Πανηγύρισε ο Ηλυσιακός

Σε μια σπουδαία νίκη έφτασε ο Ηλυσιακός, επικρατώντας του δυναμικού Κολοσσού Ρόδου με 84-74 στο κλειστό των Ιλισίων.

Σε μια σπουδαία νίκη έφτασε ο Ηλυσιακός, επικρατώντας του δυναμικού Κολοσσού Ρόδου με 84-74 στο κλειστό των Ιλισίων.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στη 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, κλείνοντας τον πρώτο γύρο με (αρνητικό) ρεκόρ 2 νικών-11 ηττών. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς οι Κυρίτσης (21π.) και Μπάξτερ (19π.), που δεν είχαν φανεί ιδιαίτερα πριν, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, με τη βοήθεια του Νίκου Χατζή. Απ’ την άλλη, η επιθετική αιχμή των Ροδιτών, ο Πατ Καλάθη, δεν έπαιρνε τόσες προσπάθειες στην επανάληψη και ενώ μέχρι το ημίχρονο είχε 14 πόντους και έδινε λύσεις στην ομάδα του, έφτασε να κλείσει το ματς με 20 πόντους.

Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη πραγματοποίησαν νωθρό ξεκίνημα, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους. Οι τελευταίοι με τον Πατ Καλάθη, να ξεκινά από νωρίς να δείχνει τις διαθέσεις του και να καθοδηγεί την ομάδα του, πήραν προβάδισμα στο σκορ. Το διατήρησαν, έκλεισαν το δεκάλεπτο με 12-17 και συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο, με τον ηγέτη τους να φτάνει τους 9 πόντους μόλις στο 14ο λεπτό. Την ίδια ώρα, τα «όπλα» του Ηλυσιακού, Κυρίτσης και Μπάξτερ κινούνταν σε ρηχά νερά. Ο κόουτς του, χαμήλωσε αρκετά το σχήμα της ομάδας με στόχο να πιέσει τους Ροδίτες. Η διαφορά είχε φτάσει στο +15 και από εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Με ένα σερί 9-2 προερχόμενο κυρίως από αιφνιδιασμούς, μείωσαν στους 8 (από 14-29 το σκορ έγινε 23-31), με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να έχουν κολλήσει επιθετικά, να κάνουν λάθη και να μην είναι ιδιαίτερα εύστοχοι στις βολές. Ο Κώστας Χαρίσης ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, μετά από ένα 5-0 προσωπικό σερί του Σάκη Καρύδα και έκανε το 32-42, ενώ ο Κυρίτσης είχε “ξυπνήσει” και ο Μπάξτερ έδειχνε να είναι σε. καλό δρόμο.

Διατήρησαν το προβάδισμα
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν. φορτσάτοι και με ένα σερί 7-0 πλησίασαν και μετά πήραν το προβάδισμα στο σκορ (45-44) για πρώτη φορά μετά το 2-0 της αρχής. Με οδηγούς τους “συνήθεις υπόπτους”, Κυρίτση και Μπάξτερ ανάγκασαν τον Κολοσσό να κάνει κι άλλα λάθη, ενώ εκείνοι δεν ήταν πια αναγκασμένοι να σκοράρουν κυρίως από αιφνιδιασμούς, καθώς είχαν βρει και περιφερειακό σουτ. Το προβάδισμα τους διατηρήθηκε, με μικρές αυξομειώσεις (61-56, 30΄). Ο Καλάθης είχε σιγήσει σχεδόν σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, με τους περιφερειακούς των Ροδιτών να μη μπορούν να περάσουν τη μπάλα στους ψηλούς. Από εκεί και πέρα όμως, ο Πατ βρήκε κάποιες λύσεις, πήρε τη μπάλα, σκόραρε και η ομάδα του βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής. Η καλή άμυνα των γηπεδούχων όμως, σε συνδυασμό με τα φάουλ στα οποία υπέπιπταν οι φιλοξενούμενοι, έδωσαν στους πρώτους την ευκαιρία να ξεφύγουν. Με ένα σερί 12-2 χάρη στους Κυρίτση και Μπάξτερ κυρίως έκαναν το 80-68, την ώρα που ο Μάικ Ντόουσον -στην πρώτη του, και καλή, εμφάνιση με τη φανέλα του Ηλυσιακού, όπου πέτυχε 9 πόντους- είχε καθίσει στον πάγκο με 5 φάουλ. Με ένα κρίσιμο δίποντο (82-71), ο Χατζής -που έφτασε τους 9 πόντους- διατήρησε στα ύψη την ψυχολογία των συμπαικτών του, αλλά και το προβάδισμα και το τελικό 84-74 επιβράβευσε τις προσπάθειες των παικτών του Φλεβαράκη.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 32-42, 61-56, 84-74

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Καρύδας 13 (1), Ουέμπ, Κυρίτσης 21 (1), Χατζής 10 (1), Παπαντωνίου, Τόντιτς 5 (1), Κασελάκης, Μπάξτερ 19 (1), Γαλιώτος 5, Ντόουσον 9, Γκραντ 2.
Κολοσσός Ρόδου (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 20 (3), Καυκής 3, Τζόρνταν 2, Πάνος, Μανωλόπουλος 4 (1), Ασημακόπουλος 8, Χαρίσης 12, Τσάμης 7 (1), Παππάς 12 (3), Γκόλεματς 6, Γεωργαλής.

Άννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.