Καραμανλής: “Ο νόμος είναι ξεκάθαρος”

Χαρούμενος και ικανοποιημένος ήταν ο Μπάμπης Καραμανλής μετά το πέρας της σημερινης σημαντικής -για την ΑΕΚ- ημέρας.

Χαρούμενος και ικανοποιημένος ήταν ο Μπάμπης Καραμανλής μετά το πέρας της σημερινης σημαντικής -για την ΑΕΚ- ημέρας. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της «Ένωσης» «ο Ηλυσιακός πάει τελευταίος στη βαθμολογία, ο Ηρακλής πάει 13ος και η ΑΕΚ 12η.?Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι και θέλω να ευχαριστήσω την αθλητική δικαιοσύνη» και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον υποβιβασμό της ομάδας των Ιλισίων πως «σ’ όποιο δικαστήριο και να πάει ο Ηλυσιακός, δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα».

Παράλληλα, μίλησε για απόφαση που ισχύει τη φετινή περίοδο, λέγοντας ότι «τα πράγματα και ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Η καταγγελία που κάναμε έγινε προτού τελειώσει η κανονική περίοδος, είμαστε μέσα στις προθεσμίες, άρα, η όποια απόφαση ισχύει για το φετινό πρωτάθλημα».

Μετά και τη λήξη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, το απόγευμα, όπου επικυρώθηκε η υπάρχουσα βαθμολογία (σ.σ. αυτή που ίσχυε το πρωί της Πέμπτης, καθώς ο Ηλυσιακός επιβεβαίωσε ότι θα κάνει έφεση επί της απόφασης στο ΑΣΕΑΔ, πράγμα που διακιούται να πράξει εντός 48 ωρών), ο Μπάμπης Καραμανλής μίλησε για όλα. Για τα όσα συνέβησαν τελευταία και για τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ στήριξε την καταγγελία της τόνισε ότι «πριν το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου είχαμε κάνει καταγγελία για τη συμμετοχή του Ηλυσιακού στο πρωτάθλημα. Είναι κάτι που όλοι το λέμε πολλά χρόνια εδώ μέσα, για το ότι ο κ. Δελημπαλταδάκης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Αυτό είναι αντίθετο στο νόμο, που λέει ότι δεν μπορεί ένας μάνατζερ να κατέχει μια ομάδα. Παλέψαμε αυτή την υπόθεση για ένα λόγο, γιατί είμαστε η ΑΕΚ.

Ο κ. Δελημπαλταδάκης, με τα τελευταία αποτελέσματα, θέλοντας ή μη θέλοντας, βοήθησε τον Ηλυσιακό να νικήσει ορισμένα παιχνίδια. Εμείς πατήσαμε πάνω στο νόμο, πήγαμε στον αθλητικό δικαστή, του δώσαμε τα στοιχεία, τα πρακτικά από τα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που ερχόταν ο κ. Δελημπαλταδακης, κάθονταν στην καρέκλα μαζί με τους προέδρους και έπαιρνε αποφάσεις. Του φέραμε (σ.σ του αθλητικού δικαστή) mail που έστελνε ο κ. Δελημπαλταδάκης σε παίκτες για να τους κλείσει ως πρόεδρος του Ηλυσιακού και μετά πήγαινε ο πρόεδρος που είναι υπάλληλός του για να υπογράψει, ο περιβόητος Ντόντος που διακινεί τα λεφτά με μηχανάκι για λογαριασμό του Δελημπαλταδάκη.

Μας βοήθησε και με τα στοιχεία του ο κ. Δημητρόπουλος που πριν 1,5 χρόνο είχε κάνει την καταγγελία του. Από ό,τι μάθαμε μετά από επικοινωνία της ΕΟΚ με τον αθλητικό δικαστή, αυτή η καταγγελία βρίσκεται στον εισαγγελέα. Η ΕΟΚ δεν είχε αποφασίσει γι’ αυτή, την παρέπεμψε στον εισαγγελέα. Φέραμε όλα τα στοιχεία από τον κ. Δημητρόπουλο, φέραμε και άλλα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι τον Ηλυσιακό τον έχει ο συγκεκριμένος μάνατζερ και σήμερα δικαιωθήκαμε».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη: «Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον αθλητικό δικαστή. Επιτέλους σε αυτή τη χώρα το τι κάνει νιάου νιάου πήγε παραπάνω. Το νιάου νιάου δεν το κάνει ο σκύλος, το κάνει η γάτα. Ηταν σαφές, σαφέστατο ότι ο κ. Δελημπαλταδάκης είναι ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού και αφού υπάρχει νόμος που απαγορεύει την εξάρτηση μιας ομάδας από έναν μάνατζερ, μας βοήθησε να δικαιωθούμε».

«Μόνο δικαίωση»
Συνέχισε εκφράζοντας την πίστη του ότι οτιδήποτε και να γίνει η ΑΕΚ θα δικαιωθεί. «Την απόφαση αυτή την αφιερώνω σε όσους αγαπούν αυτή την ομάδα, σε όσους μείνανε μαζί στις δύσκολες στιγμές, σε όσους κλαίγαμε μαζί στη Ζωφριά και κλαίγαμε για τον υποβιβασμό παρά τη νίκη επί του Πανιώνιου, καθώς ο Ηλυσιακός με απίστευτο 0-16 κέρδιζε τον Κολοσσό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος σήμερα που η ΑΕΚ δικαιώνεται σε κάτι που τουλάχιστον θεωρεί ότι είχε δίκιο.

