“Περίπατος” για τον Ολυμπιακό

Χωρίς να διστάσει καθόλου, ο Ολυμπιακός "καθάρισε" τον Ηρακλή, με σκορ 88-58 στο ΣΕΦ.

Χωρίς να διστάσει καθόλου, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Ηρακλή, με σκορ 88-58 στο ΣΕΦ και έκλεισε τον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος ευρισκόμενος μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον, πάει γι’ άλλα βλέποντας προς την πλευρά της Φενέρμπαχτε/Ούλκερ που θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα.

Με απόντες τους Τεόντοσιτς (σ.σ. χτύπησε στη γάμπα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) και Κέσελ (προφυλάχθηκε για προληπτικούς λόγους), αλλά έχοντας μια εκπληκτική πεντάδα, πήρε παραμάζωμα τον αντίπαλο του. Με κορυφαίο τον Γιοτάμ Χαλπερίν (17π.) και τους Σπανούλη (13π.), Έρτσεγκ (11π.), Πελεκάνο (11π.) και Μαυροκεφαλίδη (10π.) να ακολουθούν, ο «γηραιός» δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Με τον νέο του Αμερικανό, Τζέιμς Πίτερς, να βλέπει την ομάδα από τον πάγκο και τους Τζάζβιν (12π.) και Λαμπρόπουλο (10π.) να ξεχωρίζουν λίγο από τη μετριότητα, αφέθηκε στην τύχη του και παρέμεινε χαμηλά στη βαθμολογία.
   
Με την ψυχολογία του νικητή και του μόνου πρώτου στη βαθμολογία, μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Εξ αρχής έδειξε ότι είναι «ανεβασμένος» και με συγκέντρωση, καλή άμυνα, αλλά και γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, πήρε τον. αέρα του Ηρακλή (10-4, 5΄). Με τους Έρτσεγκ και Σπανούλη, να συνεργάζονται καλά και να ευστοχούν, πήρε το προβάδισμα και συνέχισα να το διατηρεί, με τον Χαλπερίν να παίρνει και αυτός φόρα, καθώς πέρα από την άμυνα, προσέφερε πολλά και επιθετικά (28-14, 10΄).

Ο Γιώργος Καλαφατάκης έψαχνε τις λύσεις, ζήτησε να πάει περισσότερο η μπάλα στον Δεμερτζή και όταν οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, με ένα σερί 6-0, οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν (28-20). Από εκεί και πέρα όμως, δεν είχαν καμία τύχη (44-26 ημίχρονο), καθώς είχαν προηγηθεί οι φωνές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι οποίες τους ξύπνησαν. Οι Θεσσαλονικείς δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο, όχι μόνο γιατί οι γηπεδούχοι ήθελαν να διασφαλίσουν τη νίκη από νωρίς, αλλά κυρίως γιατί και οι ίδιοι οι παίκτες του «γηραιού» δε μπορούσαν να «συνεννοηθούν». Με ατομικές προσπάθειες πήγαιναν να αντεπιτεθούν, μέχρι το 20ο λεπτό δεν είχαν ούτε μία ασίστ (!) και βέβαια δε μπορούσαν να ακολουθήσουν τους Πειραιώτες.

Οι τελευταίοι με το τρίδυμο του πρώτο ημιχρόνου να συνεχίζει να έχει κέφια  (61-39, 30΄) και τους Πελεκάνο και Μαυροκεφαλίδη να προστίθενται στην. παρέα τους, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Αύξαναν τη διαφορά στο σκορ (72-43, +29π.) και είχαν μετατρέψει το ματς σε μια τυπική, γι’ αυτούς, διαδικασία. Ώσπου οι διαιτητές σφύριξαν τη λήξη και το μαρτύριο του Ηρακλή έφτασε στο τέλος του.  

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-26, 61-39, 88-58
 
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 6, Σπανούλης 15(1), Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4, Πελεκάνος 11(3), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 17(3), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 6, Παπανικολάου 6, Έρτσεγκ 11(1), Κατσίβελης. 
Ηρακλής (Καλαφατάκης): Πεταλωτής, Μπόουλντιν 9(1), Δεμερτζής 1, Παπανικολόπουλος 8, Αγγελακόπουλος, Τζάζβιν 12, Πέτροβιτς 7, Κοπρίβιτσα 2, Δέσπος, Ηλιάδης 7, Εϊτουταβίτσιους 2, Λαμπρόπουλος 10(1).

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.