Καραμανλής: «Δεν είχαν ασχοληθεί»

Τώρα ασχολήθηκαν οι αρμόδιοι με την υπόθεση του Ηλυσιακού, σύμφωνα με τον Μπάμπη Καραμανλή.

Τώρα ασχολήθηκαν οι αρμόδιοι με την υπόθεση του Ηλυσιακού, σύμφωνα με τον Μπάμπη Καραμανλή. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ τόνισε πως ο φάκελος της ομάδας των Ιλισίων βρίσκεται στις αρμόδιες αρχές από την περσινή σεζόν, όμως η απόφαση για την αποβολή της συγκεκριμένης ομάδας λήφθηκε εφέτος. Επίσης, τόνισε πως η Ένωση θα αγωνίζεται στην Α1 τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Καραμανλής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την καταγγελία της Α.Ε.Κ. κατά του Ηλυσιακού: “Εμείς είχαμε πάρει τον φάκελο της καταγγελίας του κυρίου Δημητρόπουλου, η οποία είχε γίνει πριν από ενάμιση χρόνο και απευθυνόταν προς όλες τις αρμόδιες αρχές. Αυτό που έμαθα ήταν ότι παρόλο που είχε βγει προς τα έξω η καταγγελία αυτή, δεν ασχολήθηκε αν και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η Ε.Ο.Κ. έστειλε τον φάκελο με όλα τα στοιχεία, στον εισαγγελέα. Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής ομοσπονδίας. Και μάλιστα χθες, στον αθλητικό δικαστή  μίλησε και ο νομικός σύμβουλος της ΕΟΚ, ο κύριος Κόνιαρης. Ο Ηλυσιακός ισχυρίστηκε ότι αυτές οι καταγγελίες που είχε κάνει ο κύριος Δημητρόπουλος, είχαν πάει στο καλάθι των αχρήστων.   Αυτά τα στοιχεία μαζί με άλλα που είχαμε μαζέψει εμείς, από συνεντεύξεις που είχε δώσει κατά καιρούς ο κύριος Δελημπαλταδάκης, από διάφορα γραφόμενα στον Τύπο σχετικά με τη σχέση του με τον Ηλυσιακό, συν και τρία e-mail που είχε στείλει σαν πρόεδρος του Ηλυσιακού για να κλείσει έναν παίκτη, τον Γιάνγκ, που άνηκε τυχαία στον κύριο Δημητρόπουλο. Άσχετα αν δεν ήρθε τελικά στον Ηλυσιακό. Του είχε στείλει και υπογεγραμμένο συμβόλαιο σαν πρόεδρος του Ηλυσιακού και έκανε και όλες τις διαπραγματεύσεις σαν πρόεδρος. Μετά έκανε το εξής λάθος. Από το ίδιο e-mail έστειλε και ο Ντόντος που λέμε, ο πρόεδρος του Ηλυσιακού, ο κύριος Καρατζάς, που είναι και υπάλληλός του, συμβόλαιο για να το υπογράψει ο παίκτης. Για μένα ήταν ξεκάθαρα τα στοιχεία, απλώς μέχρι τώρα δεν είχε ασχοληθεί κάποιος πολύ σοβαρά. Εγώ είπα κάτι. Την ΑΕΚ την πειράξανε. Την πειράξανε όταν κέρδισε τον Πανιώνιο, όταν έκανε ένα απίστευτο 16-0. Γενικά εμείς είδαμε τις τελευταίες μέρες πράγματα που για εμάς δεν ήταν φυσιολογικά και σε αυτά πιστεύαμε πως καλώς ή κακώς είχε συμμετοχή ο κύριος Δελημπαλταδάκης. Γι’ αυτό και κάναμε την καταγγελία και το έχω πει πολλές φορές, ότι για εμάς τους ΑΕΚτζήδες, δεν ήταν ένσταση ήταν καταγγελία και μάλιστα πριν τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής. Η καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένη πρακτική, συγκεκριμένα πράγματα. Υπάρχει και ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει σε έναν ατζέντη να κατέχει μια ομάδα”.

Για τον Ηλυσιακό και για επιπλέον στοιχεία κατά του Τάσου Δελημπαλταδάκη: “Τον Ηλυσιακό τον σέβομαι σαν ομάδα και τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί έχουν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση μας βοήθησε και κάτι άλλο. Ο κύριος Γαμπιεράκης είχε δώσει μια συνέντευξη πριν το Πάσχα και είπε ότι “Έχω συμφωνήσει με τον Δελημπαλταδάκη να πάρω την ομάδα και μάλιστα σε λίγο καιρό θα κατέχουμε το 90% των μετοχών μαζί με τον κύριο Χατζή και τον κύριο Παπαντωνίου. Αυτό ήταν ακόμη μια ομολογία, που την έκανε ο κύριος Γαμπιεράκης. Και εκτός από αυτό και στο νόμο απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση πριν το πέρασμα τριών ετών μιας Κ.Α.Ε.. Υπάρχουν δηλαδή και άλλα νομικά ζητήματα”.

