Μπατίστ: «Να σπάσουμε την έδρα»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει μια νίκη μέσα στη Βαρκελώνη, εμφανίστηκε ο Μάικ Μπατίστ.

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να πάρει μια νίκη μέσα στη Βαρκελώνη, εμφανίστηκε ο Μάικ Μπατίστ. Ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού» τόνισε πως το «κλειδί» στις αναμετρήσεις με τη Μπαρτσελόνα είναι το πάθος που θα δείξει η ομάδα του και συμπλήρωσε πως είναι αισιόδοξος. Ο Μπατίστ μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα». Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Λογικά είστε ευχαριστημένοι από το «διπλό» επί της Μάλαγα, αλλά όχι από την τελική κατάταξη. «Εγώ ειλικρινά είμαι χαρούμενος και μόνο από το γεγονός ότι προχωράμε και έχουμε την ευκαιρία να πάμε στο φάιναλ φορ, παρότι δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όμως, αυτό αποτελεί κίνητρο για εμάς. Για να γίνεις ο καλύτερος πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους».

Μετά την ήττα από τη Λιέτουβος και ενώ όλα ήταν ανοιχτά είχες δηλώσει ότι ήθελες αντίπαλο στους «8» την Μπαρτσελόνα. Το μετάνιωσες; «Όχι! Φυσικά και τη θέλω! Έτσι κι αλλιώς, πλέον είναι οριστικό και δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική ομάδα και αν δεν παίξεις έξυπνα για σαράντα λεπτά μπορεί να σε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Όμως, αν παίξουμε όπως παίξαμε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Μάλαγα, έχουμε καλές πιθανότητες. Πρέπει να πάμε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε το πρώτο ματς και γιατί όχι και το δεύτερο. Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί. Κατά τη γνώμη μου όλα είναι πιθανά αν παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση και με καρδιά. Εξάλλου, όταν έχεις το φάιναλ φορ να σου χτυπά την πόρτα, έχεις το απόλυτο κίνητρο να τα δώσεις όλα».

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι χάσατε μεγάλη ευκαιρία να τερματίσετε πρώτοι και αυτό γιατί στο Top 16 παρουσιάσατε και το καλό, αλλά και το κακό σας πρόσωπο. «Δυστυχώς τίποτα δεν είναι τέλειο. Πράγματι χάσαμε μεγάλη ευκαιρία, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να επανορθώσουμε στη συνέχεια για την ήττα μας από τη Λιέτουβος».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα ατού της Μπαρτσελόνα; «Για να είμαι ειλικρινής έχω δει αποσπασματικά φέτος κάποια παιχνίδια της, αλλά και μόνο το ρόστερ να δεις από την κορυφή ώς το τέλος είναι φανερό ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ωστόσο, ακόμη και αυτή έχει αδυναμίες και ξέρω ότι ο Ομπράντοβιτς, ο Ιτούδης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο θα καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό πλάνο, ώστε να την κερδίσουμε. Εμείς θα πρέπει απλώς να ακολουθήσουμε τις ‘διαταγές’. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ‘εκτελέσουμε’ σωστά το πλάνο, να παίξουμε σκληρή άμυνα και να έχουμε μεγάλη υπομονή στην επίθεση».

Κάποιοι είπαν ότι η αναβολή του τελικού «βόλευε» τον Παναθηναϊκό. Ισχύει; «Όχι. Είναι κρίμα που άλλαξε το πρόγραμμα, γιατί τώρα θα πρέπει να κάτσουμε και να περιμένουμε μέχρι να δούμε πότε τελικά θα διεξαχθεί ο αγώνας. Και οι δύο ομάδες άξιζαν να γίνει το παιχνίδι την Κυριακή και να παλέψουν για το Κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά, σεβόμαστε την απόφαση της πολιτείας από τη στιγμή που πάρθηκε για λόγους ασφαλείας».

Σου άρεσε η ιδέα να γίνει το ματς μόνο με μαθητές στις εξέδρες; «Και ναι και όχι. Είναι ωραίο να βρίσκονται παιδιά στις κερκίδες, αλλά οι οπαδοί και των δύο ομάδων αξίζουν να έρθουν στο γήπεδο, να στηρίξουν την ομάδα τους και να τη σπρώξουν στη νίκη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.