Θεωρώ ότι σε όποιο επίπεδο και να πάει ο Ηλυσιακός εμείς θα δικαιωθούμε. Είναι μια απόφαση πάρα πολύ σοβαρή αυτή του αθλητικού δικαστή και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα, η καταγγελία που κάναμε είναι πριν τελειώσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος, άρα μέσα στα νόμιμα όρια της κανονικής περιόδου. Ο Ηλυσιακός αποβάλλεται, μηδενίζεται, άρα πάει τελευταίος, ο Ηρακλής πηγαίνει προτελευταίος και η ΑΕΚ ανεβαίνει μία θέση, πάει 12η. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το φετινό πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη, εμείς δεν έχουμε από εκεί και πέρα κανένα πρόβλημα. Νιώθουμε δικαιωμένοι και σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει άλλη ερμηνεία.?Και εγώ έχω αστειευτεί με τον κ. Δελημπαλταδάκη εδώ (σ.σ. στα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ) αλλά όταν πήγε το θέμα στο ποιος θα πέσει και παίκτες που ανήκουν στο συγκεκριμένο μάνατζερ έπαιξαν πολύ άσχημα, προκάλεσα τον εισαγγελέα να δούμε τα χρήματα πώς τα παίρνει ο υπάλληλος του κ. Δελημπαλταδάκη και πού μετά διοχετεύονται.

Από τη στιγμή που πείραξε την ΑΕΚ δεν μπορούσα να μην αντιδράσω και δεν έχω κανέναν ηθικό ενδοιασμό να μην κάνω αυτή την καταγγελία. Είναι σωστή, τα λέγαμε με τον αθλητικό δικαστή για 3 ώρες, έκανε πάρα πολλές ερωτήσεις, του δώσαμε πάρα πολλά στοιχεία εμείς, mail, δημοσιεύματα. Σύμφωνα με τον κ. Δημητρόπουλο, ο κ. Δελημπαλταδάκης είχε βγει σε κανάλια, νομίζω στο «ΦΩΚΙΔΑ TV», δεν είμαι βέβαιος και έλεγε ότι εγώ είμαι ο Ηλυσιακός. Φέραμε έναν ολόκληρο φάκελο, δούλεψε ο κ. Λαμπρόπουλος και είμαι ο πρώτος που θέλει να κρίνονται τα πάντα στο γήπεδο αλλά με ίσους όρους. Οι όροι δεν ήταν καθόλου ίσοι το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΑΕΚ και του Ηλυσιακού. Κοιτάξτε το Κολοσσός – Ηλυσιακός, ακόμα και η ΑΕΚ να κέρδιζε στο Μαρούσι θα υποβιβάζονταν. Κοιτάξτε και το Πανελλήνιος – Καβάλα, δείτε τους πελάτες του κ. Δελημπαλταδάκη πώς απέδωσαν.

Ερχότανε εδώ (σ.σ. στα Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ) ο κ. Δελημπαλταδάκης και χασκογελάγαμε, κάναμε αστεία. Κάθονταν δίπλα στον Γιαννακόπουλος, είχε θέσεις για το ποια πρέπει να είναι η κατώτατη αμοιβή κάποιου. Πήγαμε τα πρακτικά στον αθλητικό δικαστή, γιατί δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται στο Δ.Σ. Τα πρακτικά έχουν ηλεκτρονική μορφή, δεν μπορούν να παραποιηθούν», ήταν τα λόγια του.

«Να συσπειρωθούμε»
Μιλώντας για το παρελθόν και το μέλλον τόνισε ότι τα όσα συνέβησαν πρέπει να συσπειρώσουν τους ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα. Εξήγησε ότι «έχω χάσει 3 χρόνια στην ΑΕΚ με τεράστιο προσωπικό κόστος και παλεύω να βρει το δρόμο της. Ισως αυτό που έγινε φέτος μας ταρακουνήσει όλους. Να σκεφτούμε ότι αν ένας άνθρωπος μόνος του μπορεί να κρατήσει αυτή την ομάδα με όλες τις δυσκολίες, τότε αν μαζευτούμε λίγοι παραπάνω, ή συσπειρωθούμε και να μην την αγαπάμε μόνο διαβάζοντας τα νέα της από τις εφημερίδες και τα σάιτ, αλλά αν συσπειρωθούμε, η ΑΕΚ μπορεί να μεγαλουργήσει. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα, το απέδειξε τις τελευταίες αγωνιστικές όταν όλα τα γήπεδα ήταν άδεια το δικό της ήταν γεμάτο. Εδειξε τη δυναμική της. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα, χρειάζονται και άλλοι άνθρωποι, η ΑΕΚ έχει πολύ δυνατούς ανθρώπους που πρέπει να βοηθήσουν».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.