Εύκολο απόγευμα…

Η προσπάθεια του Ηλυσιακού ήταν αξιοθαύμαστη, αλλά ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να του επιτρέψει να ελπίζει σε κάτι παραπάνω.

Η προσπάθεια του Ηλυσιακού ήταν αξιοθαύμαστη, αλλά ο Παναθηναϊκός δε μπορούσε να του επιτρέψει να ελπίζει σε κάτι παραπάνω. Έτσι, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 88-71 στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ για την 15η αγωνιστική.

Οι Πρωταθλητές δεν άφησαν ούτε αυτή τη φορά τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να περάσει ένα ήρεμο απόγευμα, καθώς τον έκαναν έξαλλο με την απόδοση τους στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια όμως, πήραν το αίμα τους πίσω. Με τον Αντώνη Φώτση (σ.σ. ήταν ο μόνος που δεν τα άκουσε από τον Σέρβο κόουτς στα αποδυτήρια) να έχει ξεκινήσει το ρεσιτάλ του από το πρώτο εικοσάλεπτο και να φτάνει τελικά τους 23 πόντους και τον Ντρου Νίκολας (18π.) να παίρνει τη σκυτάλη από τον διεθνή φόργουορντ, συνήλθαν και έφτασαν στη νίκη. Από τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο, ξεχώρισε ο Αλέξης Κυρίτσης (17π.), αλλά η προσπάθεια η δική του και των συμπαικτών του δεν τους οδήγησε στην 4η νίκη τους και παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας.

Ήταν σοκ    
Σοκ υπέστη στο πρώτο ημίχρονο το «τριφύλλι». Παρότι ο Φώτσης έδειξε εξ αρχής ότι είχε κέφια σήμερα και με δικούς του πόντους έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα στο σκορ (12-5), η τριπλέτα των Κυρίτση-Ντόουσον-Μπαξτερ είπε να δώσει στους παίκτες του Ομπράντοβιτς ένα μάθημα καθότι έδειχναν. χαλαροί. Έτσι και με τη βοήθεια και του Νίκου Χατζή οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 24-20, βρίσκοντας πολλούς διαδρόμους στην «πράσινη» άμυνα. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του με τάιμ-άουτ, αλλά οι παίκτες του Φλεβαράκη απ’ την άλλη δεν καταλάβαιναν τίποτα. Πήραν διαφορά, την οποία έφτασαν και στους 10 πόντους (26-36, 28-38) έχοντας γυρίσει την άμυνα τους σε ζώνη, αλλά ο «Μπάτμαν» δε μπορούσε να δεχτεί την υπάρχουσα κατάσταση. Ξαναπήρε το ματς στα χέρια του, βρήκε διαδρόμους και μείωσε (31-38). Φτάνοντας τους 19 πόντους (σε είκοσι λεπτά), έφερε την ομάδα του στο -1 στο ημίχρονο (41-42), με τον Ηλυσιακό να έχει υποπέσει σε 9 λάθη.

Ο Ντρου πήρε το όπλο του
Στην επανάληψη, Μπατίστ και Κουκουλάς επιδόθηκαν σε «μονομαχίες» σκοραρίσματος. Μια ο ένας, μια ο άλλος και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, ώσπου ανέλαβε δράση αρχικά ο Σάτο και με 5 προσωπικούς του πόντους ο Παναθηναϊκός ξέφυγε (53-46) και εν συνεχεία έβαλε το χεράκι του και ο Ντρου Νίκολας (63-48), ο οποίος δεν άργησε να φτάσει τους 13π. «εκτοξεύοντας» τη διαφορά στο +20 (72-52). Μπάξτερ και Κυρίτσης δε σταμάτησαν να προσπαθούν απ’ την άλλη πλευρά, αλλά ο Αμερικανός είχε πάρει τη σκυτάλη από τον εκπληκτικό Φώτση του πρώτου ημιχρόνου και έκανε όλη τη δουλειά (83-64, 85-64 37΄). Με πέντε προσωπικούς πόντους του ο Παπαντωνίου προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά (86-69), αλλά δε μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και η ήττα για την ομάδα του ήρθε φυσιολογικά με σκορ 88-71. 

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 41-42, 67-52,

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 8 (1), Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 13, Φώτσης 23 (3), Σάτο 5 (1), Νίκολας 18 (3), Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 3, Καλάθης 1
 
Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας, Ουέμπ 3 (1), Κυρίτσης 17, Χατζής 12, ΠΑπαντωνίου 6 (1), Κανονίδης 1, Κούκουλας 6, Τόντιτς 2, Κασελάκης 4, Μπάξτερ 10 (2), Ντόουσον 10


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.