Για το αν θα μείνει η ΑΕΚ στην Α1, στην περίπτωση που ο Ηλυσιακός τελικά μηδενιστεί: “Είναι αυτονόητο ότι με την αποβολή του Ηλυσιακού σώζεται η Α.Ε.Κ., γιατί η καταγγελία έγινε μέσα στα νόμιμα όρια, δηλαδή πριν ολοκληρωθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αποβολή από το πρωτάθλημα σημαίνει ότι μηδενίζεται ο Ηλυσιακός, άρα πηγαίνει τελευταίος, ο Ηρακλής πάει προ τελευταίος και παίρνει συν μια νίκη και η ΑΕΚ παίρνει άλλη μια νίκη και παίρνει και μια νίκη ο Πανελλήνιος. Δεν αλλάζει από εκεί και πέρα τίποτα άλλο στη βαθμολογία. Η βαθμολογία θα πρέπει να επικυρωθεί με 13ο τον Ηρακλή και 14ο τον Ηλυσιακό. Αυτή είναι η φυσική και νομική συνέπεια. Αν η Α.Ε.Κ. είχε κάνει την ένσταση την Μ. Πέμπτη, αφού είχε ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, τότε ο Ηλυσιακός θα μπορούσε ν’ αποβληθεί από το επόμενο πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο αυτό και το ξέρουν και οι νομικοί. Από τη στιγμή που η καταγγελία έγινε πριν τον τελευταίο αγώνα, η ΑΕΚ μένει”.

Για τη δικαίωση της Α.Ε.Κ. και για την ένσταση του Ηλυσιακού: “Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δεν φοβόμαστε, θεωρούμε ότι τα στοιχεία είναι τέτοια που στο ΑΣΕΑΔ η ΑΕΚ θα κερδίσει αυτή την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή είμαστε σίγουροι για τη δικαίωση μας. Ήρθε σε πρώτο βαθμό, θα έρθει και σε δεύτερο και σε τρίτο και σε έκτο αν χρειαστεί. Όλη αυτή η περιπέτεια που περάσαμε φέτος, που όλοι είδαμε κατάφατσα αυτό που λέγεται υποβιβασμός και διάλυση του ιστορικότερου τμήματος της ΑΕΚ, σε όλα τα επίπεδα, πραγματικά πιστεύω πως έχει αφυπνίσει πάρα πολλούς ΑΕΚτζήδες. Αυτό μας έκανε καλό. Πάντα από μια κρίση βγαίνουν και θετικά μηνύματα. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουμε και να έχουμε ξανά αυτή την πορεία. Όλοι μαζί οι ΑΕΚτζήδες ή θα πάρουμε μια απόφαση και θα φτιάξουμε μια ΑΕΚ που ξέρουμε, που θέλουμε και που αγαπάμε ή θα πρέπει από τη στιγμή που θα σωθούμε, να μην κατέβουμε να παίξουμε. Πρώτα όμως θα σωθούμε, δεν θα λερώσουμε την ιστορία μας και δεν θα τη λερώσουμε γιατί η ΑΕΚ, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους πήρε με αίμα και ιδρώτα τα παιχνίδια που έπρεπε να πάρει. Δυστυχώς με άλλες πρακτικές, υπήρξαν παιχνίδια πάρα πολύ θολά”.

Για το μέλλον της Α.Ε.Κ.: “Την ΑΕΚ την κρατάμε και είναι στην Α1. Τρία χρόνια εγώ έχω παλέψει με νύχια και με δόντια. Μόλις τελειώσει η περιπέτεια, θα κάτσουμε όλοι μαζί εμείς που αγαπάμε και πονάμε και είμαστε ΑΕΚ και αυτοί που έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν την ομάδα και να την πάνε δυο σκαλιά, πέντε σκαλιά παραπάνω και να την πάνε στη θέση που της αξίζει. Θέλω να βλέπω πάντα τη ζωή αισιόδοξα. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δεν έχει τεράστιο άνοιγμα και χρέη, είναι βιώσιμη. Αν ένας άνθρωπος κατάφερε να κρατήσει μετά από τρία χρόνια την ομάδα στην Α1, αν μαζευτούμε λίγοι παραπάνω με διάθεση και όρεξη, καθώς και με λίγο ΑΕΚτζήδικη τρέλα, μπορούμε να την φτάσουμε εκεί που της αξίζει. Την έχει ανάγκη και το ελληνικό μπάσκετ”.

Για την οικογένεια Φιλίππου: “Ο Φιλίππου είναι τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Για μένα είναι κάτι πολύ σοβαρό για την ομάδα. Έχει βοηθήσει και φέτος την ΑΕΚ, βέβαια δεν θέλει να φαίνεται. Πολλά πράγματα που κάνει τα κάνει γιατί βλέπει εμένα που προσπαθώ και έχω κάνει πολλά πράγματα. Αν υπάρξει μια τέτοια κίνηση, είμαι σίγουρος πως η οικογένεια Φιλίππου θα είναι κοντά στην ΚΑΕ. Δεν θέλει να έχει τη διακυβέρνηση. Ο Φιλίππου ποτέ δεν σταμάτησε να βοηθάει. Και δεν βοηθάει μόνο με την εφορία, αλλά βοήθησε να βγει η εγγυητική και να πάει η ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Βοηθάει πάντα, απλώς έχει δει μια απάθεια όλων των ΑΕΚτζήδων. Έχει πει πολλές φορές, ποιοι είναι η ΑΕΚ; Αυτό που έχει διώξει τον Φιλίππου είναι ότι ο κόσμος δεν αγκαλιάζει την ομάδα. Πρέπει όλοι μαζί να μαζευτούμε και να δείξουμε ένα πλάνο για να σώσουμε την ομάδα και ο Φιλίππου εδώ θα είναι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.