Σκαρφάλωσε τρίτος ο ΠΑΟΚ

Τη νίκη που έψαχνε για να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση, μαζί με το Μαρούσι, πέτυχε σήμερα ο ΠΑΟΚ επί του Ικάρου στη Γλυφάδα με σκορ 64-76, στη 19η αγωνιστική.

Τη νίκη που έψαχνε για να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση, μαζί με το Μαρούσι, πέτυχε σήμερα ο ΠΑΟΚ επί του Ικάρου στη Γλυφάδα με σκορ 64-76, στη 19η αγωνιστική. Μαχητικός και με πολύ έξυπνες επιθετικές επιλογές, αλλά και δίνοντας έμφαση στα αμυντικά ριμπάουντ που του προσέφεραν δεύτερες επιθέσεις, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη και να παίξουν καλό μπάσκετ. Στην αρχή τον καθοδηγούσαν ο Γκρέι με τον Γκετσέβσκι, οι οποίοι «πάλευαν» με τον Χάρις, τον Τόμπσον και τον Καλαμπόκη και το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περιόδο όμως, ο Μάρσαλ -που μέχρι τότε ήταν ωσεί παρών- πήρε προσπάθειες, έτρεξε το παιχνίδι της ομάδας του και με τη βοήθεια του Δέδα, ο οποίος είχε ξεκινήσει να βοηθά σε επίθεση και άμυνα από την επανάληψη, ο ΠΑΟΚ επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του και πήρε τους βαθμούς της νίκης. Ο Αμερικανός σμολ φόρουορντ ήταν αποκάλυψη και μέσα σε περίπου 12΄ πέτυχε 22 πόντους. Ο Ίκαρος από την άλλη, είχε μείνει να προσπαθεί κυρίως με τον Χάρις, αλλά ο Αμερικανός δε μπορούσε να τα κάνει όλα μόνος του και έτσι η ομάδα έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει με τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά προσπέρασε τον Πανελλήνιο.   

Εναλλαγές στο σκορ
Με τον Χάρις και τον Καλαμπόκη να ξεκινούν επιθετικά το παιχνίδι οι Καλλιθεάτες προηγήθηκαν με 9-4, αλλά Γκετσέβσκι και Ντόζιερ δεν άργησαν να φέρουν την ομάδα τους σε απόσταση αναπνοής (13-12) και εν συνεχεία να της δώσουν και το προβάδισμα (13-14). Οι γηπεδούχοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και με γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους λεφτασαν σε ένα σερί 6-0 και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-14. Ο Τόμπσον έλαβε οδηγίες από τον Άρη Λυκογιάννη να πάρει περισσότερες προσπάθειες και με προσωπικές ενέργειες οδήγησε τη διαφορά στο +10 (24-14), ενώ Κράσιτς και Καλαμπόκης τη διατηρούσαν (31-21). Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως, ο ΠΑΟΚ βελτίωσε αρκετά την άμυνα του, έδωσε βάση στα αμυντικά ριμπάουντ και πίεσε τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα ήταν οι τελευταίοι να φθαρούν με φάουλ, να πάνε σε βιαστικές επιθέσεις με κακές επιλογές και οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ένα σερί 14-1, με πρωταγωνιστές τον Γκρέι και τον Γκετσέβσκι, αλλά και βοήθειες από τον Καλλέ (32-35).

Αποκάλυψη ο Ρόουλ
Από εκεί και πέρα και ιδίως στην τρίτη περίοδο το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι. Με βοήθειες από Τόμπσον και ΜακΑλάρνι ο Ίκαρος προσπάθησε να πλησιάσει και το κατάφερε στο 25΄ (42-42). Οι παίκτες του Μαρκόπουλου προσπαθούσαν να σφίξουν κι άλλο την άμυνα τους και να δυσκολέψουν τους αντιπάλους τους και παράλληλα να περιορίσουν τα ελεύθερα σουτ τους και δη εκείνα του Καλαμπόκη (49-47). Κατάφεραν να ισοφαρίσουν (51-51), να ελέγξουν το ρυθμό και με κάποιες προσπάθειες του Μάρσαλ (ο οποίος έδειχνε να μην είναι  σε καλή μέρα μέχρι και το τέταρτο δεκάλεπτο), του Γκρέι, αλλά κυρίως του Δέδα να κάνουν ένα σερί 7-0 (51-58). Ο Χάρις από την άλλη, δεν ήταν διατεθειμένος να εγκαταλείψει και με δικές του ενέργειες κρατούσε την ομάδα του κοντά στο σκορ (53-58, 55-60). Μόνο που -παρά τις απουσίες του- ο ΠΑΟΚ έπαιζε ομαδικά και δε στηριζόταν μόνο σε ατομικλες ενέργειες. Ο Μάρσαλ, που έδειξε να ξυπνά, ο Δέδας και ο Ντόζιερ από την περιφέρεια, αλλά και μέσα στη ρακέτα και ο «βράχος» Γκετσέβσκι κάτω από τα καλάθια, τον έφεραν στο +12 (58-70) στο 38΄. Μετά από ένα μικρό σερί 5-0 (63-70) οι παίκτες του Ικάρου πιέστηκαν ξανά από τους αντιπάλους τους και υπέπεσαν σε λάθη και ο Μάρσαλ βρήκε την ευκαιρία να βγει σε αιφνιδιασμούς και να κάνει το 64-76, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.  

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 32-35, 51-51, 64-76

Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης): Χάρις 14 (1), Αγαδάκος, Φαλέκας, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Τόμπσον 14, Καλαμπόκης 15 (1), Τζιγκάνοβιτς 2, ΜακΑλάρνι 11 (2), Κερασοβίτης, Κατούφας, Κράσιτς 6 (2).
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 22 (2), Αράπης, Αποστολίδης 2, Δέδας 12 (2), Ντόζιερ 8, Γκρέι 16 (1), Γιαννακίδης 2, Καλλές 6, Γκετσέβσκι 8


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.