“Καθάρισε” ο Παναθηναϊκός

Τη 15η νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός "καθαρίζοντας" το Περιστέρι στο "Ανδρέας Παπανδρέου" με 89-64.

Τη 15η νίκη του πέτυχε ο Παναθηναϊκός “καθαρίζοντας” το Περιστέρι στο “Ανδρέας Παπανδρέου” με 89-64.

Το «τριφύλλι» έκανε το ξέσπασμα του μετά την ήττα από την Κάχα Λαμποράλ στην Ισπανία και την πλήρωσε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δοκίμασε αρκετά σχήματα και έφυγε ικανοποιημένος από το κλειστό της οδού Κένεντι, καθώς οι παίκτες του επέδειξαν ομαδικότητα και ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους. Στην αντίπερα όχθη, ο Αργύρης Πεδουλάκης έβλεπε μόνο τον Ζόραν Βρκιτς να ξεχωρίζει (σ.σ. ο Κροάτης σημείωσε 23 πόντους) και τους Τσιάκο και Παπανικολάου να «αφυπνίζονται» κατά διαστήματα. Ήξερε πως έτσι η ομάδα του δεν είχε τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό, από στη στιγμή που οι δύο Αμερικανοί της, Σκοτ και Λούμπι, έμειναν στα ρηχά. 

Πήραν φόρα…
Με 1.500 φιλάθλους στο πλευρό τους οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πήραν. φόρα και προηγήθηκαν με 7-0 χάρη στον Βρκιτς, οι «πράσινοι» δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια όμως. Με Τέπιτς, Περπέρογλου και Μπατίστ και επιμέρους σκορ 12-2 προσπέρασαν (9-12). Ο Κροάτης δε σταμάτησε να προσπαθεί και «πάλευε» -κυρίως- μόνος του όμως. Έκανε το 13-14 και μείωσε σε 15-20 (10΄). Την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του είχαν ευστοχήσει σε 3 από τα 7 τρίποντα που σούταραν.

Τσαρτσαρής και Βουγιούκας, που συνεργάζονταν υποδειγματικά, οδήγησαν τους Πρωταθλητές Ελλάδος σε 9-0 σερί (15-29) και με τον Νίκολας να κάνει το παιχνίδι του στην περιφέρεια, η διαφορά δεν άργησε να εκτοξευθεί στο +20 (16-36, 16΄.31΄΄), καθώς οι γηπεδούχοι είχαν «κολλήσει» στην άμυνα τους. Με ατομικές προσπάθειες πέτυχαν πέντε συνεχόμενους πόντους (25-43), αλλά το κακό ποσοστό τους στα δίποντα και το γεγονός ότι δε θύμιζαν. ομάδα (δε «μοίραζαν» το παιχνίδι και είχαν 3 ασίστ στο ημίχρονο) δεν τους βοηθούσε στο ελάχιστο να πλησιάσουν τον Παναθηναϊκό στο σκορ.

Ομαδικότητα εναντίον Βρκιτς
Το «τριφύλλι» που έδινε βάρος στην άμυνα, αλλά έπαιζε οργανωμένα και στην επίθεση εξακολούθησε να «βομβαρδίζει» το καλάθι του Περιστερίου. Με τον Περπέρογλου να το καθοδηγεί και να τρυπώνει στην αντίπαλη ρακέτα έφτασε γρήγορα στο 30-57. Ο έμπειρος Δημήτρης Παπανικολάου προσπάθησε να «ξυπνήσει» την ομάδα του (36-61) με προσωπικές ενέργειες και κάπου εκεί. επανήλθε στο προσκήνιο ο Ζόραν Βρκιτς (38-61), φτάνοντας τους 12 πόντους. Κάπου εκεί και βλέποντας τους «κυανοκίτρινους» να μειώνουν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ και μετά όλα επανήλθαν στο «φυσιολογικό» ρυθμό τους.

Όχι πως ο Κροάτης σταμάτησε να σκοράρει, αλλά οι συμπαίκτες του -με εξαιρέσει κάποιες προσπάθειες των Τσιάκου και Παπανικολάου- ήταν αφενός «κλεισμένοι» στην αντίπαλη άμυνα, αφετέρου έδειχναν να μη μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω (43-72, 30΄). Ο Νικ Καλάθης, που είχε πάρει τη θέση του Διαμαντίδη (σ.σ. να ξεκουραστεί λίγο εν όψει Ευρωλίγκα), οργάνωσε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του. Στο μεταξύ, ο «Ζοτς» βλέποντας πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα πια, καθώς το παιχνίδι είχε κριθεί (47-75, 56-81.), έδωσε χρόνο και στα δύο νέα παιδιά της ομάδας, Μπόγρη και Ζούμπο. Ο Βρκιτς δεν είχε σταματήσει να προσπαθεί να μειώσει, αλλά κάθε ελπίδα είχε χαθεί πια και όλοι περίμεναν το σφύριγμα της λήξης, που ήρθε σύντομα (δεν υπήρχαν πολλά και άσκοπα φάουλ) με σκορ 64-89.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 25-47, 43-72, 64-89.

Περιστέρι (Αργύρης Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 4, Ψαρόπουλος 3, Παπανικολάου 9, Μαρούγκας, Α. Μάντζαρης, Σκοτ 3(1), Τσιάκος 7(1), Πέτρουλας 2, Βρκιτς 23(4), Λούμπι 8, Μαρίνος, Μότσνικ 5(1).
 
Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 13(1), Περπέρογλου 15(1), Μπατίστ 8, Φώτσης 3(1), Σάτο 8, Νίκολας 10(2), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 3(1), Βουγιούκας 12, Καλάθης 11(1), Μπόγρης 2, Ζούμπος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.