Θέλει την Ευρωλίγκα ο Μάριτς

Ο Μάριτς διανύει την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό και ονειρεύεται την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο Μάριτς διανύει την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό και ονειρεύεται την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο σέντερ των “πρασίνων” σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Πράσινη” τόνισε πως η απάντηση στον Ολυμπιακό για τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα θα έρθει με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάριτς:

-Άλεξ, ποια είναι τα συναισθήματα σου δύο εβδομάδες πριν από την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σου σε Final-4; Αυτήν την φορά με την φανέλα του Παναθηναϊκού.
«Έχουμε τα ματς για τα play-offs και μετά πάμε στην Βαρκελώνη για να παίξουμε με την Σιένα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και τον Παναθηναϊκό να συμμετέχουμε σε ένα ακόμα Final-4. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Αν παίξουμε σαν Παναθηναϊκός,σαν ομάδα, όλα θα πάνε καλά. Η ποιότητα που έχουμε θα μας βοηθήσει και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Είναι πολύ ωραίο να φτάνεις στο Final-4. Πέρσι δεν κατάφερα με την Παρτιζάν να πάω στον τελικό, αλλά φέτος νομίζω ότι με τον Παναθηναϊκό θα κάνω το παραπάνω βήμα. Θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσουμε το τρόπαιο.

-Το ότι ο Παναθηναϊκός μετράει ήδη πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσπάθειά σας; Ίσως να σας γεμίσει με περισσότερο άγχος;
«Όλα τα προηγούμενα τρόπαια ανήκουν στο παρελθόν. Δεν πρέπει να τα σκεφτόμαστε αυτά. Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό που έχει κατακτήσει πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά τώρα εμείς πάμε στην Βαρκελώνη για το έκτο. Δεν αισθανόμαστε κανενός είδους πίεση. Πάμε εκεί να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο στόχος μας και αυτόν θα πάμε να πετύχουμε».

-Έχεις συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού σου τίτλου;
«Είμαι έτοιμος να πάρω το ευρωπαϊκό. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Θέλω το Ευρωπαϊκό. Όποιος παίκτης δεν θέλει κάτι τέτοιο θα τελειώσει πολύ σύντομα την καριέρα του. Με τον Παναθηναϊκό έχω την ευκαιρία μου».

-Κάποιοι κάνουν λόγο για…κορεσμό. Και ότι η Σιένα ίσως να «διψάει» περισσότερο. Ποια είναι η δική σου άποψη;
«Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να κουράζεται να….νικάει. Κάποιος κουράζεται μόνο να χάνει. Θέλουμε το έκτο ευρωπαϊκό. Να γίνουμε για έκτη φορά πρωταθλητές Ευρώπης. Το θέλουμε όλοι στα αποδυτήρια σαν τρελοί. Παίζουμε για να κερδίσουμε και να το πάρουμε. Για κανέναν άλλον λόγο».

-Το γεγονός ότι καταφέρατε να αποκλείσετε με μειονέκτημα έδρας την πρωταθλήτρια Ευρώπης σας δίνει επιπλέον ώθηση στην προσπάθειά σας;
«Σαφέστατα μας έκανε πάρα πολύ καλό που αποκλείσαμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο «σπίτι» της, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Άλλη ομάδα, άλλα δεδομένα και μόνο ένας αγώνας. Μια αναμέτρηση που όλα μπορεί να συμβούν».

-Πριν από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πίστεψαν σε εσάς. Η πρόκριση ήταν μια απάντηση σε όλους αυτούς;
«Το ότι πολλοί μας αμφισβήτησαν πριν από τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο. Η αλήθεια είναι ότι πεισμώσαμε ακόμα περισσότερο και θέλαμε την πρόκριση για έναν ακόμα λόγο. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Όλοι έχουν την άποψή τους και είναι σεβαστή. Ότι και να έλεγαν οι άλλοι εμείς ξέραμε καλά τι είδους ομάδα είμαστε και το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Όποιος είναι σε αυτήν την οικογένεια ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες του Παναθηναϊκού».

-Ποια είναι η εικόνα που έχεις εσύ για το επικείμενο Final-4 και τις τρεις αντιπάλους του Παναθηναϊκού;
«Δεν μπορώ να πω ή να προβλέψω τι θα γίνει στο Final-4. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στις 8 Μαΐου. Στο μυαλό μας είναι μόνο η Σιένα και ο μεταξύ μας αγώνας. Αν όλα πάνε καλά και καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση και να πάμε στον τελικό τότε θα σκεφτούμε τα υπόλοιπα. Τον επόμενο αντίπαλό μας. Κάθε ομάδα που είναι στο Final-4 είναι πολύ καλή και αξίζει να βρίσκεται εκεί».

-Ποια είναι η άποψή σου για τη Σιένα;
«Τη Σιένα την ξέρουμε, την έχουμε δει. Και μάλιστα στους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

-Στην Ισπανία θα έχετε και την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου σας. Τι περιμένεις από τους φίλους του Παναθηναϊκού και ποιο το μήνυμά σου προς αυτούς;
«Να κάνουν θόρυβο και να είναι συνέχεια δίπλα μας. Ακόμα και αν τα πράγματα κάποια στιγμή δεν πάνε καλά να φωνάζουν ακόμα πιο δυνατά. Να μας υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να είναι σίγουροι ότι εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Για να κάνουμε περήφανο και τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και ολόκληρο τον σύλλογο. Και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι στην Βαρκελώνη δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τον Παναθηναϊκό αλλά και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ».

-Μετά το τέλος του τελικού του Βερολίνου Πέκοβιτς και Κέτσμαν είχαν στήσει το δικό τους πάρτι στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού; Έχεις μιλήσει μαζί τους; Είσαι έτοιμος να ζήσεις κάτι ανάλογο;
«Ναι, έχω μιλήσει και με τους δύο. Και από όσο έχω καταλάβει είναι μοναδικό συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης. Να είσαι ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και να μην σε αμφισβητεί κανένας. Μου είπαν όλα αυτά που έζησαν στο Βερολίνο και είναι σίγουρο ότι θέλω κι εγώ να ζήσω ανάλογες στιγμές. Ο προπονητής μας έχει ήδη αρχίσει να μας βάζει στο πνεύμα του Final-4 και ανυπομονώ να πάω στην Βαρκελώνη. Να πάω να κερδίσουμε και να γυρίσουμε με την κούπα».

-Στην πρώτη σου χρονιά με τον Παναθηναϊκό ήρθε και η συνεργασία με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τι είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για εσένα;
«Ο Ομπράντοβιτς είναι κορυφαίος. Δουλεύει πάρα πολύ καλά. Είναι δίκαιος σέβεται τους παίκτες, τον κόσμο, το ίδιο το άθλημα. Είναι ο καλύτερος. Είμαι πολύ τυχερός που δουλεύω μαζί του. Που είναι προπονητής μου και παίζω γι αυτόν».

-Αμέσως μετά το τέλος του Final-4 έρχεται και ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακός. Στις δύο πρώτες αναμετρήσεις σας δεν καταφέρατε να πάρετε την νίκη. Η κούπα είναι η απάντησή σας;
«Το να τους κερδίσουμε στον τελικό του Κυπέλλου θα είναι η καλύτερη απάντησή μας κόντρα στον Ολυμπιακό. Σίγουρα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και νομίζω ότι αυτό θα γίνει. Αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει να μας απασχολεί τώρα. Αυτό θα το σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα. Μετά το τέλος του Final-4».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.