομάδας: “Βεβαίως για μας το ζητούμενο ήταν να δικαιωθούμε σε αυτό το κομμάτι γιατί αυτό είναι που μας είχε πειράξει, όχι μόνο φέτος, αλλά και σε προηγούμενες χρονιές και σε άλλα παιχνίδια, που θεωρούμε ότι υπήρξε εμπλοκή του συγκεκριμένου ατζέντη. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το δεύτερο θέμα που μας καίει είναι να αφυπνισθούν επιτέλους οι οπαδοί της ΑΕΚ και να έρθουν για να βοηθήσουν και το μπάσκετ. Όπως θα πάει αύριο 50-60 χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο για να κερδίσουν τον Ατρόμητο, θα πρέπει να αναλογιστούν και να διερωτηθούν για ποιο λόγο στα πλέι οφ του 2004, όταν η ΑΕΚ προσπαθούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, με τους Φώτη Κατσικάρη, Ζήση, Χατζή, Μπουρούση και άλλων παικτών, ήταν 800 στο γήπεδο, την ώρα που ήταν 40.000 σε ένα απλό παιχνίδι ποδοσφαίρου. Πρέπει λοιπόν όλα αυτά που μας απογοήτευσαν να διορθωθούν, αλλιώς δεν έχει νόημα να μείνουμε στην Α1. Το λέω με το χέρι στην καρδιά”.

Για τα έξοδα και την απουσία επενδυτή: “Θα συμφωνήσω ότι δεν μπορεί, κάθε χρόνο η ΑΕΚ με νομικά τερτίπια να μένει στην κατηγορία. Παίζουμε ήδη δύο χρόνια με βάση το άρθρο 99. Η αλήθεια είναι ότι τα έσοδα είναι πολύ λίγα, ο κύριος Φιλίππου πληρώνει τα παλιά χρέη που του αναλογούν και αυτοί που είχαν αναλάβει μετά τον κύριο Φιλίππου, ο κύριος Δρόσος και η ερασιτεχνική με τον κύριο Καραμανλή, είχαν υποσχεθεί ότι θα διαχειρισθούν και θα πληρώνουν τα χρέη που δημιουργούν οι ίδιοι. Άλλωστε όλες οι ομάδες πλέον έχουν περισσότερα έξοδα από έσοδα, δηλαδή η μέση ομάδα “μπαίνει μέσα” 500.000 ευρώ το χρόνο. Δεν συζητάω για τον Ολυμπιακό που είναι μέσα 30.000.000 και τον Παναθηναϊκό που είναι 40.000.000 γιατί έχουν τους προέδρους που βάζουν χρήματα από την τσέπη τους. Εκεί το άνοιγμα το καλύπτουν οι ίδιοι. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να αφυπνισθούν και να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν υπάρχει ένας επιχειρηματίας, που να μπορεί να καλύπτει τις 300-400 χιλιάδες που θέλει η ΑΕΚ κάθε χρόνο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν υπάρχει κανένας ΑΕΚτζης που να έχει την διάθεση να το κάνει. Κανείς δεν μπορεί να έρθει με το ζόρι, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να βοηθηθεί και το τμήμα του μπάσκετ που έχει πλούσια ιστορία, έχει πάρει πρωταθλήματα Ευρώπης. Ελπίζω κάποιοι να φιλοτιμηθούν και να βοηθήσουν, γιατί δεν γίνεται κάθε φορά να σηκώνουν αυτό το βάρος 2-3 άνθρωποι και στο τέλος να τους βρίζουν κιόλας. Το θεωρώ άδικο”.

Για την πιθανότητα επανεμπλοκής του Γιάννη Φιλίππου: “Δεν το βλέπω, έχει άλλες προτεραιότητες πια. Έχει τις επιχειρήσεις του και αυτή την στιγμή τα βλέπει όλα από απόσταση. Άλλωστε από το 2005 έχει δηλώσει ότι θα εξακολουθήσει να πληρώνει κάποια πράγματα που τον αφορούν, όπως είναι η Εφορία και κάποια άλλα παλιά χρέη, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα πρέπει να τα δει η ΑΕΚ και να βρει άλλες λύσεις. Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτός. Πάρα πολλοί επιχειρηματίες έχουν απομακρυνθεί από την ΑΕΚ για διάφορους λόγους”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.