«Δεν θα ξαναβγεί Γκάλης»

Ο Άκης Μιχαηλίδης θυμάται τα χρόνια της κυριαρχίας του Άρη με αιχμή του δόρατος τον Νίκο Γκάλη.

Ο Άκης Μιχαηλίδης θυμάται τα χρόνια της κυριαρχίας του Άρη με αιχμή του δόρατος τον Νίκο Γκάλη.

Ο τότε πρόεδρος του μπασκετικού Άρη μίλησε στην εφημερίδα «Goal News» με αφορμή τη σημερινή γιορτή προς τιμή του μεγαλύτερου Έλληνα μπασκετμπολίστα (20.00 Νovasports1 και ελεύθερα στο Novasports.gr).

Χαρακτηριστικά, ο Μιχαηλίδης θυμήθηκε τις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχε μαζί του για τις ανανεώσεις των συμβολαίων του:

«Πράγματι, εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλές συζητήσεις περί οικονομικών θεμάτων στη διάρκεια του χρόνου, ζητήματα τα οποία απασχολούσαν διαρκώς τον Τύπο, τροφοδοτώντας διάφορα σενάρια. Μια σοβαρή αιτία για την οποία βρισκόμασταν πολύ συχνά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ειδικά με τον Γκάλη, τον σημαντικότερο παίκτη για τον οποίον σήμερα συζητάμε, ήταν το γεγονός πως το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούσε το μπάσκετ ήταν ερασιτεχνικό ενώ από την άλλη πλευρά είχαμε παίκτες επιπέδου του Νίκου Γκάλη ή του Παναγιώτη Γιαννάκη με αμοιβές καθαρά επαγγελματικές. Εκεί υπήρχε μεγάλη δυσκολία καθώς έπρεπε να βρούμε τον τρόπο ένα επαγγελματικό συμβόλαιο έπρεπε να φτιαχτεί έτσι ώστε να μπει σε αυτό το ερασιτεχνικό πλαίσιο».

Ο παλιός πρόεδρος του Άρη συμπλήρωσε: «Είχαμε και δύσκολες συζητήσεις, δύσκολες διαπραγματεύσεις, περάσαμε μαζί έντονα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας κατάλαβα πως ήταν ένα σοβαρό παιδί με αρχές και ήθος, αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε. Κάτι που δεν έβγαινε προς τα έξω ήταν πως είχε χιούμορ, ήταν πειραχτήρι. Χαίρομαι πολύ που η ΚΑΕ Αρης πήρε την απόφαση να τον τιμήσει, μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που σταμάτησε το μπάσκετ, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις μια πράξη που απηχεί και στην επιθυμία εκατομμυρίων φιλάθλων».

-Πώς θα χαρακτηρίζατε τον τρόπο με τον οποίον έφυγε από τον Αρη;

«Τι να πω γι’ αυτό; Είναι κάτι που έχει καταδικαστεί απ’ όλη την Ελλάδα. Σίγουρα δεν του άξιζε αυτό, δεν έπρεπε να τελειώσει έτσι. Θέλω να πω και κάτι άλλο, ο Νίκος έχει σηκώσει πολύ ψηλά την ελληνική σημαία, σήκωσε τον ελληνικό αθλητισμό, θα έπρεπε ως ανταμοιβή αυτής του της προσφοράς να δοθεί το όνομά του σε ένα γήπεδο. Επρεπε να εισακουστεί ο Λιάνης. Εχω διατυπώσει και στο παρελθόν την άποψη πως παίκτης σαν τον Νίκο Γκάλη δεν θα ξαναβγεί».

-Γιατί κατά τη γνώμη σας δεν επέλεξε να μείνει στα πράγματα, να μείνει στο μπάσκετ;

«Είναι βέβαιο ότι θα του έχουν γίνει προτάσεις, ίσως περιμένει την κατάλληλη στιγμή, ίσως θέλει να βρει κάτι που να του ταιριάζει. Είναι μεγάλο κεφάλαιο το όνομα του Γκάλη, ακόμη και σήμερα, τόσα χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μπορεί να σου ανοίξει πόρτες. Μακάρι να μπορούσε η ΚΑΕ Αρης να τον έχει δίπλα της στήριγμά της. Είμαι σίγουρος πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η ΚΑΕ θα τον ήθελε δίπλα της και πιστεύω θα το επιδιώξει, όμως εξαρτάται κι από τον ίδιο».

-Εχετε επαφές μαζί του;

«Οχι, τελευταία βρεθήκαμε στα βαφτίσια της κόρης του».

-Θα είστε στην εκδήλωση;

«Ναι, θα είμαι εκεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.