Πέρασε «σβηστός» από τη Ρόδο (video)

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο επικρατώντας 73-58 του Κολοσσού Ρόδου στο «Βενετόκλειο» και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίοι Κάρι, Ούκιτς, Γκιστ.

Με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο επικρατώντας 73-58 του Κολοσσού Ρόδου στο «Βενετόκλειο» και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίοι Κάρι, Ούκιτς, Γκιστ.

Στο άδειο «Βενετόκλειο» λόγω της τιμωρίας του Κολοσσού μετά το ματς με την Κηφισιά, οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς πως δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν αμαχητί απέναντι στον πρωταθλητή.

Στηριζόμενοι κυρίως στον Όσμπι οι Ροδίτες έμειναν κοντά στο σκορ, ενώ η περιφέρεια του Παναθηναϊκού δούλευε άψογα σε αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα και να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-14.

Με τον Όσμπι να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, έχοντας πολύτιμες βοήθειες από Κόμματο και Παπαντωνίου, ο Κολοσσός παίζοντας καλή άμυνα στο πρώτο διάστημα της δεύτερης περιόδου, πέρασε ακόμα και μπροστά (31-30) με κάρφωμα του Σμιθ. Γκιστ και Μπράμος πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με οκτώ δικούς τους πόντους, έστειλαν προηγούμενο τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια (34-38).

Το ματς κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Πεδουλάκη μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και το κατάφεραν. Ο Κάρι ηγήθηκε της προσπάθειας των «πρασίνων», ενώ η είσοδος του Διαμαντίδη στο ματς, φρόντισε για την κατάλληλη τροφοδοσία των Λάσμε, Γκιστ.

Βέβαια, κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η άμυνα του «τριφυλλιού», που υποχρέωσε τον Κολοσσό σε μόλις εννιά πόντους σε αυτή την περίοδο που ολοκληρώθηκε στο 43-58.

Κόμματος και Όσμπι έκαναν φιλότιμες προσπάθειες και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο (50-58), ωστόσο Ούκιτς, Λάσμε και Κάρι φρόντισαν για τα υπόλοιπα, με το τελικό 58-73 να χαρίζει στον Παναθηναϊκό την ένατη νίκη του σε δέκα ματς και να τον διατηρεί στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 3-7 πλέον ο Κολοσσός Ρόδου, που είναι προτελευταίος μαζί με Ίκαρο Χαλκίδας και Τρίκαλα.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 34-38, 43-58, 58-73

Κολοσσός (Πρίφτης): Παπαντωνίου 7, Ραμ, Ματσάμας, Γεωργαλής 5, Κόμματος 14, Σμίθ 7, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 3, Όσπι 14, Καπελάν, Δάνας

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος, Μπράμος 9, Κάρι 14, Μπατίστ, Φώτσης 8, Ούκιτς 13, Λάσμε 6, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 1, Γκιστ 12, Γιάνκοβιτς 6, Αποστολίδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.