Ακόμα ένα ροζ φύλλο στη συλλογή του

Στη 18η συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε του Αμαρουσίου με 92-76

Στη 18η συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε ο Ολυμπιακός, εν όψει του «τελικού» με τη Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα την προσεχή Πέμπτη. Επικράτησε με 92-76 του Αμαρουσίου στο ΣΕΦ και είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορα σχήματα απουσίας Μπουρούση και Κέσελ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, χωρίς να χρειαστεί να βάλουν τις μηχανές να δουλέψουν στο φουλ. Με ταχύτητα στην επίθεση και με κινητήριους μοχλούς του τον Παπανικολάου (19π.) και τον Έρτσεγκ (17π.) στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τον Παπαλουκά (11π., 8 ασ.) να αναλαμβάνει από κάποια στιγμή και έπειτα διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Απ’ την άλλη, το Μαρούσι που παρά την ήττα παρέμεινε στην 3η θέση της βαθμολογίας, είχε σε καλή μέρα τον Γκαγκαλούδη (18π.), ο Κλεμέντε βοήθησε αρχικά στην άμυνα και στη συνέχεια το. έριξε στην επίθεση, ενώ ο Μπάγκαριτς που έδινε λύσεις βγήκε εκτός στις αρχές του δ’ δεκαλέπτου με 5 φάουλ. 

Η ζώνη δεν απέδωσε

Με γρήγορο ρυθμό ξεκίνησαν το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» και με τον Έρτσεγκ να ξεφεύγει από τους αντιπάλους του και να πηγαίνει προς το αντίπαλο καλάθι, προηγήθηκαν με 14-5. Βοήθειες και από τον Μαυροκεφαλίδη, αλλά και από τον Παπανικολάου, ο οποίος βρισκόταν μόνος του μέσα στη ρακέτα του Αμαρουσίου και άρχισε να σημειώνει αρκετούς πόντους. Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Αλεξανδρή προτιμούσαν να σκοράρουν κυρίως από τα 6.75, χωρίς να μπορούν να βρουν άλλες πιο αξιόπιστες λύσεις (24-14, 10′). Ο τεχνικός τους είδε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τους ψηλούς των Πειραιωτών και γύρισε την άμυνα τους σε ζώνη, περνώντας στο ματς και τον Ακεψιμαΐδη για να δίνει βοήθειες. Ο Μπάγκαριτς κατάφερε να τρυπώσει κάποιες φορές στη ρακέτα του Ολυμπιακού και να πετύχει δύο εύκολα καλάθια (27-20). Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν και περιφερειακό σουτ και έτσι η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους (38-23). Ο «τίγρης» κάλεσε τάιμ άουτ και γύρισε την άμυνα σε μαν του μαν παρατάσσοντας στο παρκέ κοντό σχήμα. Το Μαρούσι έτρεξε, βελτιώθηκε και μείωσε στους 10 (43-33, 20′).

Παπανικολάου παρόντα

Ο Ντουσαν Ίβκοβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να μη βιάζονται και να έχουν μεγαλύτερη ψυχραιμία, όπως και να περνά η μπάλα πρώτα από τον ψηλό προτού ολοκληρωθεί κάθε επίθεση. Στην επανάληψη λοιπόν, εκείνοι τον άκουσαν και αξιοποίησαν την πολύ καλή κίνηση του Παπανικολάου χωρίς τη μπάλα, ο οποίος έβρισκε τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της ομάδας των βορείων προαστίων και να φτάνει στο στόχο του (47-37, 49-41). Ο Παπαλουκάς έκανε το γνωστό παιχνίδι του, οργανώνοντας και μοιράζοντας τη μπάλα, ενώ ο Κλέμεντε δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στην ομάδα του, σε συνδυασμό με τον Γκαγκαλούδη ο οποίος σκόραρε από παντού (59-50). Η διαφορά συντηρούταν στα ίδια επίπεδα, καθώς οι παίκτες του «σοφού» υπέπιπταν σε αρκετά φάουλ (σ.σ. πιέζονταν από το Μαρούσι) και έδιναν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να πετύχουν πόντους από τη γραμμή των βολών. Με ένα μικρό ξέσπασμα στα τελευταία δευτερόλεπτα το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με 68-55 και τον Παπανικολάου να έχει ήδη 19 πόντους. Με τον Μπάγκαριτς να αποτελεί σταθερή αξία και τον Κλεμεντε να αιφνιδιάζει, οι φιλοξενούμενοι συντηρούσαν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (72-59).

Ώσπου, ο πρώτος αποβλήθηκε με πέντε φάουλ 7′.30” πριν τη λήξη του αγώνα -όντας μέχρι τότε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 13 πόντους- και τη θέση του πήρε ο Μπόγιτς, ο οποίος όμως δε μπορούσε να ακολουθήσει εξίσου αποτελεσματικά τους αντιπάλους του στην άμυνα. Ο Πελεκάνος και ο «Τεό» σε συνδυασμό με τον Σπανούλη και τον Νίλσεν να παίρνει προσπάθειες μέσα στο καλάθι, οδηγούσαν τον Ολυμπιακό (85-67). Ο αρχηγός εισέπραττε και πολλά χειροκροτήματα για τις προσπάθειες του και τις θεαματικές φάσεις, αλλά και για την «εκτόξευση» της διαφοράς στους 18 πόντους (85-67), καθώς ο Κλεμέντε κοίταζε την επίθεση και παραμέλησε την άμυνα. Το παιχνίδι    

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-33, 68-55, 92-76

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 11(1), Νεστέροβιτς, Σπανούλης 9, Πελεκάνος 10(2), Μαυροκεφαλίδης 10, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου 19, Έρτσεγκ 17, Τεόντοσιτς 9.
 
Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 7, Νοέας, Μπάγκαριτς 13, Ακεψιμαϊδης 6, Χουέρτας 13(3), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18(2), Κλεμέντε 15(1), Σιαμανδούρας, Καλογιαννίδης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.